Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Dragonfly tarafından desteklenen Battery Insights

e-mobilitenin yükselişi, batarya pazarını son yıllarda muazzam bir büyümeye itti ve bunun sonu görünmüyor. Aynı oranda, bataryaların performansını ve güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda mevcut yüksek hurda seviyelerini diz çökmeye zorlamak ve üreticilerin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için kontrol teknolojilerine olan talep artmaktadır. X-ray teknolojisi, özellikle de pil hücrelerini, modülleri ve hatta tüm paketleri ayrıntılı olarak analiz etmek için uygulanabilen bilgisayarlı tomografi bu amaç için en uygun teknolojidir.

Karmaşık pil hücrelerinin beklenen güç merkezleri olmasını sağlamak için üretim sırasında hiçbir hata yapılmamalıdır. Çok sayıda hata kaynağı vardır: kırıklar, hava kalıntıları, yabancı cisimler, deformasyonlar, hatalı kaynak dikişleri veya iç katmanların yetersiz hizalanması. Çıkıntılar yetersiz olduğunda ve katot ile anot arasındaki temas kısa devreye ve sonuç olarak ölümcül bir yangına yol açtığında tehlikeli hale gelir. Akü testlerinde güvenlik konusu çok önemlidir. Bu nedenle, çıkıntıların kontrol edilmesi ve ölçülmesi en yüksek önceliktir.

Objektif, güvenilir ve tekrarlanabilir test sonuçları ancak yazılım tarafından yapılan değerlendirme ile elde edilebilir. Yazılım yorgunluk veya hassasiyet tanımaz. Battery Insights'ın temeli, derin öğrenme modellerinin kullanılmasını sağlayan 3D görüntü analiz yazılımı Dragonfly'dır. Dragonfly, olası kusurları tespit etmek için olağanüstü yüksek hassasiyet sunar. Ayrıca otomatik değerlendirme, bireysel üreticinin özel gereksinimlerine de uyarlanabilir. Battery Insights, çıkıntıların tam otomatik kontrolüyle ilgilenir ve ayrıca uygun çok parçalı tutucuların yardımıyla tüm partileri işleyebilir. Otomatik olarak oluşturulan rapor, her bir hücrenin durumu hakkında bilgi sağlar ve trendleri belirlemek ve önemli ölçüde hurda azaltımı için üretim sürecini optimize etmek için kullanılabilir.

Control'de, yeni Battery Insights yazılım paketi Comet Yxlon CT sistemi FF35 CT ile canlı olarak sunulacak ve Dragonfly yazılım uzmanı Anton du Plessis, Comet Yxlon standındaki ayrı bir iş istasyonunda Battery Insights'ın temelini oluşturan pazar lideri segmentasyon ve derin öğrenme işlevselliğini gösterecek ve açıklayacaktır.

Control, Stuttgart, Salon 3 / Stand 3202

Daha fazla haber

Holstein kayasından alınan bir tortu tabakası, bilgisayar tomografisi kullanılarak fosil i&ccedil...

24.01. - 26.01.2024 tarihleri arasında

Nepcon Japonya 2024

Bu yılki Productronica'da bir yeniliğe imza atarak, özellikle zorlu yarı iletken pazarı için geliştirdiğimiz yeni 3D X-ray sistemimizi 14 Kasım Salı günü saat 15:00'te B2.454 numaralı standımızda tanıtacağız.

Yxlon, Comet Yxlon oldu. Bu yılki Control fuarında X-ray ve CT kontrol sistemleri üreticisi,...