Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf, çevre dostu cihazlar için bir ödül olarak bir ACT etiketi daha aldı

ACT (Hesap Verebilirlik, Tutarlılık ve Şeffaflık) etiketleri, besin etiketlemesine benzer bir şekilde çalışır ve sürdürülebilirlikle ilgili hususların kapsamlı bir değerlendirmesini sunar. Bu sayede laboratuvarlar tedarikçilerinin çevre dostu olup olmadığını kolayca değerlendirebilmektedir.


Sertifikasyon süreci, üretim süreçlerini, enerji ve su tüketimini, ambalajlama ve ürün imha hususlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmektedir. Eppendorf halihazırda 150'den fazla ürün için ACT etiketini almıştır.
Şimdi bunlara üç ürün grubu daha eklendi
  • multipette®1) M4 çoklu dağıtıcı,
  • thermoMixer© C ve
  • yakın zamanda piyasaya sürülen Mastercycler® X40.

Bu ürünler, santrifüjler, biyo-bazlı laboratuvar sarf malzemeleri, pipetler ve ultra düşük sıcaklıklı dondurucular dahil olmak üzere çevre dostu olmaları açısından My Green Lab tarafından değerlendirilen ve giderek artan Eppendorf laboratuvar ürünleri yelpazesine katılıyor.


Eppendorf'un sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığı, %100 yenilenebilir enerji kullanan Alman fabrikalarında monte edilen ve yakın zamanda ACT etiketi alan tüm bu cihazların üretiminde açıkça görülmektedir. Buna ek olarak Eppendorf, bu üretim tesislerinde enerji tüketimini en aza indirmek ve atıkları azaltmak için bir dizi girişimde bulunmuştur.





Eppendorf, ISO 14001 sertifikası ve sorumlu kimyasal yönetiminin yanı sıra geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir ambalaj malzemelerinin kullanımı da dahil olmak üzere sıkı çevre, sağlık ve güvenlik politikaları sayesinde yüksek güvenlik ve çevresel sorumluluk standartları sağlamaktadır. ACT etiketi hakkında Çevresel Etki Faktörü (EIF) kriterleri olarak da bilinen ACT etiketi kriterleri, sektör uzmanları ve dış paydaşların katkılarıyla geliştirilmiştir. Bilim insanları, sürdürülebilirlik görevlileri, tedarik uzmanları ve üreticilerin tümü EIF kriterleri hakkında değerli geri bildirimlerde bulunarak yaşam bilimleri ürünlerine yönelik en kapsamlı ürün etiketleme programını ortaya çıkarmıştır. ACT etiketleme süreci, bir ürünün sürdürülebilir etkisinin, işleyişinin ve kullanım ömrünün sona ermesinin üçüncü taraflarca doğrulanmasını içermektedir. Bu sürecin tamamlanması, üretici için sürekli iyileştirme için bir temel ve çerçeve sağlayan önemli bir başarıdır.

Daha fazla haber

Biyoproses geliştirmede veri başarının anahtarıdır. Hangi kritik proses parametrelerinin hüc...

Manuel ve otomatik pipetleme arasında verimli etkileşim Eppendorf yeni, modern 96 kanallı sıvı iş...

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu...

Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...

Laboratuvarlar, yüksek verimli süreçlerinde kullandıkları plakaların yüksek performansına ve güve...