Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER, TenneT için 170 kV'a kadar denizaltı kabloları için dünyanın ilk evrensel olarak takılabilir onarım çözümünü geliştirdi


Winterbach, Almanya - 26.09.2023 -

İletim şebekesi operatörü TenneT, denizaltı kabloları için evrensel bir onarım manşonu geliştirmek üzere PFISTERER'i görevlendirdi. Herkese uyan tek çözüm, kullanılan kabloların yapısından veya üreticisinden tamamen bağımsız olarak, minimum depolama çabasıyla hızlı ve verimli bir şekilde meydana gelen kablo arızalarını onarmayı amaçlamaktadır. Böyle bir çözüm dünya çapında ilk kez gerçekleştiriliyor. İletim sistemi operatörü için bu, depolama ve denizaltı kablo onarımları için tamamen yeni olanaklar yaratmaktadır.

TenneT, Kuzey Denizi'nde Almanya ve Hollanda kıyılarında, açık deniz rüzgar çiftliklerinden anakaraya yenilenebilir elektrik taşıyan otuzdan fazla 155 kV ve 220 kV AC denizaltı kablo platformu şebeke bağlantısı işletmektedir. son 15 yılda, denizaltı kablo bağlantıları için farklı iletken kesitlerine sahip ve farklı kablo üreticilerinden çok sayıda farklı kablo tipi kullanılmıştır. Oluşabilecek kablo arızalarını onarabilmek için yedek kablolar, kullanılan kabloya özel onarım manşonları ve yedek parçalar her bir özel bağlantı için stokta tutulmaktadır. Bu durum çok fazla depolama alanı gerektirmektedir ve taşıma son derece karmaşıktır.

Basitleştirilmiş depolama yönetimi ile hasar durumunda güvenlik
Taşıma ve depolamanın karmaşıklığını en aza indirmek ve aynı zamanda hasar durumları için en uygun donanıma sahip olmak amacıyla PFISTERER, TenneT tarafından evrensel bir onarım manşonu geliştirmek üzere görevlendirilmiştir. Bu, tamamen farklı kabloların bağlanmasını sağlar. Kablo üreticisi, malzeme ve iletken kesiti gibi özelliklerden bağımsız olarak, denizaltı kablolarındaki arızalar hızlı ve verimli bir şekilde onarılabilir. "Evrensel tasarım, tüm denizaltı kabloları için tek bir onarım manşonu kullanmamıza ve minimum yedek parça ihtiyacı duymamıza olanak tanıyor. Bu da stok yönetimimizi önemli ölçüde iyileştirmemizi ve olası hasar durumlarına karşı hazırlıklı olmamızı sağlıyor" diyor TenneT Kablo Onarımları Proje Müdürü Dirk Hansen.

PFISTERER'den 170 kV'akadar evrensel denizaltı kablo onarım çözümü
Çözüm, PFISTERER'in Connex ürün ailesinden 170 kV'a kadar takılabilir epoksi reçine manşonuna dayanıyor. Bu teknoloji, platform kablosu ile ihracat kablosu arasında bir bağlantı olarak çok sayıda açık deniz rüzgar ve petrol platformunda zaten kullanılmaktadır. Ayrıca kara sektöründeki enerji tedarikçileri tarafından evrensel bir parazit rezervi olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kompakt ve sağlam tasarımına ek olarak, hızlı kurulum süresi nedeniyle özellikle etkileyicidir. PFISTERER, bugüne kadar 170 kV'a kadar takılabilir epoksi reçine bağlantılarının tek üreticisidir. "Açık deniz sektöründe AC denizaltı kablo ekleri için takılabilir bir çözüm olarak dünyanın ilk onarım konseptine öncülük ediyoruz. Epoksi reçine bağlantılarımız burada kilit bileşendir. Geçmeli teknolojileri sayesinde çeşitli tiplerdeki kabloların hızlı ve verimli bir şekilde onarılmasını sağlıyorlar," diye açıklıyor bu projenin Kıdemli Ürün Müdürü ve Proje Yöneticisi Vukašin Basara. sipariş, onarım bağlantılarının geliştirilmesi ve tasarımına ek olarak, mekanik ve elektriksel ürün kalifikasyonu için tip testlerinin yapılmasını da içeriyor.
"Connex ürün portföyü ile açık deniz pazarında öncü olarak açık deniz platformlarının takılabilir yüksek gerilim bağlantı parçaları kullanılarak ne kadar hızlı ve kolay bir şekilde bağlanabileceğini gösterdik. Şimdi bu konsepti özellikle su altı uygulamaları için kullanmak istiyoruz" diyerek projenin altını çiziyor.

245kV'a kadar üniversal denizaltı kablo tamir manşonu
170kV'a kadar olan varyanta ek olarak, PFISTERER TenneT için 245kV'a kadar üniversal bir tamir manşonu da geliştiriyor. konsept, bunu 170kV çözümüne mümkün olduğunca benzer bileşenlerle tasarlamaktır. Ayrıca tüm kablo konstrüksiyonları için farklı iletken kesitlerini ve geometrilerini bağlayabilen merkezi bir bağlantı gövdesine odaklanılmaktadır. Geliştirme ve prototip yapımı için proje süresi 2024 yılının sonuna kadar planlanmıştır.


PFISTERER Hakkında
1921 yılında Karl Pfisterer, güç iletimi dünyasını iyileştirmek amacıyla Stuttgart'ta özel elektrikli ürünler fabrikasını kurdu. PFISTERER Grubu, 100 yılı aşkın bir süredir bu kalite ve teknolojik liderlik iddiasını sürdürmektedir. Bugün PFISTERER, enerji üretiminden tüketimine kadar tüm iletim zinciri boyunca kablo bağlantı parçaları, havai hat teknolojisi ve bileşenlerden oluşan eksiksiz bir ürün yelpazesi ile enerji altyapısı için dünyanın önde gelen uzmanlarından ve sistem sağlayıcılarından biridir. Son teknoloji üretim süreçleri ve 19 uluslararası lokasyon ve 5 fabrikada 1.200 çalışanıyla PFISTERER, sadece bugünün ve yarının elektrik şebekelerini birbirine bağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir ve güvenli bir enerji altyapısına da önemli bir katkıda bulunuyor.

TenneT hakkında
TenneT, Avrupa'nın önde gelen şebeke operatörlerinden biridir. Yılın 365 günü, günün 24 saati güvenli ve güvenilir bir elektrik arzı sağlamaya kararlıyız. Sürdürülebilir, güvenilir ve uygun fiyatlı bir enerji geleceği için enerji dönüşümünü şekillendirmeye yardımcı oluyoruz. İlk sınır ötesi iletim sistemi operatörü olarak, Hollanda'da ve Almanya'nın büyük bir bölümünde yaklaşık 25.000 kilometre uzunluğunda yüksek gerilim ve ekstra yüksek gerilim şebekesi planlıyor, inşa ediyor ve işletiyoruz ve komşu ülkelere olan 17 ara bağlantımızla Avrupa enerji piyasasını mümkün kılıyoruz. 9,8 milyar avroluk ciromuz ve 41 milyar avroluk toplam varlığımızla, karada ve denizde ulusal ve uluslararası elektrik şebekelerinin en büyük yatırımcılarından biriyiz. Her gün 7.400 çalışanımız ellerinden gelenin en iyisini yapıyor ve sorumluluk, cesaret ve ağ oluşturma değerlerimiz doğrultusunda 43 milyondan fazla son tüketicinin istikrarlı bir elektrik arzına güvenebilmesini sağlıyor. Önümüzdeki yolu birlikte aydınlatıyoruz

Daha fazla haber


Winterbach, Almanya - 06 Şubat 2024 - PFISTERER'in CONNEX takılabilir bağlantı sistemi, 420...

Winterbach, Almanya - 7 Kasım 2023

DolWin kappa offshore platformu, TenneT'in Dol...

Karl-Heinz Pfisterer SE Denetim Kurulu Onursal Başkanı oldu.

Winterbach, Almanya - 15 Haziran 2023 -

Enerji altyapısı çözümleri alanında lider bir ted...

Enerji dağıtımı ve enerji iletimi neredeyse 100 yıldır PFISTERER'in temel yetkinlikleri arasındad...