Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü 2023 Maurice Michel, İsveç

Hamburg merkezli yaşam bilimleri şirketi Eppendorf SE, prestijli araştırma ödülünü bu yıl 28. kez veriyor. Dr. Reinhard Jahn başkanlığındaki bağımsız jüri, Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü 2023'ün sahibi olarak İsveç, Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü, Yaşam Bilimi Laboratuvarı'ndan Dr. Maurice Michel'i seçti.


1986 doğumlu Maurice Michel, Hastalıkların tedavisinde DNA onarım enzimlerinin yapay işlevleri üzerine yaptığı araştırma nedeniyle 20.000 Euro'luk ödülü aldı. Dr. Michel, küçük bir molekülün bir DNA onarım enziminin aktif bölgesine bağlanmasının sadece enzimin aktivitesini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda serbest proteinde bulunmayan bir reaksiyonu gerçekleştirmesini sağlayarak oksidatif hasar sonrasında DNA onarımının artmasına yol açtığını göstermiştir.


Jüri üyeleri, "Bu çığır açan keşifler, kanser veya yaşa bağlı dejenerasyon tedavisinde geniş kapsamlı uygulamalara sahip olabilir" dedi.

Maurice Michel: "2023 Eppendorf Ödülü'ne layık görülmek benim için büyük bir onur ve kendimi alçakgönüllü hissediyorum. Meslektaşlarım ya da işbirlikçilerimin yanı sıra akıl hocalarım ve benim dediğim inanılmaz ailem gibi pek çok bilim insanının katkısı ve ruhu olmadan bu mümkün olmazdı. Bu ödül, canlı hücrelerdeki enzimatik işlevleri isteğe bağlı olarak manipüle etme potansiyelini tanımaktadır. Küçük moleküllü organokatalizörler kullanarak bir enzime yeni biyokimyasal reaksiyonlar yükledik ve böylece baz eksizyon onarım yolunu yeniden yazmayı başardık. Araştırmalarımız şimdi diğer enzimleri araştırarak bu teknoloji tabanını genişletmeye ve biyokimyasal reaksiyon yollarını ve bunların biyolojik sonuçlarını anlamaya odaklanıyor. Bireysel ihtiyaçlara bağlı olarak oksidatif DNA hasarının yeniden yönlendirilmesi veya azaltılması, geleceğin hassas terapötiklerinin geliştirilmesi için yeni bir strateji olarak hizmet edebilir."


Ödül töreni 22 Haziran 2023 tarihinde Almanya'nın Heidelberg kentindeki Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı (EMBL) İleri Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.



Başvuru yöntemleri, seçim kriterleri ve Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü'nün önceki kazananları hakkında daha fazla bilgi www.eppendorf.com/award adresinde bulunabilir.


1995 yılında kurulan Eppendorf Genç Avrupalı Araştırmacılar Ödülü ile Eppendorf SE, biyomedikal araştırmalardaki üstün çalışmaları onurlandırmakta ve Avrupa'da 35 yaşına kadar olan genç bilim insanlarını desteklemektedir. Eppendorf Ödülü, bilimsel dergi Nature ile ortaklaşa verilmektedir. Ödülün sahibi, Profesör Reinhard Jahn (Max Planck Multidisipliner Bilimler Enstitüsü, Göttingen, Almanya), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Metabolik Bilimler Enstitüsü, Cambridge, İngiltere), Madeline Lancaster (MRC Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Cambridge, İngiltere), Ben Lehner (Wellcome Sanger Enstitüsü, Cambridge, İngiltere; Genomik Düzenleme Merkezi PRBB, Barselona, İspanya) ve Laura Machesky'den (Cambridge Üniversitesi, İngiltere) oluşan bağımsız bir komite tarafından seçilmektedir.



























Daha fazla haber

Mastercycler® X40 ile günlük laboratuvar rutinleriniz sadece güvenilir ve verimli olmakla kal...

Yaşam bilimleri sektörünün önde gelen iki şirketi olan Takara Bio Inc (Takara Bio) ve Eppendorf SE, stratejik bir ortak pazarlama anlaşması kapsamındaki işbirliklerini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır.
promosyonlar 01 Eylül 2023 - 31 Aralık 2023
Eppendorf olarak, plastik sarf malzemelerinin laboratuvarda oynadığı kilit rolün farkındayız. Aynı zamanda, modern bilimin talepleri ile çevreye yönelik endişeleri dengelemenin bir yaşam bilimleri laboratuvarının yönetimi için önemli bir zorluk olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, mümkün olan her zaman ve her yerde "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" ilkesini takip ediyor ve biyo-bazlı hammaddelerin kullanımına giderek daha fazla güveniyoruz.

Eppendorf Xplorer® ve Xplorer plus tek kanallı pipetler My Green Lab® tarafından ACT®...

Araştırma ve geliştirme zaman alan bir sektör olduğundan, zaman kazandıran dijital çözümlere ve a...