Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Motor, TUBUS! ACE'den film setlerinde yapısal damperler

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal damperler odur: aksiyon sahneleri sırasında her şeyin üstesinden gelirler ve aynı zamanda önleyici kaza koruması sağlarlar. Dublörlerin aksine, ACE'nin bu katı hal damperleri bir milyondan fazla sert darbeye ve titreşime zarar görmeden dayanabilir. IDEA VISION GmbH'deki film teknolojisi mühendislerinin bu damperlere önemli bir rol vermeleri için yeterli bir neden.

IDEA VISION GmbH'den Mark Fellinger "Hiçbir şey geliştirilemeyecek kadar iyi değildir" diyor. Bavyera'daki Kolbermoor'da bulunan şirket, diğer şeylerin yanı sıra film endüstrisi için mekanik ve elektronik sistemler geliştiriyor, tasarlıyor ve satıyor. IDEA VISION ayrıca stabilize kamera platformları konusunda da uzman. "Alman kalite standartları, uygulamada maksimum esneklik, kolay kullanım ve çok çeşitli taşıyıcılara hızlı bağlanma özelliklerinin bir karışımına odaklanıyoruz" diyor Fellinger, işletmeyi tanımlarken. Bu özellikler Langenfeld'den ACE Stoßdämpfer GmbH'nin çalışmalarına da uygulanabilir, bu nedenle IDEA VISION'ın Hybris Amortisörü söz konusu olduğunda iki şirket arasındaki işbirliği şaşırtıcı değildir.


Sorun: Kamera hareketlerini daha yumuşak ve daha az sarsıntılı hale getirmek Hybris Şok Emiciler, profesyonel film kameralarının, motorlu gimballerin veya stabilize kamera kafalarının alttan veya üstten kullanımı için tasarlanmıştır. Bu 14 kg'lık stabilizasyon sistemiyle, profesyonel kamera ekipleri araba, motosiklet veya tekne sürerken çekim yaparken meydana gelen titreşim ve şokları telafi edebilir. Ayarlanabilir lineer indüksiyon freni ve yay sistemi, Hybris Şok Emiciler ile çekim için sabit bir platform oluşturur. Bir uygulama aracılığıyla yapılandırılabilen ve kontrol edilebilen çalışma sayesinde, sistem temas olmadan çalıştırılabilir, yüksek hassasiyetle çalışabilir ve ayrıca aşınmaz ve hava koşullarından bağımsızdır. Frenleme ve sönümleme performansı, manyetik girdap akımı prensibi sayesinde son derece hassastır ve sistemin tüm parçaları ile gimballer veya kameralar gibi ilgili bileşenler üzerinde doğrudan mekanik yükleri önler. Bunlar 1 kg ile 40 kg arasında ağırlığa sahip olabilir ve Hybris Amortisör tarafından 46 cm'lik bir yay hareketi boyunca sönümlenir. Sistem genellikle engebeli araziler, deniz ve yarış pistleri gibi zorlu ortamlarda kullanıldığından, tasarımcılar ek sönümleme arayışındaydı. Bu, yay hareketinin sonunda yumuşak bir duruş sağlamak ve böylece kameranın sabit görüntüsünü korumak içindi. İstenen sönümleme unsuru, kamera ekipleri zeminin hemen üzerindeki engebeli arazide çekim yapmak istediğinde maksimum süspansiyon hareketini sınırlamak için de kullanılacaktı. Bu durumda amaç, tüm sistemin istenmeyen etkilerinden kaçınmaktı.



Çözüm: Danışmanlık ve testler uygun yapısal sönümleyicilere götürür

ACE normalde tasarım verilerine dayanarak doğru sönümleme çözümünü belirlemek için müşterilerle birlikte çalışır. Birçok standart çözüm ACE web sitesindeki hesaplama ve yapılandırma araçları kullanılarak da tasarlanabilir: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Ancak, film çekimi farklı ağırlıklarda ekipmanlar içerdiğinden ve iki kamera hareketi aynı olmadığından, bu özel durumda sadece yüksek kaliteli bir sönümleme çözümüne değil, aynı zamanda esnek bir tedarikçiye de ihtiyaç duyulduğu kısa sürede anlaşıldı. ACE'nin her ikisini de sağlayabileceği kısa sürede anlaşıldı. Kolbermoor'daki Mark Fellinger'in Langenfeld merkezli şirketin Almanya'daki satış ağında iletişim kurabileceği bir teknik uzmanı yoktu. Bunun yerine, ACE'nin Avusturya'dan sorumlu satış mühendisi Hans-Jürgen Greindl, Linz'deki ACE tesisinden en kısa mesafede olduğu için ona geldi. Küçük amortisörlerle yapılan bir test onu tam olarak tatmin etmeyince Hans-Jürgen Greindl'in aklına doğru fikir geldi: "Hybris Amortisörlerin hafif alüminyum-titanyum şasilerini gördükten sonra, TUBUS yapısal amortisörlerimizin de her dönüş için hızlı ve kolay bir şekilde bunlara cıvatalanabileceği ve neredeyse ölçüye göre yapılabileceği açıktı." Tüp benzeri şekilleri nedeniyle TUBUS olarak bilinen yapısal amortisörler, yavaşlamanın kesinlikle doğrusal ve hassas olması gerekmediğinde hidrolik küçük ve endüstriyel amortisörlere ideal bir alternatiftir. ACE'nin 140'tan fazla farklı versiyonda amortisör olarak sunduğu TUBUS, özellikle aşırı çalışma koşullarında kütleleri yavaşlatmak için kullanılıyor. hans-Jürgen Greindl, "Bir milyondan fazla yük döngüsüne sahip hizmet ömürleriyle, özellikle film setlerindeki bireysel çekimlerin ve sekansların sıklıkla tekrarlanması gerektiğinden, beklenen çok sayıda şok için de uygundurlar" diye vurguluyor.

Ortaklar, ko-polyester elastomerden yapılmış birçok farklı damper arasından radyal versiyonları tercih etti. Bunlar özellikle yumuşak bir şekilde yavaşlama avantajına sahip ve böylece istenen pürüzsüz görüntüleri sağlıyor. Strokları 17 mm'den 60 mm'ye kadar olan bu ürünler, kompakt tasarımları sayesinde mevcut yapılara da kolayca entegre edilebiliyor. Küçük bileşenler 1,2 Nm/strok ile 146 Nm/strok arasındaki enerjileri absorbe edebilir. Sadece iyi bir sonuç değil, ideal bir sonuç elde etmek için ekip, nihayetinde kullanılan TR83-50'yi bulmak için birlikte yakın bir şekilde çalıştı. Bu ailenin tüm temsilcileri gibi, bakım gerektirmezler ve kuruluma hazırdırlar, neredeyse hiç ısınmazlar ve bu nedenle tutarlı sönümleme performansı sağlarlar. 50 mm'lik bir strok ile artık tüm kamera hareketleri için 45 Nm/strok'a kadar enerji emilimi ile bireysel yüklere dayanabilen damperler sağlıyorlar. Memnun kalan Mark Fellinger, IDEA VISION GmbH'nin sloganının doğrulandığını görüyor: "Hiçbir şey geliştirilemeyecek kadar iyi değildir." Ve Hybris Amortisörlerinin yardımıyla çekilen filmlerden aksiyon sahnelerini dört gözle bekleyebiliriz.

Daha fazla haber

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Dijitalleşme ve yalın yönetim yaklaşımı birçok şirkette memnuniyetle karşılanan bir zayıflama ted...

Üreticiler, tekerlekli sandalyeleri test ederken anlaşılabilir nedenlerle güven...

Tekerlekli sandalyeleri test ederken, üreticiler anlaşılabilir nedenlerle güven...