Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger tek tüplü lineer aks programını genişletiyor

Özelleştirilmiş konumlandırmaya sahip yeni kayar kılavuzlar

RK Rose+Krieger, RK LightUnit-G ve RK LightUnit-G teleskop kayar kılavuzları ile basit manuel ayarlama için tek tüplü lineer eksen yelpazesini genişletiyor. Alüminyumdan yapılmış yeni lineer eksenlerin özellikleri, kılavuz taşıyıcının veya kılavuz borunun ayarlanabilir kilitleme konumu, ağırlığı azaltılmış tasarım, korozyon direnci ve sadece bir aletle basit montajdır.



Mil tahrikli tek tüplü lineer eksen RK LightUnit, basit manuel ayarlama için özel olarak geliştirilmiştir. Alüminyum bir mili ve plastik kaymalı yatakları vardır. Bunlar, kılavuz taşıyıcının az bir çabayla hareket ettirilebilmesi için ağırlığı azaltılmış bir tasarım sağlar. RK Rose+Krieger şimdi bu tek tüplü lineer eksenlere ayarlanabilir kilitleme pozisyonlarına sahip RK LightUnit-G ve RK LightUnit-G teleskop kayar kılavuzlarını ekledi.


Ayarlanabilir kilitleme fonksiyonu

RK LightUnit-G'nin alüminyum kılavuz profili 1.500 mm uzunluğa kadar kesilebilir. Konumlandırma elemanları, manuel olarak ayarlanabilen kılavuz taşıyıcının tam olarak konumlandırılması için açık C-kılavuz profilinin oluğuna sabitlenmiştir. Hareket sırasında, kılavuz taşıyıcının kilitleme cıvatası otomatik olarak bu konumlandırma elemanlarına geçer. Diğer çözümlere kıyasla özelliği, alüminyum konumlandırma elemanlarının herhangi bir zamanda bir Allen anahtarı kullanılarak serbest bırakılabilmesi ve farklı bir konumda tekrar kilitlenebilmesidir. Bu, herhangi bir sayıda kilitleme pozisyonunun delme işlemi olmadan gerçekleştirilebileceği anlamına gelir.



RK LightUnit-G'nin aksine, teleskopik versiyon elle konumlandırılabilen bir kılavuz boruya sahiptir. C kılavuz profilindeki konumlandırma elemanları kullanılarak istenilen sayıda kilitleme konumu da tanımlanabilir.


Çok yönlü

Kayar kılavuzlar, konveyör hatlarında format ayarlamaları, sensörlerin ve ışık bariyerlerinin konumlandırılması, testere durakları, fikstür yapımı ve basit manuel konumlandırma veya yükseklik ayarının gerekli olduğu uygulamalar gibi uygulamalar için idealdir. Plastik kılavuz taşıyıcılar, çeşitli gereksinimleri karşılamak için 3 farklı versiyonda mevcuttur. Uygulama gerektiriyorsa, tek bir kılavuz profil üzerinde farklı kılavuz taşıyıcı tipleri kullanılabilir. Yeni kayar kılavuzların her bir elemanı kullanıcı tarafından ayrı ayrı sipariş edilebilir. Bu modüler sistem sayesinde, ihtiyaçlara göre esnek bir şekilde birleştirilebilirler. Diğer bir avantaj ise tüm bileşenlerin stoktan hızlı bir şekilde tedarik edilebilmesidir.

Daha fazla haber

Dahili mal akışı için kapsamlı ürün portföyü
Stabil çift tüp ünitesi yüksek eğilme momentlerini dengeler
Yeni: Mobil ayarlama görevlerinde daha fazla esneklik ve konfor için kablosuz senkronize kontrol MultiControl II duo accu
Kaynaklı bağlantılara alternatif olarak akıllı birleştirme teknolojisi

01.06.2023 01:05

Yönetimde değişiklik
Björn Riechers, RK Rose+Krieger GmbH'nin yönetimini Dr. Gregor Langer'den devraldı