Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Takara Bio'nun kimyasallarının Eppendorf otomatik pipetleme sistemlerinde otomasyonu ile önemli ölçüde daha yüksek verimlilik

Yaşam bilimleri sektörünün önde gelen iki şirketi olan Takara Bio Inc (Takara Bio) ve Eppendorf SE, stratejik bir ortak pazarlama anlaşması kapsamındaki işbirliklerini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır.

Bu ortaklığın amacı, Eppendorf'un epMotion® otomasyon platformlarında Takara Bio'nun kimyasal süreçlerini otomatikleştirmek için ortaklaşa yenilikçi çözümler geliştirmektir.



Takara Bio USA, Inc. Ürün Müdürü Yuiko Matsumoto, "Takara Bio'nun yenilikçi kimya çözümlerinin Eppendorf'un son teknoloji otomasyon sistemleriyle entegre edilmesi, çeşitli laboratuvar süreçlerinin verimliliğini ve güvenilirliğini önemli ölçüde artıracak, sonuçta bilimsel keşifleri hızlandıracak ve genel araştırma sonuçlarını iyileştirecektir" dedi.



Eppendorf Ürün Müdürü Josef Lott ise şunları ekledi: "Takara Bio'nun kimyasını Eppendorf'un platformlarında otomatikleştirerek araştırmacılar basitleştirilmiş iş akışlarından, daha az zamandan ve daha fazla tekrarlanabilirlikten faydalanıyor, bu da deneysel doğruluk ve üretkenliğin artmasını sağlıyor."



Bu işbirliğinin bir parçası olarak, her iki şirket de Eppendorf epMotion 5075 üzerinde Takara Bio'nun In-Fusion® Snap Assembly klonlama teknolojisini açıklayan bir uygulama notunun artık Eppendorf ve Takara Bio web sitelerinde mevcut olduğunu duyurmaktan memnuniyet duymaktadır. Eppendorf epMotion 5075 üzerinde Takara Bio'nun SMARTer® iplikli toplam RNA-seq kitini kullanan bir başka protokol de halihazırda geliştirme aşamasındadır.



Bu protokoller, otomatik iş akışlarının uygulanması için bir başlangıç noktası görevi görür ve bilim insanlarının günlük laboratuvar operasyonlarında Takara Bio ve Eppendorf'un birleşik uzmanlığından yararlanmalarına olanak tanır.



Bu ortaklık, araştırmacıların gelişen ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı çözümler sunarak yaşam bilimleri araştırmalarında yeniliği teşvik etme taahhüdünü temsil etmektedir. Bu işbirliği, her iki şirketin benzersiz güçlü yönlerinden ve teknolojilerinden yararlanarak bilim insanlarına genomik, proteomik ve hücre biyolojisi dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için gelişmiş araçlar sağlamayı amaçlamaktadır.



Hem Takara Bio hem de Eppendorf, bu işbirliğinin dünyanın dört bir yanındaki laboratuvarlarda önemli uygulamaları otomatikleştirme potansiyeli konusunda heyecan duymaktadır. İki şirket, güçlü yönlerini birleştirerek araştırmacılara bilimsel ilerlemeyi teşvik edecek ve çığır açan keşiflere olanak sağlayacak uygulaması kolay çözümler sunmak için iyi bir konuma sahiptir.



Takara Bio Hakkında
Takara Bio, biyoteknolojiyi kullanarak hastalıkları önlemeye ve herkesin yaşam kalitesini artırmaya kendini adamıştır.

Takara Bio Inc. GMP sınıfı enzimler ve reaktiflerden hücre ve gen terapisine kadar geniş bir yelpazede yaşam bilimleri araştırma çözümleri sunan biyoteknoloji araştırma ve geliştirme alanında küresel bir liderdir. Takara Bio Inc. gen terapisi protokolleri için küresel bir standart olan RetroNectin reaktiflerinin geliştiricisidir.

Takara Bio USA, Inc. tamamen Takara Bio Inc. şirketine ait bir iştiraktir, nGS, PCR, gen transferi, genom düzenleme, kök hücre araştırması, nükleik asit ve protein saflaştırma ve otomatik numune hazırlama dahil olmak üzere yaşam bilimleri için kitler, reaktifler ve cihazlar üretmekte ve dağıtmaktadır.

Daha fazla bilgi için www.takarabio.com


Eppendorf Hakkında
Eppendorf, dünya çapında laboratuvarlarda kullanılmak üzere sıvı işleme, numune işleme ve hücre işleme ekipmanları, sarf malzemeleri ve hizmetleri geliştiren ve pazarlayan lider bir yaşam bilimleri şirketidir. Ürün portföyü dört temel iş alanına ayrılmıştır: Sıvı İşleme, Sarf Malzemeleri, Ayırma ve Enstrümantasyon ve Biyoproses ve İş Akışı Çözümleri. Pipetler, pipet uçları, santrifüjler, mikserler ve ultra düşük sıcaklıklı buzdolaplarını içerir. Ayrıca, Eppendorf çok çeşitli yüksek kaliteli sarf malzemeleri de sunmaktadır.

Eppendorf ürünleri akademik ve endüstriyel araştırma laboratuvarlarında, örneğin ilaç, biyoteknoloji, kimya ve gıda endüstrilerindeki şirketlerde kullanılmaktadır. Ayrıca klinik veya çevresel analizler yapan laboratuvarlarda, adli tıpta ve proses analizlerinin, üretimin ve kalite güvencesinin gerçekleştirildiği endüstriyel laboratuvarlarda da kullanılmaktadır.

1945'ten beri varlığını sürdüren Eppendorf'un merkezi Hamburg, Almanya'dadır ve dünya çapında yaklaşık 5.000 kişiyi istihdam etmektedir. Şirketin 33 ülkede iştirakleri bulunmaktadır ve tüm kıtalarda ve tüm önemli pazarlarda distribütörler tarafından temsil edilmektedir.

Daha fazla bilgi için www.eppendorf.de

Daha fazla haber

Mastercycler® X40 ile günlük laboratuvar rutinleriniz sadece güvenilir ve verimli olmakla kal...

promosyonlar 01 Eylül 2023 - 31 Aralık 2023
Eppendorf olarak, plastik sarf malzemelerinin laboratuvarda oynadığı kilit rolün farkındayız. Aynı zamanda, modern bilimin talepleri ile çevreye yönelik endişeleri dengelemenin bir yaşam bilimleri laboratuvarının yönetimi için önemli bir zorluk olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, mümkün olan her zaman ve her yerde "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" ilkesini takip ediyor ve biyo-bazlı hammaddelerin kullanımına giderek daha fazla güveniyoruz.

Hamburg merkezli yaşam bilimleri şirketi Eppendorf SE, prestijli araştırma ödülünü bu yıl 28. kez...

Eppendorf Xplorer® ve Xplorer plus tek kanallı pipetler My Green Lab® tarafından ACT®...

Araştırma ve geliştirme zaman alan bir sektör olduğundan, zaman kazandıran dijital çözümlere ve a...