Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: KIPP'in algılanabilir kontrol panelleri ile proses güvenilirliği

Böylece sadece içeride olması gerekenler içeride olur

HEINRICH KIPP WERK'in görsel veya metal olarak algılanabilen standart ve işletim parçaları, gıda endüstrisinin karmaşık güvenlik konseptlerini destekler. Bu bileşenlerin en küçük parçaları bile hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilebilir ve prosesten çıkarılabilir - böylece büyük arızalar ve hatalı partiler önlenir. Köln'deki Anuga FoodTec 2024'te KIPP, Bizerba, Balingen'den bir metal dedektörü örneğini kullanarak bunun pratikte nasıl çalıştığını gösterecek.

KIPP'nin görsel olarak tespit edilebilen çalışma elemanları lacivert renktedir (RAL5002'ye benzer). Arka plan: Mavi renk gıda sektöründe oldukça atipiktir, böylece bu ürünler gıda ile temas ettiklerinde kolayca tanımlanabilirler. Ayrıca, kontrol panelleri artan hijyen gereksinimlerini de karşılamaktadır. kIPP Ürün Müdürü Samuel Rasch, "Tespit edilebilir kontrol panellerimiz ilgili tüm standartları karşılamaktadır ve bu nedenle gıda ile temas için idealdir" diye açıklıyor. "Temizlik için optimize edilmiş geometrilere de büyük önem verdik - kapalı tutamak konturuna ve pürüzsüz yüzeye sahip çapraz tutamağımız bunun bir örneğidir."

KIPP portföyündeki metal algılanabilir kumanda elemanları bir adım daha ileri gidiyor. Bileşenleri indüksiyon teknolojisi kullanılarak tespit edilebilir. Parçalar veya komple bileşenler prosese girerse, özel algılama sistemleri çıplak gözle görülemese bile yabancı nesneleri güvenilir bir şekilde seçebilir. Büyük üretim miktarlarının atılmasına gerek kalmaması için 0,027 cm³'e kadar (yaklaşık 3x3x3 mm boyutunda) parçalar tespit edilebilir ve dışarı atılabilir.

KIPP'nin tüm algılanabilir çalışma parçaları EU10/2011 ve FDA uyumlu, cam elyaf takviyeli termoplastikten, uçlar ise 1.4404 paslanmaz çelikten yapılmıştır. Maksimum çalışma sıcaklığı 120 °C'dir. Yay, kanat, yıldız ve çapraz tutamakların yanı sıra tırtıklı düğmeler ve sıkıştırma kolları da mevcuttur.

HEINRICH KIPP'i 19 - 22 Mart 2024 tarihleri arasında Köln'deki Anuga FoodTec'te Salon 8.1, Stand A090'da ziyaret edin.

Daha fazla haber

Güvenlik tasarımla buluşuyor
Büyük ağırlıkları kolay ve güvenli bir şekilde yönlendirin
Temel bilgiler ve içgörüler #kippresso formatında
Hijyen ön plana çıktığında