Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Sessiz yumuşak, kompresör: ACE titreşim sönümleyiciler lüks karavanı sessiz bir performansa dönüştürür

Ucuz, küçük bileşenlerle büyük ve lüks bir karavanı yükseltmek: Kulağa paradoks gibi gelen bu durum, Hollandalı bir tasarımcı tarafından karavanının hava kompresörlerini ACE Stoßdämpfer GmbH'nin titreşim sönümleyicileriyle ekstra olarak donatarak ve içeride sessizlik sağlayarak gerçekleştirilmiştir

Karavanlar revaçta ve bireysel seyahat için birçok farklı mobil seçenek var. Bunların en lükslerinden biri, ABD'deki çeşitli tedarikçilerin sunduğu ve Eğlence Araçları (RV) olarak adlandırılan araçlardır. Zarif iç mekanları, seçkin dış görünümleri ve güçlü motorlarıyla bu segmentteki karavanlar beş yıldızlı otellere dönüşmüştür. Ne yüksek sesle uğuldayan klima sistemleri ne de havalı süspansiyon, kapı açma ve kapama veya sıhhi tesisat sistemleri gibi kompresör gücüyle çalışan diğer teknik sistemler bu resme uyuyor. Yolculuk sırasında, bu tüketicilerin neden olduğu ek gürültü henüz rahatsız edici değildir, çünkü motora bağlı kompresör daha sonra basınçlı havayı sağlar. Ancak bir kez durulduğunda, yolcular kelimenin tam anlamıyla huzur ve sessizliğe sahip olmak isterler. Bu durumda, araç park halindeyken konforlu bir yaşam ortamı sağlama görevini iki ek kompresör üstlenir. Ayrıntılı olarak, süspansiyon, kapılar ve tuvaletler için hava besleme sistemindeki sorun, ilgili kompresörlerin bağlantılarıydı. Karavanın altındaki teknik ve tedarik alanlarından birine monte edilen bu kompresörler titreşimleri karosere iletiyordu. Bu durum, özellikle iki küçük kompresörün hava tüketimine bağlı olarak 15 ila 30 dakikalık aralıklarla dönüşümlü olarak çalışması nedeniyle karavan sahibinin tahammül etmek istemediği, açıkça fark edilebilen ve duyulabilen titreşimlere yol açıyordu ve bu da özellikle geceleri dayanılmaz oluyordu.

Mesleki deneyim bir avantaj
Tilburg'lu Hollandalı şirket Dijko Ovens B.V.'nin kurucu neslinin halefi ve üst düzey yöneticisi Peter van Dijk, harekete geçme zorunluluğu hissetti. Bir makine mühendisi ve büyük fırınlar için entegre vakumlu ve derin donduruculu fırın sistemlerinin otomasyonu ve elektronik kontrolü konusunda uzman olarak, ne klima teknolojisi ne de pnömatik sistemler ve kompresörler onun için yedi mühürlü kitaplar değildir. Bu yüzden titreşimleri izole etmek için endüstriyel olarak kanıtlanmış bileşenleri aramak üzere internete girdi. Birkaç tıklamadan sonra, Stabilus Group'a ait ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de sayfalarıyla karşılaştı. Rheinland'lı şirketin sönümleme teknolojisi, hız düzenleme ve güvenlik ürünleri alanlarındaki ürünlere ek olarak titreşim teknolojisi için de çok sayıda çözümü olduğunu fark etti.

Titreşim yalıtıcı paneller, titreşim sönümleyiciler ve hava yayları, gürültü emisyonları da dahil olmak üzere çalışanların korunmasına yönelik katı gereklilikleri karşılamak için de kullanılabildiğinden, bu pazar segmenti ACE için giderek artan bir öneme sahip. ACE'de titreşim sönümleyici sektörü tek başına on bir farklı ürün ailesinden oluşmaktadır. Toplu olarak kauçuk-metal izolatörler olarak adlandırılan bu bileşenler çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Makinelerden ve motorlardan gelen yıkıcı şokları ve titreşimleri, insanlar ve çevre için çalışma koşullarını önemli ölçüde iyileştirecek şekilde izole ederler. Örneğin ölçüm teknolojisi alanında, kullanılabilir sonuçlar genellikle sadece bunların kullanımı ile elde edilir. İster tesviye ister sağlam makine ayakları, çanak elemanları, titreşim izolasyonlu bağlantı elemanları veya hızlı sabitleme elemanları olsun, tüm ACE titreşim sönümleyicileri evrensel olarak kullanılabilir ve endüstriyel uygulamalarda bilinen titreşim sorunlarının çoğu için ideal çözümleri temsil eder. ACE'nin uluslararası üne sahip hizmetinin Peter van Dijk'ınki gibi bireysel projelere de yardımcı olduğu, bu İnternet adresinde bulunabilecek ücretsiz hesaplama aracının yardımıyla karavan kompresörlerinin sakinleştirilmesi için yapılan tasarımla gösterilmiştir:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Daha fazla haber

İsviçre Bilim Merkezi Technorama'da 500 deney istasyonu ziyaretçilere doğa ve tekno...

Spor bilimciler de tasarımlarında hidrolik makine elemanlarını kullanmaktadır. Özellikle de...

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal dampe...