Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Basit ve hassas - Dunkermotoren ve MAE, step motorlar için uygun maliyetli dGo kontrol elektroniği sunuyor

Ürün tasarımcıları ve satın alma müdürlerinin aynı ürünü kullanma konusunda hemfikir olması sık rastlanan bir durum değildir. Ancak, her ikisi de AMETEK markası olan Dunkermotoren ve MAE'nin yeni dGo sürücü elektroniğine sahip step motorları bunu başardı.

Tasarımcılar, yüksek tork ve basit, hassas kontrol ile birleştirilmiş kompakt yapıyı beğeniyor. Satın alma yöneticileri ise düşük maliyetlerden memnun.

Step motorlar uzun süredir pek popüler değildi. Mekanik tasarım, hız, aşırı yük ve gürültü gereksinimleri genellikle dışlayıcı kriterler olmuştur. Sofistike algoritmalar sayesinde bu kısıtlamalar artık elektronik olarak telafi ediliyor, böylece step motorlar şu anda gerçek bir rönesans yaşıyor. Dunkermotoren ve MAE, bu alanda performansı ve basit kontrolleri ile etkileyici yeni bir tahrik çözümü sunmaktadır.

NEMA 17, 23 ve 34 boyutlarındaki MAE motorları için Dunkermotoren dGo kontrol elektroniği, hız için bir frekans sinyali ve bir yön sinyali (Adım ve Yön) ile kontrol edilir. Müşteri tarafındaki basit bir frekans jeneratörü, 10.000:1'den fazla orana sahip hızları ayarlamak için yeterlidir! Üstelik konumlandırma hassasiyetinden ödün vermek zorunda kalmadan. Elektronik mikro adımlama, devir başına 12.800'e kadar önceden ayarlanmış pozisyona izin verir.

Hareket gerekmiyorsa, elektronikler geleneksel step motor kontrollerinin zayıflıklarını telafi etmek için çalışma akımını azaltır. Diğer algoritmalar, örneğin özellikle düşük hızlarda çok sessiz bir çalışma sağlar. Eskiden bir "hayalet" olan fark edilmeyen aşırı yük durumunda fark edilmeyen adım kaybı sorunu bile elektronik adım kaybı tespiti sayesinde artık çözülmüştür.

Step motorlar için yeni dGo kontrol elektroniğinin uygulama alanı hassas dozaj pompaları, gantri veya alma ve yerleştirme sistemlerinden paketleme ve etiketleme cihazlarına kadar uzanmaktadır. Yeni elektronikler, özellikle kompakt tasarım ve basit kontrollerin önemli olduğu cihaz yapımı alanında güçlü yönlerini göstermektedir. Endüstriyel üretim, ekipman üretimi, tıbbi teknoloji ve intralojistik alanlarındaki yeni ürünler bu şekilde büyük fayda sağlayabilir.

Tüm Dunkermotoren ürünlerinde olduğu gibi, MAE step motorun dGo elektroniği ile kombinasyonu, yenilikçi Dunkermotoren modüler sistemi sayesinde uygun dişli kutuları, enkoderler ve frenlerle desteklenir. Özelleştirilmiş tasarımların yapılandırılması ve sağlanmasında maksimum esneklik için, tüm bileşenler tamamen Avrupa'da şirket içinde geliştirilmekte ve üretilmektedir. Bu esneklik sadece satın alma müdürlerini ve ürün tasarımcılarını memnun etmekle kalmaz, aynı zamanda son müşterileri de mutlu eder.

Daha fazla haber

Dunkermotoren'in yeni 4Q kontrolörü uygun fiyata yüksek performans sunuyor
Dunkermotoren tam otomatik ve dijitalleştirilmiş intralojistiğin önünü açıyor

Dunkermotoren'in STO'lu akıllı dPro motorları için SISTEMA güvenlik kütüphanesi...

Bir AMETEK markası olan Dunkermotoren, fırçasız DC motoruyla Minas Gerais Üniversitesi Milhagem Takımı yarış arabasına güç vermekten gurur duyuyor
Dunkermotoren Motion Journal'ın yeni sayısını yayınladı "mo

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amsterdam'da düzenl...