Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf hidrokarbon soğutmalı ilk mikrosantrifüjünü tanıttı

Önde gelen yaşam bilimleri şirketi Eppendorf, daha da sürdürülebilir bir laboratuvar ortamına katkıda bulunmak için hidrokarbon soğutmalı ilk Eppendorf mikrosantrifüjü olan Centrifuge 5427 R'yi tanıttı. Bu ürün sayesinde müşteriler artık neredeyse sıfır GWP'ye sahip doğal bir soğutma maddesi içeren soğutmalı bir cihaz kullanırken çeşitli moleküler ve hücre biyolojisi uygulamaları gerçekleştirebiliyor. Numunelerinizi ve gezegenimizi korumak için.

R290 (propan) gibi doğal soğutma maddeleri, CO2 (<3) ile benzer şekilde düşük bir küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahipken, R134a gibi geleneksel soğutma maddeleri 1430 GWP'ye sahiptir ve bu nedenle çevreye salındığında küresel ısınma üzerinde orantısız bir şekilde daha büyük bir etkiye sahiptir.

Centrifuge 5427 R'nin ACT etiket sertifikası, müşterilerin daha sürdürülebilir bir ürün seçmesini daha da kolaylaştırır, çünkü bu etiket çevresel etkisi hakkında (örneğin üretim, enerji ve su kullanımının yanı sıra paketleme ve ürün kullanım ömrü sonu) net, üçüncü taraflarca doğrulanmış bilgiler verir.

Ancak, yeni Centrifuge 5427 R sadece güvenilir propan soğutması ile puan kazanmıyor: Kompakt ayak izi ve 48 x 1,5/2 mL tüpe kadar çift sıralı FA-45-48-11 rotoru sayesinde, yüksek örnek hacmine sahip laboratuvarlar için en uygun çözümdür. Geniş rotor seçimi sayesinde, çok sayıda kullanıcının cihazı paylaştığı alanlar için de iyi bir seçimdir: sabit açılı ve döner kovalı rotorlardan oluşan dokuz rotor seçeneği, moleküler ve hücre biyolojisi alanında geniş bir uygulama yelpazesini kapsar.

Daha fazla haber

Biyoproses geliştirmede veri başarının anahtarıdır. Hangi kritik proses parametrelerinin hüc...

Manuel ve otomatik pipetleme arasında verimli etkileşim Eppendorf yeni, modern 96 kanallı sıvı iş...

ACT (Hesap Verebilirlik, Tutarlılık ve Şeffaflık) etiketleri, besin etiketlemesine benzer bir şekild...

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu...

Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...