Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

13.09.2023 01:09

RK Rose+Krieger: Yeni boyutuyla çift tüplü lineer eksenler EP(X)-II

Stabil çift tüp ünitesi yüksek eğilme momentlerini dengeler

eP(X)-II serisinin çift borulu üniteleri ile RK Rose+Krieger, orta ila yüksek yüklerin her türlü montaj konumunda hassas bir şekilde konumlandırılması için sağlam bir çözüm sunmaktadır. 30 ve 40 boyutlarından sonra 50 boyutu da RK portföyüne yeni bir popüler eksen boyutu ekliyor. İlgilenen ticari ziyaretçiler Stuttgart'taki Motek'te EP(X)-II lineer eksenler hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.


Serideki diğer modeller gibi, RK Rose+Krieger'in trapez miline ve 3 m'ye kadar toplam uzunluğa sahip yeni 50 boyutu, manuel ve motor ayarı sırasında yüksek bükülme momentlerini telafi eder. Sağlam lineer eksenlerin diğer avantajları ise bakım kolaylığı ve kolayca temizlenebilmeleridir. Diğer şeylerin yanı sıra, ayrık kılavuz somunu konsepti bakım kolaylığına katkıda bulunur: Aşınma durumunda, lineer ekseni sökmek zorunda kalmadan kolayca değiştirilebilir.



Trapez vida tahrikli veya bilyalı vida tahrikli lineer üniteler

Çift tüplü üniteler, yüksek rijitlik ve tüm strok boyunca kılavuz taşıyıcıda oynama olmaması ile çok iyi çalışma özellikleri ile etkileyicidir. EP(X)-II lineer ünitelerin çok iyi çalışma özellikleri, düşük aşınma ve dolayısıyla uzun hizmet ömrü, modern malzemeler ve yüksek performanslı kayar kılavuzların standart kullanımı ile sağlanır. Hem EP(X)-II serisinin trapez vida tahrikli çift borulu eksenleri hem de EPX-II KG serisinin hassas bilyalı vida tahrikli çift katı şaftlı versiyonları mevcuttur - ilki ara sıra hareket için daha uygundur, ikincisi dinamik hareket için de uygundur. Kullanıcılar birbiriyle uyumlu standart çözümleri diledikleri gibi birleştirebilirler. Hangi lineer ünitelerin kullanılacağı, ilgili uygulamanın gereksinimlerine bağlıdır.



Önceki modellerle uyumludur

EP(X)-II serisinin lineer üniteleri, tüm işlevsel boyutlar, dış boyutlar ve mil hatveleri bakımından önceki popüler EP(X) üniteleriyle uyumludur. Bu nedenle, eski modellerin kullanıldığı uygulamalar herhangi bir tasarım çabası olmadan yeni modellerle optimize edilebilir. El çarkları veya konum göstergeleri gibi aksesuarların değiştirilmesine gerek yoktur.



Çeşitli versiyonlar mevcuttur

Çift tüplü üniteler "sağ ve sol dişli", "sağ veya sol dişli" veya bölünmüş dişli mil versiyonları seçenekleriyle mevcuttur. İsteğe bağlı olarak manuel, sürtünme kilitli bir mil kelepçesi mevcuttur. Kılavuz taşıyıcının güvenli bir şekilde kilitlenmesini sağlar ve bu şekilde taşıyıcının istem dışı ayarlanmasını önler.

RK Rose+Krieger, özel makine yapımına yönelik geniş çözüm yelpazesini 10-13 Ekim tarihleri arasında Stuttgart'taki Motek'te salon 3'teki 3203 numaralı standında sunacak.

Daha fazla haber

Dahili mal akışı için kapsamlı ürün portföyü
Özelleştirilmiş konumlandırmaya sahip yeni kayar kılavuzlar
Yeni: Mobil ayarlama görevlerinde daha fazla esneklik ve konfor için kablosuz senkronize kontrol MultiControl II duo accu
Kaynaklı bağlantılara alternatif olarak akıllı birleştirme teknolojisi

01.06.2023 01:05

Yönetimde değişiklik
Björn Riechers, RK Rose+Krieger GmbH'nin yönetimini Dr. Gregor Langer'den devraldı