Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER kendini yeniden konumlandırıyor ve uluslararası bir teknoloji şirketi olarak konumunu güçlendiriyor.

Karl-Heinz Pfisterer SE Denetim Kurulu Onursal Başkanı oldu.

Winterbach, Almanya - 28 Temmuz 2023 - PFISTERER Holding AG'nin bir Avrupa Şirketine (Societas Europaea, SE) dönüşümü, 28 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen Ticaret Siciline (HRB 790497) giriş ile tamamlandı. Yeni yasal yapı, PFISTERER'in elektrik şebekelerinde bağlantı teknolojisi için geleceğe yönelik uluslararası bir teknoloji şirketi olarak konumlanmasının altını çiziyor. Aynı zamanda, şirketin kurucu aileden bağımsız olarak daha da başarılı bir şekilde gelişmesi için önemli bir adımdır.

Küresel olarak aktif bir şirket olan PFISTERER, yenilenebilir enerjiler, enerji iletimi ve dağıtımı alanında çok sayıda projede yer almaktadır. Bu dönüşüm, Avrupa, ABD, Orta ve Uzak Doğu ile Asya ve Arjantin'deki lokasyonlarıyla şirketin uluslararası yöneliminin ve çalışan yapısının hakkını daha da iyi vermesini sağlayacaktır.

Yönetim Kurulu'nun yönetim organı ve Denetim Kurulu'nun denetim organı olduğu kanıtlanmış iki kademeli yönetişim modeli de yeni SE yapısı altında korunacaktır. Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve şirket kurucusunun torunu Karl-Heinz Pfisterer, Denetim Kurulu Onursal Başkanı olarak atandı. pfisterer, 50 yılı aşkın bir süredir hissedar olarak önce işletme yönetiminde, ardından da denetim kurulunda şirket için sorumluluk taşımıştır. Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini, şimdiye kadar Denetim Komitesi Başkanı olan Sayın Erich Schefold devralacaktır.
1999 yılında anonim şirkete dönüşmesinden bu yana, şirketin aileden bağımsız olarak gelişmesi için temel atılmıştır. Uzun vadede, kâr amacı gütmeyen KAP Vakfı, Bay Karl-Heinz Pfisterer'in şirketin hissedarı olarak konumunu da devralacaktır. Yeni yasal yapı ve yürütme organlarının bileşimi, PFISTERER Grubu için uzun vadeli, bağımsız ve başarılı bir geleceğin temelini oluşturmuştur. Aile ve şirket yönetiminin ayrılması böylece tamamlanmıştır.

Yeni yasal yapının şirketin sözleşmeli ortakları ve müşterileri üzerinde temelde hiçbir etkisi yoktur. PFISTERER Holding SE'nin Winterbach'taki merkezi değişmeden kalacaktır.

Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Wolfgang Blättchen "PFISTERER'in amacı küresel enerji devrimine eşlik etmek ve elektrik iletim ve dağıtımını iyileştirmektir" diyor. "Yıllar içinde, elektrik iletkenlerinin teması, yalıtımı ve bağlantısı için günümüzün önde gelen küresel teknoloji sağlayıcılarından biri haline geldik."

SE dönüşümü sırasında, PFISTERER Holding SE ayrıca çalışan bağlılığını daha da teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bir SE çalışma konseyinin kurulması, çalışan temsilcilerinden oluşan uluslar ötesi bir organ yaratacaktır. yönetim Kurulu Sözcüsü Johannes Linden, "Böyle bir yapıda, işgücümüzün ulusal sınırların ötesinde birlikte daha da büyümesi için bir fırsat görüyoruz" diyor. "Büyüyen ve çeşitlilik arz eden organizasyonumuzu ve kurumsal kültürümüzü uluslararası bir ortamda daha da geliştirmek için sabırsızlanıyoruz."

Yönetim Kurulu önümüzdeki yıllarda güçlü bir büyüme bekliyor. yönetim Kurulu üyesi Dr. Konstantin Kurfiss, "Çalışmalarımızın gelecekteki potansiyeli muazzam," diye açıklıyor. "Yenilenebilir enerjilere küresel geçiş, şebekelerin genişlemesi ve artan enerji talebi nedeniyle dinamik bir büyümenin ortasındayız. İnovasyonun öncüsü ve itici gücü olarak, enerji dönüşümünü aktif bir şekilde şekillendirmekten gurur duyuyoruz."

Daha fazla haber


Winterbach, Almanya - 06 Şubat 2024 - PFISTERER'in CONNEX takılabilir bağlantı sistemi, 420...

Winterbach, Almanya - 7 Kasım 2023

DolWin kappa offshore platformu, TenneT'in Dol...


Winterbach, Almanya - 26.09.2023 -

İletim şebekesi operatörü TenneT, deni...

Winterbach, Almanya - 15 Haziran 2023 -

Enerji altyapısı çözümleri alanında lider bir ted...

Enerji dağıtımı ve enerji iletimi neredeyse 100 yıldır PFISTERER'in temel yetkinlikleri arasındad...