Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Dunkermotoren, elektromobiliteyi teşvik etmek için Bonndorf'taki merkezinde altı şarj portunu faaliyete geçirdi

AMETEK'in bir markası olan Dunkermotoren, altı limanda on iki şarj noktasını faaliyete geçirdi. Sekiz nokta ise halkın kullanımına açık. Faturalama sistemi komşu şirket Hectronic ile işbirliği içinde kurulmuştur.

Allmendstraße'de yedi adet 11 kW'lık ve bir adet 50 kW'lık olmak üzere dört şarj noktası 7/24 halkın, ziyaretçilerin ve çalışanların kullanımına açıktır. 50 kW'lık hızlı şarj noktası özellikle müşteriler veya tedarikçiler gibi Dunkermotoren ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir, çünkü bu kişiler genellikle uzun bir yol kat etmekte ve tesiste çok uzun süre kalmamaktadır. Bu, onlara kısa bir ziyaretten sonra bile elektrikli araçlarını yeterince şarj etme fırsatı verir.

Şarj işlemlerinin yetkilendirilmesi ve faturalandırılması, 01 Temmuz 2023'ten sonra kurulan tüm istasyonlar için şarj istasyonu yönetmeliğinin gerekliliklerini yerine getiren banka / kredi kartları kullanılarak rahatça gerçekleştirilir. Bugün itibariyle, şarj işlemini başlatmak için birçok halka açık şarj noktasında özel uygulamalar, kartlar veya üyelikler gerekiyordu. Şarj istasyonu yönetmeliği, e-mobilitenin engelsiz ve kullanıcı dostu bir şekilde yaygınlaşmasını sağlayacak ve ortak ödeme araçlarının sunulmasını zorunlu hale getirecektir.

Bağlı faturalama sistemi ve ödeme terminali, başlangıçta otopark ve servis istasyonu yönetimi için sistemler konusunda uzmanlaşmış olan komşu şirket Hectronic tarafından tedarik edildi ve kuruldu. Şarj için kolay ödeme Hectronic'in çözümünün merkezinde yer alıyor. Dunkermotoren ve Hectronic zaten uzun yıllardır başka alanlarda da işbirliği yapıyor. Bu nedenle, şarj altyapısındaki işbirliği en belirgin çözümdü. Halka açık şarj noktaları Hectronic tesisinin tam karşısında yer almaktadır ve referans nesne olarak idealdir.

Dunkermotoren otoparkına dört adet 11 kW şarj noktasına sahip iki şarj portu daha kurulmuştur. Bu şarj noktaları şirketin havuz araçları için kullanılabilir. Burada şarj işlemleri de Hectronic sistemi üzerinden yetkilendirilmektedir.

Bu, Dunkermotoren çalışanlarının işe gelirken elektrikli araç kullanmaları için bir teşvik sağlamaktadır. Yapılan bir araştırma, içten yanmalı motorlar kullanılarak yapılan bu yolculuklar için şu anda yılda yaklaşık 1.000 ton CO2 salındığını göstermiştir. Bu bağlamda Dunkermotoren'in birkaç yıldır JobRad anlaşmasını sunduğunu belirtmek gerekir. Bu anlaşma çalışanların düşük maliyetle elektrikli bisiklet kiralamasına olanak sağlamaktadır. Çalışanlar işe gitmek için bu bisikletleri kullanırsa, aküler şirket tesislerindeki şarj istasyonlarında ücretsiz olarak şarj edilebilir.

Baden-Württemberg eyaleti, Charge@BW programının bir parçası olarak, şarj altyapısını şarj noktası başına 2.500 € ile sübvanse etmektedir. Sübvansiyon için gereken şartlardan biri, şarj noktalarının sahada üretilen yenilenebilir elektrikle çalıştırılmasıdır. Dunkermotoren, 2021 ve 2022 yıllarında kurulan 350 kWp gücündeki güneş enerjisi sistemi ile bu gereksinimi karşılayabilir. Yıllık 350.000 kWh'ye varan verimin, tamamen elektrikle çalışan araçların 7.000 şarj işlemi için yeterli olacağı tahmin edilmektedir.

Daha fazla haber

Dunkermotoren'in yeni 4Q kontrolörü uygun fiyata yüksek performans sunuyor
Dunkermotoren tam otomatik ve dijitalleştirilmiş intralojistiğin önünü açıyor

Dunkermotoren'in STO'lu akıllı dPro motorları için SISTEMA güvenlik kütüphanesi...

Bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, fırçasız DC motoruyla Minas Gerais Üniversitesi Milhagem Takımı yarış arabasına güç vermekten gurur duyuyor
Dunkermotoren Motion Journal'ın yeni sayısını yayınladı "mo

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amsterdam'da düzenl...