Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Uluslararası Dondurucu Yarışması 2023: Depolama süreçlerinizi -80°C'de optimize edin

Küresel ısınma insanlık için bir meydan okumadır - Şarm El-Şeyh bize bunu bir kez daha hatırlattı. Ancak BM'nin soyut küresel meselelerinin yanı sıra küçük, kişisel adımlar da yardımcı olabilir. Sürdürülebilirlikle ilgili tartışmalar öncelikle enerji tüketimiyle ilgilidir. Laboratuvar ekipmanları da bir istisna değildir. En çevre dostu ve enerji verimli ultra düşük sıcaklıklı dondurucular bile -80 °C gibi son derece düşük sıcaklıkları günde 24 saat, haftada 7 gün, yıllarca muhafaza etmek için hala önemli miktarda enerji gerektirmektedir.

Kâr amacı gütmeyen My Green Lab kuruluşu ve Uluslararası Sürdürülebilir Laboratuvarlar Enstitüsü (I2SL), sürdürülebilirlik açısından soğuk depolamayı iyileştirmeye yönelik en iyi konseptleri ödüllendirmek için bir kez daha bir araya geldi: The Freezer Challenge 2023.

Siz de dahil olmak üzere kullanıcılar, iyi yönetim uygulamaları, sıcaklık ayarı ve diğer alanlarda harekete geçerek ve en iyi uygulamalar hakkında bilgi paylaşarak puan kazanabilirler. Ödüller, enerji tasarrufuna ve numune depolamalarını iyileştirmeye en çok katkıda bulunanlara verilecektir. Kendi soğutma ekipmanımızı optimize etmenin yanı sıra, hepimiz laboratuvarda enerji kullanımı konusunda daha bilinçli olmayı öğreniyoruz.

2017'den bu yana, Mücadele, iyileştirilmiş soğuk depolama yoluyla dünya çapında 24 milyon KWh'den fazla elektrik tasarrufu sağladı.

Çevreye karşı sorumluluğumuz nedeniyle Eppendorf, 2018'den başlayarak art arda altıncı yıl boyunca Uluslararası Dondurucu Mücadelesi 2023'ü desteklemekten gurur duyuyor.

Daha fazla haber

Biyoproses geliştirmede veri başarının anahtarıdır. Hangi kritik proses parametrelerinin hüc...

Manuel ve otomatik pipetleme arasında verimli etkileşim Eppendorf yeni, modern 96 kanallı sıvı iş...

ACT (Hesap Verebilirlik, Tutarlılık ve Şeffaflık) etiketleri, besin etiketlemesine benzer bir şekild...

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu...

Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...