Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

İşyeri ve intralojistik sistemler için çözümler

SensorBoard - Optik konumlandırma yöntemlerine alternatif

RK Rose+Krieger, bileşenlerin konum ve yön tespitine yönelik SensorBoard ile televizyon stüdyolarında yaygın olarak kullanılan bir teknolojiyi, özelleştirilmiş sistem çözümleri için modüler sistemine entegre ediyor. SensorBoard esnek bir şekilde ölçeklendirilebilir ve birçok durumda yüksek maliyetli kamera ve sensör teknolojisinin yerini alır. Sistem, özellikle (işbirliği yapan) robotlar, eksen sistemleri ve ürünlerin otomatik olarak işlenmesi ile birlikte avantajlarını göstermektedir.


Başlangıçta televizyon kameralarının stüdyodaki kontrol masasından insansız olarak hareket ettirilmesini sağlamak için geliştirilen SensorBoard teknolojisi, endüstride de geniş bir uygulama alanına sahiptir. Otomasyon sistemleri, transfer teknolojisi, işleme makineleri veya iş istasyonu ve otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) - hassas konumlandırma veya serbestçe konumlandırılmış bileşenlerin taşınması gereken her yerde SensorBoard avantajlarını göstermektedir. Bunun nedeni, geleneksel sensör ve kamera teknolojisinin aksine, SensorBoard'un performansının yetersiz veya aşırı veya değişen ışık koşullarından ya da kir, toz veya yağdan olumsuz etkilenmemesidir.


SensorBoard en az iki sensör yüzeyinden oluşur ve 100 milimetrekareden itibaren esnek bir şekilde ölçeklendirilebilir. Bir cobot ile birleştirildiğinde, cobot sensör yüzeyinde veya odada bulunan bileşenleri 0,01 milimetre hassasiyetle konumlandırır veya algılar ve bunları sistem mekanik olarak bağlıymış gibi hassas bir şekilde kavrar. Çeşitli iş istasyonları veya montaj hatları arasında hareket eden manuel cobot arabalarında (veya hatta tam otomatik AGV sistemlerinde) kullanılan SensorBoard teknolojisi, ilgili aracın varış noktasında son derece hassas bir şekilde konumlandırılmasını sağlar ve böylece çok çeşitli endüstrilerden ürünlerin daha fazla tam otomatik olarak taşınması için hazırlar.


RK Rose+Krieger'in yan kuruluşu RK-AHT, SensorBoard teknolojisini müşteriye özel çözümlere entegre etmektedir. Şirket, çok çeşitli endüstriyel ortamlarda manuel, yarı otomatik veya tam otomatik görevler için çözümler sunmaktadır.


İlgilenen taraflar artık Bienenbüttel'deki RK-AHT showroomunda yeni SensorBoard çözümlerini çalışırken deneyimleyebilirler.

Daha fazla haber

İç ve dış mekan kullanımı için sağlam elektrikli silindirler
Maksimum esneklik ve kullanım kolaylığı için üç yeni döner monitör yuvası
Dahili mal akışı için kapsamlı ürün portföyü
Özelleştirilmiş konumlandırmaya sahip yeni kayar kılavuzlar
Stabil çift tüp ünitesi yüksek eğilme momentlerini dengeler