Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Virajda hassas, düzlükte güvenilir

Norelem'den yeni: Lineer makaralı kılavuzlar

Lineer kılavuzlar, cisimlerin mümkün olduğunca az kuvvet ve sürtünme ile hareket ettirilmesi gereken birçok alanda kullanılır, örneğin ambalaj veya gıda endüstrisinde veya gemilerdeki veya trenlerdeki iç kapılarda. Norelem şimdi dört ürün ailesine ayrılmış lineer makaralı kılavuzlar da sunmaktadır.

norelem tarafından sunulan lineer makaralı kılavuzlar, parlak, sertleştirilmiş çelikten yapılmış düz ve kavisli lineer kılavuz raylarının yanı sıra eşleşen makaralı kılavuz taşıyıcılarının iki çeşidini içerir. Lineer makaralı kılavuzlar, lineer kılavuz rayların yükseklik ve genişlik boyutları açısından farklılık gösteren iki boyutta mevcuttur.


Lineer kılavuz raylar

norelem, lineer kılavuz raylarını oluklu ve oluksuz olarak sunmaktadır. Çift taraflı oluklu versiyonda, raylar havşa başlı bir tüy anahtar kullanılarak kolayca monte edilebilir. Bu, rayların doğrudan düz bir yüzeye vidalanmasını sağlar. Buna ek olarak, bir tüy anahtar kullanarak hassas hizalama, bağlantı üzerinden geçmeyi kolaylaştırır. Kama yuvalı tüm lineer kılavuz raylar, kavisli ve düz lineer kılavuz raylardan karmaşık geometriler oluşturmak için gerektiği gibi birleştirilebilir. Kama yuvalı versiyonlar için, raylardaki vidaları kapatan ve onları kir ve yabancı cisimlerden koruyan tapalar gibi tüy anahtarlar da teslimat kapsamına dahildir. norelem ayrıca kama yuvasız ve 500, 1.000 ve 2.000 mm'lik üç standart uzunlukta düz lineer kılavuz rayları da sunmaktadır.000 ve 2.000 mm ve ayrıca müşteri talebi üzerine 4.000 mm'ye kadar uzunluklarda.

Lineer kılavuz raylar yukarıdan vidalanabilir ve bir veya daha fazla makaralı kılavuz taşıyıcı ile donatılabilir.



Makaralı kılavuz taşıyıcılar

Makaralı kılavuz taşıyıcılar 21350, yaklaşık 0,05 mm'lik dengelemeye izin veren basit bir mekanizmaya sahiptir. Bu nedenle, sadece düz doğrusal kılavuz raylar kullanılabilir. Öte yandan, 21351 makaralı taşıyıcının dengeleme mekanizması yaklaşık 0,5 mm'lik bir tolerans aralığına izin verir. Bu, düz ve kavisli lineer kılavuz raylar üzerinde hareket etmeyi mümkün kılar. Buradaki maksimum hızlanma 50 m/s² ve maksimum hareket hızı 5 m/s'dir. Entegre, tek taraflı ön gerdirme mekanizması sayesinde makaralar her zaman ray konturuna uyum sağlar. Bu, düz bölümlerin ve virajların sabit yer değiştirme direnciyle boşluksuz olarak kat edilebileceği ve makara kılavuzlarındaki aşınmanın en aza indirileceği anlamına gelir. Eksantrik bir pim kullanarak makaraları ray genişliğine göre ayarlamaya gerek yoktur. Makaralı kılavuz taşıyıcıları basitçe rayın üzerine itilebilir. Bu durumda, tüm taşıyıcılar eşit şekilde ve silindirler raylar üzerinde kaymadan hareket eder.




Daha fazla haber

Bir kamyon dolusu yenilik
Hatasız işleme süreçleri için çözüm
Norelem'den hızlı değiştirme sisteminde bağlantı elemanı olarak hızlı açılan kelepçeler

26.06.2023 00:00

norelem automatica 2023'te
Yeni ve kanıtlanmış norelem ürünlerini canlı olarak deneyimleyin

MHP RIESEN Ludwigsburg, bölgesel bir küresel oyuncu olan Norelem'i 2023/2024 sezonu için yeni TOP...

Norelem'den durum sensörlü kilitleme cıvataları ve yeni konumlandırma burçları