Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Dunkermotoren MCP portföyü genişliyor: BG 45 dPro burada

bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, 2018 yılında akıllı BG motorlarını kontrol etmek için kendi platformunu tanıttı. Motor Kontrol Platformu (MCP) olarak adlandırılan bu platform o zamandan beri kendini kanıtladı ve çeşitli motor boyutlarında adım adım yaygınlaştırıldı. Serinin en büyük motoru BG 95, BG 65 veya 66 ve BG 75 boyutları ve BGE 5510 harici kontrolör MCP temelinde zaten mevcut olduğuna göre, bir sonraki daha küçük boyut da bir güncelleme bekleyebilir: BG 45 dPro burada!

BG 45 dPro, sadece 46 mm'lik kenar uzunluğu ile etkileyicidir ve bu nedenle dPro ailesinin en küçük üyesidir. Tüm BG dPro motorlarında olduğu gibi, bu motorun da gücü, tüm motor elektroniğinin zaten kompakt olan motor gövdesine entegre edilmesidir. Boyutuna rağmen BG 45 dPro, büyük kardeşlerine kolayca ayak uydurabilir:

110 W'a kadar sürekli çıkış gücü ve 4.720 rpm'ye kadar nominal hızları ile motor, aynı nominal voltajda öncekilerden daha güçlüdür. Dunkermotoren'in modüler sistemindeki dişliler, enkoderler ve/veya frenlerle birlikte, ister intralojistik, medikal teknoloji, ambalaj, yarı iletken veya elektronik endüstrilerinde olsun, her uygulama için doğru sürücüyü bulmak kolaydır. IP 65'e kadar IP koruması sayesinde BG 45 dPro, zorlu ortamlarda kullanım için bile uygundur.

Fonksiyonlar ve özellikler açısından BG 45 dPro yalnızca programlanabilir, dijital girişler ve çıkışlar, bir analog giriş ve 4096 cpr yüksek çözünürlüklü bir kodlayıcı sunmakla kalmaz. MCP sayesinde çeşitli akım, hız ve konum modları da kolayca programlanabilir. CANopen veya PROFINET, EtherCAT veya EtherNet/IP Endüstriyel Ethernet arayüzlerinden biri ile bağlantı da aynı derecede kolaydır. 15 pimli bir hibrit konnektör ve "Drive Assistant 5" konfigürasyon aracı, karmaşık olmayan bir devreye almaya olanak tanır.

Buna ek olarak, durum izleme, kestirimci bakım veya alarm ve mesajlaşma gibi işlevler yeni nexofox MotionCode aracılığıyla gerçekleştirilebilir. BG 45 dPro ve nexofox ile IIoT ve kendi Akıllı Fabrikanızın önünde hiçbir engel kalmaz.

STO (Safe Torque Off) güvenlik fonksiyonu, Endüstriyel Ethernet'e sahip tüm BG 45 dPro motorlara standart olarak entegre edilmiştir. STO, CANopen versiyonları için opsiyonel olarak mevcuttur. STO ile motorunuz, mantık gerilimini kesmeden güvenilir bir şekilde torksuz olarak ayarlanabilir ve yeniden başlatma sırasında zaman alıcı yeniden referanslama işleminden tasarruf etmenizi sağlar.

BG 45 dPro ile Dunkermotoren bir kez daha dikkatleri üzerine çekmiş ve entegre elektronikli BLDC motorlar alanındaki 20 yılı aşkın deneyiminin bu kadar küçük bir motora sığabileceğini kanıtlamıştır.











Daha fazla haber

Dunkermotoren'in yeni 4Q kontrolörü uygun fiyata yüksek performans sunuyor
Dunkermotoren tam otomatik ve dijitalleştirilmiş intralojistiğin önünü açıyor

Dunkermotoren'in STO'lu akıllı dPro motorları için SISTEMA güvenlik kütüphanesi...

Bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, fırçasız DC motoruyla Minas Gerais Üniversitesi Milhagem Takımı yarış arabasına güç vermekten gurur duyuyor
Dunkermotoren Motion Journal'ın yeni sayısını yayınladı "mo

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amsterdam'da düzenl...