Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Küresel tedarik zincirlerinden daha fazla bağımsızlık

Belirsiz zamanlarda, şirketlerin tedarik zincirlerini risklere karşı incelemeleri özellikle önemlidir. Bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, 2023 yılında motor üretiminde coğrafi bağımlılıkları azaltmaya yönelik önlemlere büyük yatırım yaptı.

Bunu yaparak şirket, müşterilerinin güvenli tedarikine önemli bir katkıda bulunmaktadır.

Yerele dönüş - Nadir toprak mıknatısları için uyarlanmış tedarik zinciri
Neodimyum ve disprosyum gibinadir topraklar günümüzde genellikle özellikle güçlü mıknatısların üretiminde kullanılmaktadır. Bu hammaddelerin çıkarılması ve mıknatısların üretimi neredeyse sadece Uzak Doğu'da gerçekleşmektedir. Sonuç olarak, çoğu motor üreticisi malzeme tedariği için bireysel ve uzak tedarikçilere bağımlıdır. Dunkermotoren'de nadir mıknatıs malzemeleri özellikle BG serisi senkron motorlarda ve SL ailesinin lineer motorlarında kullanılmaktadır. Tahrik teknolojisi üreticisi, ciddi tedarik kesintilerinden kaçınmak için 2020 yılında bu bağımlılığı azaltmaya yönelik bir program başlattı. Örneğin, ilk seriyi 2023 gibi erken bir tarihte üretim sürecinde %75'in üzerinde geri dönüştürülmüş içeriğe sahip nadir toprak mıknatıslarına geçirebildi. Ve en iyisi de performansın ve diğer temel motor özelliklerinin bu geçişten etkilenmemesi.

Olmadan yapmak mümkün mü?
Kritik malzemelerin tedarikini güvence altına almanın yanı sıra, Dunkermotoren şu anda hiç nadir toprak gerektirmeyen fırçasız DC motorlar geliştiriyor. Bu motorlar henüz nadir toprak mıknatıslı benzer motorlarla aynı güç yoğunluğuna ulaşamıyor ve bu nedenle şimdilik standart portföye dahil edilmeyecek. Tedarik darboğazları yaşanması durumunda, bu alternatif hızlı bir şekilde ve büyük miktarlarda temin edilebilecektir. Avrupa'dan ferrit mıknatıslı Dunkermotoren fırçalı DC motor portföyü ve tamamen mıknatıssız üniversal motorlar da çok çeşitli uygulamalar için bir alternatiftir. Gelecekte size daha da fazla ve daha da sürdürülebilir seçenekler sunabilmek için Dunkermotoren, alternatif motor konseptleri ve manyetik malzemeler geliştirmeye kendini adamış ortaklarla yakın bir şekilde çalışmaktadır.

Modülerlik sayesinde esnek
Dunkermotoren'in akıllı servo motorlarının önemli bir bileşeni, şirketin kendi "Motor Kontrol Platformu" (MCP) tabanlı entegre kontrolörleridir. MCP, Dunkermotoren'in tüm akıllı BG motorlarında ve bazı harici elektronik aksamlarında kullanılan modüler bir konsepttir ve çeşitli parametrelerin ve güvenlik işlevlerinin programlanmasını sağlar.

Kullanılan elektronik bileşenlerin çoğu, kullanılabilirlik darboğazları durumunda nispeten kolay bir şekilde değiştirilebilir. Ancak, örneğin mikrodenetleyiciler, sürücü IC'leri ve anahtarlama regülatörlerinin değiştirilmesi zordur. Dunkermotoren, 2023 yılı için özellikle mikrodenetleyicilerin kullanılabilirlik riskini azaltma hedefini belirlemiştir.

Kontrol elektroniğinin kalbinde yer alırlar. Bunu başarmak için Dunkermotoren, bireysel üreticilerden daha fazla bağımsızlık sağlayan çoklu çip stratejisini tercih etti. MCP'nin modüler yapısı, üreticinin tüm serilerde alternatif mikro denetleyicileri yönetilebilir bir çabayla kullanabilmesini sağlar.

Köklere dönüş - kapının önünde alışveriş
Mıknatıslar ve elektronikler, küresel bağımlılıklar açısından kesinlikle en kritik bileşenlerdir. Ancak diğer bileşenler için Avrupalı tedarikçilerle yakın ilişki içinde olmak da Dunkermotoren için önemli. Alman üretici, motorlarının üretiminde de bu bölgesel odağı sürdürüyor ve ürüne nerede ihtiyaç duyuluyorsa orada üretim yapıyor. Örneğin 2023'ten bu yana Avrupa'da satılan tüm motorlar da yalnızca Avrupa tesislerinde üretiliyor. Çin'deki tesisten çıkan motorlar yalnızca Asya'da satılıyor. Burada kullanılan malzemeler de giderek daha fazla yerel olarak tedarik edilmektedir. Bu şekilde Dunkermotoren, ekolojik ayak izini azaltırken müşterilerine mümkün olan en iyi tedarik güvenliğini sunmak için bireysel tedarikçilere olan küresel bağımlılıkları azaltmakta ve nakliye yollarını ve sürelerini en aza indirmektedir.

Daha fazla haber

Dunkermotoren'in yeni 4Q kontrolörü uygun fiyata yüksek performans sunuyor
Dunkermotoren tam otomatik ve dijitalleştirilmiş intralojistiğin önünü açıyor

Dunkermotoren'in STO'lu akıllı dPro motorları için SISTEMA güvenlik kütüphanesi...

Bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, fırçasız DC motoruyla Minas Gerais Üniversitesi Milhagem Takımı yarış arabasına güç vermekten gurur duyuyor
Dunkermotoren Motion Journal'ın yeni sayısını yayınladı "mo

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amsterdam'da düzenl...