Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Enerji, çevre dostu 420 kV Temiz Hava uygulaması için PFISTERER'in takılabilir bağlantı sistemini onayladı


Winterbach, Almanya - 06 Şubat 2024 - PFISTERER'in CONNEX takılabilir bağlantı sistemi, 420 kV Clean Air şalt cihazlarında kullanılmak üzere Siemens Energy tarafından başarıyla onaylandı. PFISTERER bu uygulama için sertifika alan ilk üreticidir ve böylece çevre dostu enerji iletimine önemli bir katkıda bulunmaktadır.
Clean Air, iyi bilinen yalıtım gazı sülfür heksaflorüre (SF6) alternatif olarak çevre dostu, kirletici olmayan bir yalıtım ortamıdır. Temiz Hava yalnızca oksijen ve nitrojen gibi ortam havasının doğal bileşenlerinden oluşur.
Temiz Hava kullanımı, elektrik şalt cihazlarının çevresel etkilerini en aza indirmeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır. PFISTERER'in Connex ürün ailesi, 420 kV Temiz Hava uygulamaları için Siemens Enerji tarafından onaylanan şalt cihazları için ilk takılabilir bağlantı teknolojisidir. Şalt cihazı ile arayüzü oluşturan soket, IEC 62271-203'e göre Temiz Hava ile dielektrik tip testini başarıyla geçti. Soketin tasarımı, diğer şeylerin yanı sıra artan basınç koşulları altında test edildi.
"Elektrik enerjisi çevre dostu bir şekilde üretiliyorsa, iletim ve dağıtım da bunu takip etmelidir. Teknolojimiz arayüzlerde kullanıldığı için bu konuda önemli bir rol oynuyor. Başarılı test, iklim dostu enerji iletimine yönelik önemli bir adım olan Temiz Hava için güvenilirliğini doğruluyor" diyor PFISTERER YG Kablo Aksesuarları Ürün Yönetimi Başkanı Alejandro Escobin. Kilit Müşteri Yöneticisi Norbert Fink ise şunları ekliyor: "CONNEX sisteminin takılabilirliği, minimum alan gereksinimi ve maksimum esneklikle hızlı ve kolay bir şekilde kurulmasına olanak tanıyor. Bu teknolojinin gelecekte sürdürülebilirliğin geliştirilmesine daha da fazla katkıda bulunacak olmasından memnuniyet duyuyoruz."

Daha fazla haber

Winterbach, Almanya - 7 Kasım 2023

DolWin kappa offshore platformu, TenneT'in Dol...


Winterbach, Almanya - 26.09.2023 -

İletim şebekesi operatörü TenneT, deni...

Karl-Heinz Pfisterer SE Denetim Kurulu Onursal Başkanı oldu.

Winterbach, Almanya - 15 Haziran 2023 -

Enerji altyapısı çözümleri alanında lider bir ted...

Enerji dağıtımı ve enerji iletimi neredeyse 100 yıldır PFISTERER'in temel yetkinlikleri arasındad...