Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Kenetleme teknolojisinden haberler

Norelem'den hızlı değiştirme sisteminde bağlantı elemanı olarak hızlı açılan kelepçeler

Norelem'in hızlı değiştirme sistemi, örneğin ölçüm sistemleri ve mikroskoplar üzerindeki küçük iş parçalarının konumlandırılması ve sabitlenmesi için esnek bir çözümdür. Sistem özellikle düşük sıkıştırma kuvveti ancak yüksek hassasiyet gerektiğinde kullanılır.



Fikstürlerin sıfır noktadan kenetlenmesi için norelem hızlı değiştirme sistemi çeşitli bileşenlerden oluşur. Bunlar arasında taban plakaları, hızlı değiştirme kelepçeleri, eklenti elemanları - genellikle bağlama elemanlarını ve hızlı değiştirme kelepçelerini bağlamak için adaptörler - ve ayrıca mengeneler, çene aynaları veya iğne dayanakları gibi bağlama elemanları bulunur.



Hızlı değiştirilebilir kelepçelertaban plakalarını ve eklenti elemanlarını bağlar norelem ürün yelpazesindeki yeni ürünler, bir T yuvası veya diş kullanarak taban elemanları olarak doğrudan bir taban plakasına veya makine tablasına monte edilebilen hızlı değiştirilebilir kelepçelerdir. norelem çeşitli taban plakaları sunmaktadır, örneğin T yuvalı taban plakaları ve M6 dişli delikli taban plakaları. Çabuk açılan kelepçeler taban plakaları ve eklenti elemanları arasındaki arayüzü oluşturur. Eklenti elemanları da taban ve sıkıştırma elemanları arasında bir arayüz görevi görür ve bunlara alet kullanmadan bağlanabilir. Norelem ürün portföyü, 3D alanda serbest konumlandırma için üç farklı eklenti elemanı içerir: hassas mengeneler ve üç çeneli aynalar için alüminyum adaptörler ve açı elemanları. Norelem'in sıkıştırma elemanları, küçük parçaları ölçüm sistemleri, mikroskoplar, profil projektörleri ve benzerleri üzerinde konumlandırmak ve sabitlemek için kullanılabilir. Ürün yelpazesi dört farklı varyant içermektedir: Minyatür tasarımda da mevcut olan hassas mengeneler, iç delikli olanlar da dahil olmak üzere ölçüm makinelerinde ölçüm yapmak için iş parçalarını hızlı ve kolay bir şekilde sıkıştırmak için kullanılabilir. Hassas üç çeneli mandren manuel mandren, yüksek hassasiyetle düşük sıkıştırma kuvvetinin gerekli olduğu gereksinimler için özellikle uygundur. Yuvarlak iş parçası, sıkıştırma halkası manuel olarak çevrilerek veya birlikte verilen sıkıştırma kolu kullanılarak sıkıştırılır. İğne desteği, yaylı iğne pistonları bastırıldığında iş parçasının şekline uyum sağladığından, kalıplanmış parçaların sıkıştırılması için idealdir. İş parçaları, iğne pistonlarının sıkıştırılmasıyla kalıplanmış iş parçası tutucusunda tekrarlanabilir şekilde konumlandırılır ve sabitlenir.














norelem hızlı değiştirme sisteminin avantajları

norelem'in hızlı değiştirme sistemi ile tek tek elemanlar ve hatta tüm fikstürler hızlı bir şekilde değiştirilebilir ve sistem yeni iş parçalarına ve proseslere uyarlanabilir. Örneğin, tüm kategorilerdeki bağlama elemanları bir adaptör kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde konumlandırılabilir ve pozitif bir uyumla sabitlenebilir. Fikstürler sonsuz sayıda demonte edilebilir ve tamamen yeniden monte edilebilir veya tamamen aynı şekilde yeniden monte edilebilir: Tekrarlanabilirlik zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar ve makinenin çalışma süresi önemli ölçüde artar - bu, normal tek yönlü fikstür yapısına göre açık bir avantajdır.




Daha fazla haber

Bir kamyon dolusu yenilik
Hatasız işleme süreçleri için çözüm
Norelem'den yeni: Lineer makaralı kılavuzlar

26.06.2023 00:00

norelem automatica 2023'te
Yeni ve kanıtlanmış norelem ürünlerini canlı olarak deneyimleyin

MHP RIESEN Ludwigsburg, bölgesel bir küresel oyuncu olan Norelem'i 2023/2024 sezonu için yeni TOP...

Norelem'den durum sensörlü kilitleme cıvataları ve yeni konumlandırma burçları