Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipet uçları - daha sürdürülebilir de olabilir

Eppendorf olarak, plastik sarf malzemelerinin laboratuvarda oynadığı kilit rolün farkındayız. Aynı zamanda, modern bilimin talepleri ile çevreye yönelik endişeleri dengelemenin bir yaşam bilimleri laboratuvarının yönetimi için önemli bir zorluk olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, mümkün olan her zaman ve her yerde "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" ilkesini takip ediyor ve biyo-bazlı hammaddelerin kullanımına giderek daha fazla güveniyoruz.

Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür
epT.I.P.S.® pipet uçlarımızın ambalaj seçenekleri için, 2002 yılından bu yana ön sterilize edilmemiş saflık dereceleri için yalnızca yeniden kullanılabilir
epT.I.P.S. kutularımıza güveniyoruz. Bunlar, önceden yerleştirilmiş yeniden yüklemelerimizle tekrar tekrar doldurulabilir ve hatta gerektiğinde 100 defaya kadar otoklavlanabilir.
Kısa bir süre önce, epT.I.P.S. tek kullanımlık raflarımızın tasarımı Tek kullanımlık raflarımızın tasarımı o kadar geliştirildi ki, müşterilerimizin en yüksek taleplerini karşılayan bu raflarda boyuta bağlı olarak %30'a kadar daha az plastik kullanıldı.


Bu yıl bir adım daha ileri gittik:
Özellikle önceden sterilize edilmiş pipet uçları için, boyuta bağlı olarak yukarıda açıklanan tek kullanımlık raflardan %54'e kadar daha az polipropilen gerektiren yeni bir ambalaj şekli geliştirdik. Yeniden tasarlanan epT.I.P.S. Box 2.0 ile birlikte bu "Sterile Reloads" sürdürülebilir, plastik tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturuyor.
Eppendorf olarak, plastik sarf malzemelerinin laboratuvarda oynadığı kilit rolün farkındayız.
Aynı zamanda, modern bilimin talepleri ile çevreye duyulan endişe arasındaki dengenin, bir yaşam bilimleri laboratuvarının yönetimi için önemli bir zorluk olduğunun da bilincindeyiz.
Bu nedenle, mümkün olan her zaman ve her yerde "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" ilkesini takip ediyor ve biyo-bazlı hammaddelerin kullanımına giderek daha fazla güveniyoruz.

Biyo-bazlı hammadde
Yeni Steril Reload'ları piyasaya sürerken, aynı zamanda içerdikleri pipet uçlarının sürdürülebilirliğini de optimize ediyoruz. Biyo-bazlı polipropilenden (PP) üretilen Eppendorf Tubes ® BioBased'in başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından, yeni Steril Reload'ların pipet ucu varyantları da biyo-bazlı PP'den üretilmiştir. Biyo-bazlı PP ile ham petrolün yerini büyük ölçüde 2. nesil yemeklik yağ, yani yemeklik yağ atıkları ve çoğunlukla gıda endüstrisinde üretilen kalıntılar almaktadır. Yenilenebilir hammaddelere dayalı PP ve tüm üretim aşamaları, sürdürülebilir ürünlerin üretimi için tanınmış, dünya lideri bir sertifikasyon sistemi olan ISCC Plus tarafından onaylanmıştır.

BioBased - taviz yok
Pipet uçlarının fosil bazlı epT.I.P.S. ve ep Dualfilter T.I.P.S.® pipet uçlarına göre kalite ve performans açısından hiçbir farkı yoktur.
ürün ve partiye özel sertifikalarımızla sağladığımız tüm kalite garantileri epT.I.P.S. ve ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased için de geçerlidir. Biyo-bazlı hammaddeden üretilen bu pipet uçlarına geçmek numuneleriniz veya test sonuçlarınız için hiçbir risk oluşturmaz
.

Daha fazla haber

Mastercycler® X40 ile günlük laboratuvar rutinleriniz sadece güvenilir ve verimli olmakla kal...

Yaşam bilimleri sektörünün önde gelen iki şirketi olan Takara Bio Inc (Takara Bio) ve Eppendorf SE, stratejik bir ortak pazarlama anlaşması kapsamındaki işbirliklerini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır.
promosyonlar 01 Eylül 2023 - 31 Aralık 2023

Hamburg merkezli yaşam bilimleri şirketi Eppendorf SE, prestijli araştırma ödülünü bu yıl 28. kez...

Eppendorf Xplorer® ve Xplorer plus tek kanallı pipetler My Green Lab® tarafından ACT®...

Araştırma ve geliştirme zaman alan bir sektör olduğundan, zaman kazandıran dijital çözümlere ve a...