Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

PFISTERER'den PLUG MARINE yüksek akımlı geçmeli sistem DNV-GL sertifikası aldı

Winterbach, Almanya - Temmuz 2024 -

PLUG MARINE ile PFISTERER, güç bileşenlerinin, enerji depolama sistemlerinin, transformatörlerin, dönüştürücülerin ve hatta gemi tahrik sistemlerinin elektrik bağlantısı için DNV-GL sertifikalı yüksek akım bağlantı fişi sistemi sunmaktadır. Sağlam konektörler, trenlerde ve rüzgar türbinlerinde seri kullanımda yıllardır değerlerini kanıtlıyor.

Sertifikasyon, artık gemilerde ve diğer açık deniz tesislerinde kullanım için uygunluklarını da onaylıyor. PLUG, yüksek akımların güvenli iletimi için PFISTERER'in sağlam bir tek kutuplu konnektör sistemidir. Güç spektrumu 1,8 ila 3,6 kV DC ve AC'de 400 ila 1.250 amper arasında değişmektedir. Sistem, yüksek hızlı ve uzun mesafeli trenlerin yanı sıra bölgesel trenler gibi çok sayıda demiryolu uygulamasında onlarca yıldır kendini kanıtlamıştır. Ayrıca, enerji üretim noktasından şebeke trafo bağlantısına kadar 15 MW'a kadar çıkışa sahip rüzgar türbinlerinde seri üretimde kullanılmaktadır. DNV-GL sertifikası artık gemiler, açık deniz platformları ve yüzer rüzgar türbinleri için uygunluğunu da onaylıyor. PLUG MARINE, dielektrik dayanımı, titreşim kararlılığı, yangın direnci ve korozyon koruması için tüm gereklilikleri yerine getirir. Ayrıca düşük ağırlığı, kompaktlığı ve basit kurulumu ile de öne çıkmaktadır.


Sağlam tasarımı sayesinde bakım gerektirmeyen çalışma garanti edilir. Elektrikli deniz bileşenlerinin güvenli ve hızlı kurulumu Sağlam PLUG MARINE geçmeli sistemi, özellikle yüksek performanslı veriler için gemilerdeki elektrikli bileşenlerin kablolanmasına ideal bir takılabilir alternatif sunar. Bunlar arasında elektrik motorları ve türbinlerin yanı sıra jeneratörler, şalt cihazları, transformatörler ve akü sistemleri için bağlantılar yer alır. PLUG MARINE, alan korumalı ve korumasız alüminyum ve bakır kabloların yanı sıra farklı iletken kesitleri için tasarlanmıştır ve düz ve açılı versiyonları mevcuttur. Elektrik sistemlerinin önceden monte edilmesi seçeneği, kurulumun yanı sıra sahada bakım ve onarımı basitleştirir ve hızlandırır. PLUG geçmeli sistemi aynı zamanda gemideki veya platformdaki çalışanlar ve çalışma sırasında rüzgar türbini için dokunma emniyetli koruma sağlar.

pFISTERER İş Geliştirme Müdürü Dr. Thomas Schilla, "PLUG MARINE için DNV-GL sertifikası kalite çabalarımızı teyit ediyor ve sistemin açık deniz sektöründe yaygın kullanımı için bir ön koşul oluşturuyor" diyor. "Ayrıca uzun zamandan beri verimliliğini kanıtlamıştır:


Sistem, klimalı nakliye konteynerleri için mobil güç kaynaklarına yönelik bağlantı çözümlerinde ve yüksek performanslı POD gemi tahrik sistemlerinde birkaç yıldır denizde kullanılmaktadır." Alternatif enerji sistemlerinde ve DC güç dağıtımında kullanım Denizcilik endüstrisi CO2 emisyonlarını sürdürülebilir bir şekilde azaltmayı kendine görev edinmiştir. Bu amaçla birçok alanda iddialı projeler üzerinde çalışmaktadır. "PLUG konnektör sisteminin AC veya DC ağları ve güç bileşenleri için yenilikçi kablolama sistemlerinin bir parçası olarak modüler, ölçeklenebilir konseptlere önemli bir katkı sağlayabileceğine inanıyoruz. Rüzgar ve demiryolu sektörlerindeki deneyimlerimizi aktarmaktan da mutluluk duyuyoruz" diyor Dr. Thomas Schilla.

Daha fazla haber

Pfisterer, CIGRE Paris Oturumunda temsil edilmektedir.

25.08 - 3...

Enerji altyapısı çözümlerinde lider bir küresel teknoloji şirketi olan PFISTERER ve Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., Gussenstadt tesisindeki başarılı işbirliğinden memnuniyet duymaktadır.


Winterbach, Almanya - 06 Şubat 2024 - PFISTERER'in CONNEX takılabilir bağlantı sistemi, 420...

Winterbach, Almanya - 7 Kasım 2023

DolWin kappa offshore platformu, TenneT'in Dol...


Winterbach, Almanya - 26.09.2023 -

İletim şebekesi operatörü TenneT, deni...

Karl-Heinz Pfisterer SE Denetim Kurulu Onursal Başkanı oldu.