Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER TenneT'i doğru akım bağlantısı ile destekliyor - Açık deniz platformu DolWin kappa başarıyla kuruldu

Winterbach, Almanya - 7 Kasım 2023

DolWin kappa offshore platformu, TenneT'in DolWin6 şebeke bağlantı projesinin bir parçası olarak Aşağı Saksonya kıyılarında başarıyla kuruldu. Gelecekte, bu platform
Üç rüzgar çiftliğinden gelen alternatif akımı (AC) 155 kV'tan 362 kV'a ve ardından 320 kV doğru akıma (DC) dönüştürerek neredeyse hiç kayıp olmadan karaya iletir. Platform, bu amaçla iki adet gaz yalıtımlı şalt hücresine (GIS) sahip ilk platformdur. Bundan önce İspanya'nın Cádiz kentinde PFISTERER tarafından YG tesisatının yüksek gerilim testleri başarıyla gerçekleştirilmişti Cádiz. İletim sistemi operatörü TenneT de DolWin kappa için PFISTERER CONNEX ürün ailesinden takılabilir iç mekan CONNEX yüksek gerilim bağlantı parçalarına güveniyor.

Toplamda DolWin6, TenneT'in Almanya'daki 13. açık deniz şebeke bağlantısı oldu. İletim sistemi operatörü, Avrupa Birliği'nde açık deniz sektöründe lider konumdadır. Yeni 900 MW'lık bağlantı, teorik olarak bir milyondan fazla haneye Kuzey Denizi'nden yenilenebilir rüzgar enerjisi sağlayacak ve böylece Almanya ve Avrupa'daki arz güvenliğini daha da güçlendirecek. PFISTERER projeyi destekliyor ve genel yüklenici SIEMENS Energy, kapsamlı mühendislik ve planlama hizmetlerinden kabloların montaj denetimine kadar platformun inşasını üstlendi. PFISTERER daha sonra yüksek gerilim armatürlerinin montajını ve tüm YG kablolarının nihai yüksek gerilim testini üstlendi. Diğer şeylerin yanı sıra, kalıcı güvenli enerji iletimi için PFISTERER'den yaklaşık 200 adet 6-S boyutunda CONNEX konnektör, epoksi reçine manşonlar ve bağlantı kutuları monte edildi.


Doğru akım iletimi için ilk gaz yalıtımlı şalt sistemi
DolWin kappa dönüştürücü platformu ilk kez iki GIS sistemine sahiptir - biri alternatif akım (AC) tarafı ve diğeri karadaki denizaltı kablo bağlantısının doğru akım (DC) tarafı için. Bu, platform içinde önemli alan avantajları sunmaktadır. PFISTERER başlangıçta çeşitli kablo bağlantılarının akım taşıma kapasitesini ve enerji yükünü hesapladı - platform içindeki rüzgar santrali bağlantısından 155 kV seviyesindeki GIS üzerinden transformatöre ve oradan da
362 kV DC tarafındaki ikinci GIS'e. Böylece PFISTERER, dahili kablolamanın tasarımı ve seçiminin yanı sıra tüm kurulum süreçlerinin zaman açısından optimize edilmiş planlamasında destek sağlayabildi. PFISTERER, hem Cadiz'de hem de Kuzey Denizi açıklarında kablo kurulumunu yerinde denetledi ve belgeledi ve ardından YG konektörlerinin ve epoksi reçine bağlantılarının kurulumunu koordine etti ve gerçekleştirdi. Açık deniz platformu segmentindeki mevcut proje deneyimine dayanarak, kablo döşeme iş akışları optimize edildi ve projenin zorluklarına uyarlandı.
Bu, karmaşık lojistik ve sıkı proje programının üstesinden gelinmesini sağladı PFISTERER, TenneT'i DC bağlantısıyla destekliyor - açık deniz platformu DolWin kappa başarıyla kuruldu.

Gece boyunca YG testi
Son bir yüksek gerilim testi, tüm kara kurulumları tamamlandıktan sonra 155 kV ve
362 kV gerilim seviyelerinde sistemlerin bütünlüğünü sağlar. Platformdaki diğer çalışmaları engellememek için bu testler gece gerçekleştirilmiştir. Test gerilimini beslemek için, PFISTERER burçlu ve gaz yalıtımlı dirsek eklemli bir mobil test treyleri bir test kablosu aracılığıyla platforma bağlandı. PFISTERER ekibi ayrıca platformun dönüştürücü odasındaki 362 kV GIS için uygun bir bağlantı oluşturdu. Her üç fazı da test etmek için bağlantıların ve kabloların birkaç kez yeniden konumlandırılması gerekti. Platform nihayet Mart 2022'de teslim edildi. Ağustos 2022'de Rotterdam üzerinden Kuzey Denizi'ne doğru yolculuğuna başladı ve burada kıyıdan 45 km açıkta kuruldu.

Açık denizlerde başarılı kablo bağlantısı
Yedekliliği ve şebeke güvenliğini artırmak için DolWin kappa, denizdeki kardeş platformu DolWin beta'ya bağlanacaktır. DolWin gamma projesinde olduğu gibi, PFISTERER bunu 155 kV Feltoflex köprü bağlantısı ile gerçekleştirdi. İki platform arasında yaklaşık 2 kilometrelik kablo çekildi ve epoksi reçine bağlantılar ve CONNEX konektörler kullanılarak bağlandı. Denizdeki kuruluma ek olarak PFISTERER, YG kablo bağlantılarının son testlerinde de yer aldı.

TenneT, açık deniz projeleri için uzun süredir PFISTERER'in güvenli ve kendini kanıtlamış CONNEX YG bağlantı parçalarına güveniyor. Bu bağlantılar DolWin alpha, DolWin beta, DolWin gamma ve DolWin epsilon şebeke bağlantılarında ve açık deniz platformlarının yanı sıra çeşitli uydu platformlarında da kullanılmaktadır. Siemens Enerji, DolWin kappa platformunun inşasından sorumlu genel yüklenicidir. PFISTERER Grubu, İspanya, Almanya ve İsviçre'deki yerel ekipleri ve şubeleri ile destek sağlamıştır.

Daha fazla haber


Winterbach, Almanya - 06 Şubat 2024 - PFISTERER'in CONNEX takılabilir bağlantı sistemi, 420...


Winterbach, Almanya - 26.09.2023 -

İletim şebekesi operatörü TenneT, deni...

Karl-Heinz Pfisterer SE Denetim Kurulu Onursal Başkanı oldu.

Winterbach, Almanya - 15 Haziran 2023 -

Enerji altyapısı çözümleri alanında lider bir ted...

Enerji dağıtımı ve enerji iletimi neredeyse 100 yıldır PFISTERER'in temel yetkinlikleri arasındad...