Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

11.09.2024 01:09

Dokunabileceğiniz fizik: ACE'nin uzun kol üzerindeki güvenlik amortisörleri ile

İsviçre Bilim Merkezi Technorama'da 500 deney istasyonu ziyaretçilere doğa ve teknoloji olaylarını yakından deneyimleme şansı sunuyor. Winterthur tasarım ekibi, ziyaretçilerin kaldıraç kuvvetlerini doğrudan deneyimlemelerine olanak tanıyan büyük bir tahterevalli için pivot noktasında en uygun sönümlemeyi bulmak üzere BIBUS AG ve ACE Stoßdämpfer GmbH ile birlikte çalıştı.

Technorama: Winterthur'da doğal ve teknolojik olayları ilk elden deneyimlemek

İsviçre'nin kuzeyinde yer alan Winterthur, 100.000'den fazla nüfusuyla ülkenin en büyük altıncı şehridir. Zürih kantonunun ikinci büyük kenti olan Winterthur, eskiden önemli bir sanayi merkeziyken günümüzde 16 müzesiyle ülke sınırlarının çok ötesinde bir hizmet, eğitim, kültür ve eğlence merkezi olarak tanınmaktadır. İsviçre Bilim Merkezi Technorama burada özel bir rol oynamaktadır. Bu müze, ziyaretçilerin deney istasyonlarına yardım etmeye, doğal olayları tüm duyularıyla deneyimlemeye ve dünyayı tam anlamıyla anlamak için sergileri manipüle etmeye davet edildiği için doğa ve teknolojiden yüzlerce fenomenle doğrudan deneyim sağlar. Technorama'da her şeye dokunabilir, her şeyle oynayabilir ve her şeyi deneyebilirsiniz. Bu nedenle bu müzede dokunmak açıkça teşvik edilir ve Bilim Merkezinde öğrenme, ister içeride ister dışarıda, iyi ya da kötü havada olsun, oyun yoluyla gerçekleşir. Bu Bilim Merkezi'nin patronlar derneği olan İsviçre toplumu Pro Technorama, yılda 300.000'den fazla ziyaretçi sayıyor ve Winterthur kentindeki tüm müze ziyaretçilerinin yarısından fazlasına sahip olmaktan gurur duyuyor. Bilim Merkezi'nde 100'den fazla kişiden oluşan motivasyonu yüksek bir ekip, 1982'den bu yana sürekli yeni sergiler ve laboratuvarlarla bilim ve teknolojiye yönelik merak ve heves uyandırıyor.


Sergi, kaldıraç kuvvetlerini temiz havada elle tutulur hale getiriyor

"Cazibeyi yaratan karışımdır. Doğal fenomenlerle ilgili interaktif sergilerin yanı sıra muhteşem sunumlar, gösteriler ve biyoloji, kimya ve fizikle ilgili heyecan verici atölye çalışmaları var. Toplam yedi laboratuvarda, uzman desteğiyle bağımsız deneyler yapabilir ve mevsime bağlı olarak kapalı ve açık alanlarımızda önce veya sonra stres atabilirsiniz" diye açıklıyor Technorama İletişim ve Pazarlama Müdürü Juliana Campos. Örneğin yaz aylarında, ziyaretçilerin kelimenin tam anlamıyla daha uzun bir kolun üzerine oturabilecekleri bir sergide bu mümkün. Bu, bir kişinin, birlikte çok daha ağır olsalar bile, üç kişiye kadar kaldırabildiği özel bir tahterevalli yapısıdır. Güçleri ilk elden deneyimlemek için, uzun kaldıraçtaki kişi, üç metre hareket ettirilebilen bir oturma plakasını doğru konuma çekebilir ve ardından daha kısa kaldıraçta oturan, daha ağır, dengede veya daha yukarıda olabilecek bir, iki veya hatta üç rakibi kontrol altında tutabilir. Atölye müdürü Jürg Oppliger'in liderliğindeki ekip, bu sergiyi bir laboratuvar ya da sınıftakinden çok daha hareketli, mümkün olduğunca güvenli ve dayanıklı olacak şekilde tasarlamaya çalıştı. Çizimde (Şekil 1) göze çarpan ilk şey sağlam kirişler ve kaldıraç kollarının narin ama sağlam kafes yapısıdır. Technorama atölyesinin bir çalışanı ve tahterevallinin tasarımcısı olarak Simon Michel, planlama aşamalarından birinde, farklı uzunluklardaki iki kirişe etki eden kuvvetleri doğrudan yavaşlatmak için pivot noktasında hidrolik endüstriyel amortisörler sağladı. Ayrıca durak için bir güvenlik unsuru olarak katı hal sönümleyici ekledi (Şekil 2), böylece hem salıncağın uçları hem de salıncağın kendisi en çılgın kaldırma deneylerinden hasarsız kurtulacaktı.

Salıncağa doğru damperi vermek

Simon Michel, teknisyenlerin başlangıçta konstrüksiyonu pivot noktalarında yalnızca katı hal sönümleyicileriyle donattığı serginin test aşamasını anlatıyor. Bunların, esas olarak sallanma ile kendini gösteren ölçülen sönümleme açısından yetersiz olduğu ortaya çıktı. "Sonuç olarak, son konumdaki desteklerde aşırı torklar fark ettik ve ardından ziyaretçiler için sürüş deneyimini daha yumuşak ve tasarımımız için daha sürdürülebilir hale getirmek için sönümlemeyi iyileştirmeye karar verdik" diye hatırlıyor. Winterthur'da hala tasarım çiziminde gösterilen hidrolik endüstriyel amortisörlerin kullanılmamış olması, Simon Michel'in internette araştırma yaptıktan sonra çağırdığı BIBUS AG'deki sönümleme uzmanları sayesinde oldu.

İsviçreli BIBUS Grubu, hidrolik ve pnömatik tahrik ve kontrol sistemlerinin yanı sıra komple sistem tedarikçisi olarak biliniyor. Zürih Oberland'daki Fehraltorf'tan gelen şirket ayrıca tanınmış tedarikçilerden hidrolik ve pnömatik bileşenler satıyor ve bunları İsviçre Bilim Merkezi Technorama örneğinde olduğu gibi özel makineler veya özel tasarımlar için her miktarda, hatta küçük miktarlarda sunuyor. Şirket, endüstriyel amortisörler ve benzeri bileşenler için onlarca yıldır Almanya'daki ACE Stoßdämpfer GmbH'nin çözümlerine güveniyor. BIBUS AG'nin sönümleme teknolojisi departmanının ekip lideri Michael Weber ve ACE'nin Langenfeld'deki teknik satış departmanından meslektaşları her zaman yakın işbirliği içinde çalışıyor. Bu durumda ACE'nin teknik satış departmanından Christoph Berning'e danışıldı. Kendisi şöyle hatırlıyor: "Bu uygulamayı çok çekici buluyoruz çünkü özellikle çocuklar ve gençlerden oluşan hedef kitlenin kaldıraç kanunlarını eğlenceli bir şekilde keşfetmesini sağlıyor. Diğer günlük çalışmalarımızla karşılaştırıldığında, bu uygulama sönümleme elemanlarının tasarımı açısından da alışılmışın dışındaydı." Bunun başlıca nedeni, tasarımın bir tarafında kısa bir kaldıraç koluna sahip üç koltuk ve diğer tarafında uzun bir kaldıraç koluna sahip bir koltuk bulunması ve aralarındaki mesafenin kaldıraç kollarını uzatmak veya kısaltmak için ayarlanabilmesi gibi daha önce kısaca bahsedilen özelliğidir. Bu durum, çok fazla değişken olduğu için pivot noktalarındaki tam sönümlemeyi hesaplamayı zorlaştırdı. Bu nedenle, Bilim Merkezi'nden Simon Michel ve ACE-BIBUS ikilisi Berning-Weber'in çeşitli sönümleme seçeneklerini ve sönümleme ile en iyi hangi etkinin elde edilmesi gerektiğini tartıştığı bir ekip toplantısı düzenlendi. Ekip, yapıyı korumak için belirli bir miktar sönümleme ve dolayısıyla enerji dağılımının büyük bir kısmının elde edilmesi gerektiği, ancak aynı zamanda sallanma deneyimini mümkün kılmak ve eğlence faktörünü korumak için sistemde yeterli enerjinin tutulması gerektiği sonucuna vardı.


Daha fazla haber

Spor bilimciler de tasarımlarında hidrolik makine elemanlarını kullanmaktadır. Özellikle de...

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal dampe...

Dijitalleşme ve yalın yönetim yaklaşımı birçok şirkette memnuniyetle karşılanan bir zayıflama ted...