Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

08.07.2024 01:07

Genç Avrupalılar için Eppendorf Ödülü

Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Hamburg, 28 Haziran 2024
Hamburg merkezli yaşam bilimleri şirketi Eppendorf SE, bu yıl 29. kez prestijli araştırma ödülünü veriyor. Cambridge, Birleşik Krallık'tan Profesör Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü 2024'ün sahibi olarak IMP - Moleküler Patoloji Enstitüsü, Viyana, Avusturya'dan Dr. Clemens Plaschka'yı seçti.
1989 doğumlu Clemens Plaschka, haberci RNA'yı üreten ve dışa aktaran moleküler makineler üzerine yaptığı araştırmalarla 20.000 €'luk ödülün sahibi oldu. Ödül, mRNA üretim ve olgunlaşma mekanizmalarını ortaya çıkaran çığır açıcı keşifleri nedeniyle verildi. MRNA üretiminde, mRNA'nın olgunlaşmasını ve nihayetinde çekirdekten sitoplazmaya aktarılmasını işleyen ve kontrol eden birkaç karmaşık hücresel makine yer almaktadır.

jüri, "Plaschka'nın yapısal ve mekanistik çalışmaları, hücrelerin genleri nasıl ifade ettiğine dair temel bilgiler sağlamıştır ve çalışmaları, kilit mRNA işleme makinelerinde mutasyonların meydana geldiği insan hastalıkları için çıkarımlara sahiptir" dedi.

Clemens Plaschka: "Eppendorf 2024 Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü'nü almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu ödül, çabalarıyla bunu mümkün kılan yüksek motivasyonlu araştırma ekibimiz için özel bir takdirdir. IMP ve Boehringer Ingelheim'ın, ERC'nin, Viyana BioCenter'daki ve dışarıdaki meslektaşlarımızın ve ailemin mükemmel desteği için de minnettarım. Bu ödül, bir insan mRNA'sının oluştuğu yapısal mekanizmaların ortaya çıkarılmasına yaptığımız katkıları takdir etmektedir. Ancak pek çok soru hâlâ cevapsız. Önümüzdeki yıllarda, bir mRNA'nın nasıl oluştuğunu ve yok edildiğini düzenleyen moleküler süreçleri daha iyi anlamayı dört gözle bekliyoruz."
Eppendorf Ödülü 2024'ün kazananına ek olarak, iki finalist de onurlandırıldı.
Viyana Üniversitesi Max Perutz Laboratuvarlarında yardımcı doçent ve grup lideri olan Irma Querques, transpozon aracılı genetik manipülasyon için yeni stratejiler geliştirme ve CRISPR ile ilişkili transpozisyonun yapısal temelini ortaya çıkarma konusundaki çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. jüri üyeleri, "Querques'in çalışması sadece bu hareketli birimlerin bölgeye özgü yerleştirmeyi nasıl sağladığına dair yeni mekanik anlayışlar sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda hedeflenen genetik modifikasyon için yeni programlanabilir stratejiler de sunuyor" dedi.
Utrecht'teki Hubrecht Enstitüsü'nde PostDoc olan Phong Nguyen, kalp rejenerasyonunun moleküler ve hücresel mekanizmaları üzerine yaptığı araştırma nedeniyle onurlandırıldı. Nguyen, kalp kasındaki yapısal unsurların bozulmasını ve yeniden yapılandırılmasını kontrol eden, hücrelerin çoğalmasına ve işlevsel olarak yaralı kalbe geri entegre olmasına olanak tanıyan ayrıntılı bir moleküler olaylar dizisi keşfetti. Jüri, bu keşfin doku rejenerasyonunun biyolojisine ilişkin temel bir kavrayış sağladığını ve kalp hasarına yönelik gelecekteki terapötik yaklaşımlar için yeni hedefler sunduğunu belirtti.

Ödül töreni 27 Haziran 2024 tarihinde Heidelberg'deki Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı (EMBL) İleri Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Başvuru yöntemleri, seçim kriterleri ve Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü'nün önceki kazananları hakkında daha fazla bilgi www.eppendorf.com/award adresinde bulunabilir.

1995'te başlatılan Avrupalı Genç Araştırmacılar için Eppendorf Ödülü ile Eppendorf SE, biyomedikal sektöründeki olağanüstü araştırma çalışmalarını takdir etmekte ve Avrupa'da 35 yaşına kadar olan genç bilim insanlarını desteklemektedir. Eppendorf Ödülü, bilimsel dergi Nature ile işbirliği içinde verilmektedir.
ödülü Laura Machesky (Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Metabolik Bilimler Enstitüsü, Cambridge, Birleşik Krallık), Madeline Lancaster (MRC Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Cambridge, Birleşik Krallık), Ben Lehner ((Wellcome Sanger Enstitüsü, Cambridge, Birleşik Krallık; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spain), Stefan Raunser (Max Planck Institute of Molecular Physiology, Dortmund) ve Michael Sixt (Institute of Science and Technology Austria ISTA, Klosterneuburg, Austria).

Daha fazla haber

Biyoproses geliştirmede veri başarının anahtarıdır. Hangi kritik proses parametrelerinin hüc...

Manuel ve otomatik pipetleme arasında verimli etkileşim Eppendorf yeni, modern 96 kanallı sıvı iş...

ACT (Hesap Verebilirlik, Tutarlılık ve Şeffaflık) etiketleri, besin etiketlemesine benzer bir şekild...

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu...

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...

Laboratuvarlar, yüksek verimli süreçlerinde kullandıkları plakaların yüksek performansına ve güve...