Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Norelem'den şaft kaplinleri

Basit tahriklerden karmaşık konumlandırma tahriklerine

Hassas tork iletimi, titreşim sönümleme ve hareket kontrolü - norelem'in kaplinleri çok yönlüdür ve farklı tasarımlarda mevcuttur. Bunlar arasında metal körüklü kaplinler, elastomer pençe kaplinler, yaylı çubuk kaplinler, çapraz sürgü kaplinler ve rijit kaplinler bulunur.

Şaft kaplinleri iki şaftı birbirine bağlar ve dönme hareketlerini ve torkları bir tahrik şaftından tahrik edilen bir şafta iletir. Şaftlar rijit veya esnek bir bağlantı ile birleştirilir. Çoğunlukla, lineer şaft bağlantıları esnek şaft kaplinleri ile gerçekleştirilir. Şaft kaplinleri ayrıcaeksenel ve radyal şaft yanlış hizalamalarını ve açısal hataları telafi etmek ve titreşimleri ve şokları sönümlemek için de kullanılır.

Norelem kaplinlerin uygulamaları

Şaft kaplinleri çok çeşitli alanlarda ve tasarımlarda kullanılır: takım tezgahları, paketleme ve tekstil makinelerindeki basit tahriklerden kontrol ve düzenleme teknolojisindeki karmaşık konumlandırma tahriklerine kadar. İki işlevsel alana ayrılırlar. Bir tarafta tork ve güç aktarımının ana odak noktası olduğu uygulamalar vardır, örneğin pompalarda, konveyör sistemlerinde ve karıştırıcılarda. Öte yandan, örneğin doğrusal eksenler için servo ve step motorlarda olduğu gibi, dönme hareketlerini hassas ve konumsal doğrulukla iletmek için konum ve hareket kontrolü uygulamaları vardır.

Mevcut tasarımlar

Norelem, şaft kaplinlerini metal körüklü ve elastomer pençe kaplinlerin yanı sıra yaylı çubuk, çapraz kızak ve sert kaplinler olarak sunmaktadır. Tasarım seçimi öncelikle iletilecek güce ve dengelenecek bağlantıya bağlıdır. Montaj türü de önemli bir faktördür. Örneğin, rijit kaplinler söz konusu olduğunda oluklu ve ayrık olan sıkıştırma göbekli ve çıkarılabilir sıkıştırma göbekli versiyonlar vardır. Çıkarılabilir, bölünmüş sıkıştırma göbeklerine sahip kaplinler radyal olarak monte edilebilir. Kaplinin takılması veya değiştirilmesi için şaftın ve tahrikin sökülmesi gerekmez.

Şaft kaplinleri neredeyse bakım gerektirmez. Sadece elastomer pençe kaplinlerde poliüretan kaplin yıldızları yaşlanma ve yük nedeniyle aşınmaya maruz kalır. Ancak yıldızlar, kaplinin tamamının değiştirilmesine gerek kalmadan kolayca değiştirilebilir.

Metal körüklü kaplinler paslanmaz çelik ve alüminyumdan, metal körük paslanmaz çelikten ve göbek alüminyum ve paslanmaz çelikten yapılmıştır. Kaplinler sıkıştırma göbekleri veya çıkarılabilir sıkıştırma göbekleri ile monte edilir. Mil çapları 3 ila 70 mm arasında mevcut olup, 0,5 ila 1500 Nm arasında tork iletirler.

Elastomer pençe kaplinler alüminyum ve paslanmaz çelikten, kaplin yıldızı poliüretandan yapılmıştır. Montaj, sıkıştırma göbekleri veya çıkarılabilir sıkıştırma göbekleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Norelem'in elastomer pençe kaplinleri 3 ila 60 mm arasındaki şaft çapları için mevcuttur. Torkları 0,7 ila 525 Nm arasında iletebilirler.

Yaylı çubuk kaplinler alüminyum ve paslanmaz çelikten yapılmıştır. Sıkıştırma göbekleri veya çıkarılabilir sıkıştırma göbekleri aracılığıyla monte edilirler. Yaylı çubuk kaplinler 3 ila 35 mm mil çapları ve 3 ila 130 Nm torklar için tasarlanmıştır.

Çapraz kızaklı kaplinler alüminyumdan yapılmıştır ve 3 ila 14 mm mil çaplarına sıkıştırma göbekleri aracılığıyla monte edilebilir. 1 ila 7 Nm torklar iletilir.

Rijit kaplinler çelik ve paslanmaz çelikten yapılmıştır. Montaj yöntemi oluklu ve yarıklıdır. 8 ila 85 mm şaft çapları için 16 ila 2250 Nm torklar iletilebilir.

Daha fazla haber

norelem standart parça yelpazesi̇ni̇ geni̇şleti̇yor

norelem alüminyum profiller için menteşeler

Menteşeler, örneğin mobil...

Bir kamyon dolusu yenilik
Hatasız işleme süreçleri için çözüm
Norelem'den yeni: Lineer makaralı kılavuzlar
Norelem'den hızlı değiştirme sisteminde bağlantı elemanı olarak hızlı açılan kelepçeler