Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Üst Düzey Laboratuvar Sarf Malzemeleri için Sürdürülebilirliği Artırmaya Yönelik Bir Sonraki Adım Olarak Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu çözümlere olan talep hiç olmadığı kadar yüksek. Laboratuvarlar, faaliyetlerinin çevresel etkileriyle boğuşuyor ve plastik sarf malzemelerine yönelik sürekli artan talebin kaynak dostu olmadığının farkındalar. Bu nedenle, daha sürdürülebilir olmak için, plastik malzemelerden üretilen gelecekteki laboratuvar sarf malzemeleri yenilenebilir veya geri dönüştürülmüş hammaddelerden üretilebilmelidir.

Eppendorf'un sürdürülebilirlik taahhüdü, 2022'den itibaren laboratuvar sarf malzemelerinin biyobazlı hammaddelere geçişi de dahil olmak üzere birçok alanda belirgindir. Aynı zamanda, geri dönüştürülmüş malzemeler, bir ürünün numune ile doğrudan temas etmeyen kısımları için de büyük bir potansiyel göstermektedir. Geri dönüştürülmüş malzemeler, aynı zamanda geri dönüştürülmüş malzemeler olarak da bilinir, genellikle PE (polietilen), PP (polipropilen) veya PET'ten (polietilen tereftalat) yapılmış, evler veya işletmeler tarafından en az bir kez atılmış ve yeni ürünlerin üretimi için kullanılan yeniden kullanılmış plastikler olarak bilinir.

eppendorf SE Sarf Malzemeleri Küresel Pazarlama Müdürü Brigitte Klose, "Pipet uçları için tek kullanımlık raflarda kullanılan "Post Consumer Recyclate (PCR)" endüstriyel kökenlidir ve yalnızca kontakt lens üretim sürecinde ortaya çıkan artık malzemelerden elde edilir" diyor."Tıbbi ürünlerin üretiminden elde edilen polipropilenin bu tür "tek kaynaklı" tür içi toplanması, geri dönüşümün laboratuvar sarf malzemelerinin üretim sürecinin bir koşulu olan saflığı ve bütünlüğü korumasını sağlar. Tedarikçilerimizden, geri dönüştürülmüş malzemenin izlenebilirliğine ve tüm süreçlerin EN 15343:2007'ye uygunluğuna ilişkin belgeler talep ediyoruz."


Eppendorf, bu yılın Mayıs ayının sonlarından itibaren, sarf malzemelerini içine alan kapların geri dönüştürülmesine geçişi başlattı. Başlangıçta bu geçiş, tipik olarak steril çalışma yürüten laboratuvarlarda kullanılan tek kullanımlık pipet uçları için raflarla ilgilidir. Bu tek kullanımlık raflar, pipet uçlarının kullanımı için vazgeçilmezdir. Raflar, pipet uçlarına en son uca kadar stabilite ve koruma sağlar. Pipet uçları gibi, bu tek kullanımlık raflar da aynı saflık ve steriliteye sahip olmalıdır ve şimdiye kadar oldukça saf fosil bazlı polipropilenden üretiliyorlardı. Klose, "Geri dönüşüme geçiş, bu sınırlı fosil yakıt kaynağını koruyacak ve Eppendorf yılda 166 tondan fazla CO2 tasarrufu sağlayacak" diyor.

Rafların üretiminde kullanılan polipropilendeki bu değişiklik, tek kullanımlık raflardaki epT.I.P.S.® pipet uçlarının ne saflığını ne sterilliğini ne de stabilitesini etkileyecektir. Müşterilerimiz herhangi bir kalite kaybına uğramadan kolayca geçiş yapabilirler. Bu durum, lota özgü kalite sertifikalarıyla da doğrulanmaktadır.

Daha fazla haber

ABD'nin San Francisco kentindeki California Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak g...

Biyoproses geliştirmede veri başarının anahtarıdır. Hangi kritik proses parametrelerinin hüc...

Manuel ve otomatik pipetleme arasında verimli etkileşim Eppendorf yeni, modern 96 kanallı sıvı iş...

ACT (Hesap Verebilirlik, Tutarlılık ve Şeffaflık) etiketleri, besin etiketlemesine benzer bir şekild...
Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...