Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hidrolik fren silindirleri: kritik ortamlarda bile daha kolay kullanım

İnsanların ve malzemelerin en üst düzeyde korunması için son derece hassas temiz oda alanlarında havadaki mikropların aktif olarak toplanması için özel örnekleyiciler kullanılmaktadır. Laboratuvar ekipmanları konusunda uzmanlaşmış İngiliz Pinpoint Scientific şirketi, yapının basit ve büyük ölçüde temassız bir şekilde taşınması için ACE Stoßdämpfer GmbH'nin hidrolik fren silindirlerini kullanmaktadır.

Mikrobiyolojik çevresel izleme, ISO kılavuzu 18593 ile düzenlenmektedir. Bir dizi uzman laboratuvar ekipmanı için önde gelen bir şirket, Birleşik Krallık, Galler'deki Bridgend'den Pinpoint Scientific'tir. Ürün yelpazesi hava izleme, canlı partiküllerin sürekli izlenmesi ve izolatörler için izleme çözümlerini içermektedir. Laboratuvar personeli için yüksek kaliteli numune alma, yüksek düzeyde kullanıcı konforu ve etkili kontaminasyon koruması da içerir. Pinpoint Scientific'in ImpactAir mikrobiyal hava örnekleyici serisi de en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş bir çözümün en iyi örneği olarak görülebilir. Canlı partiküllerin proses içi örneklemesinin kritik önem taşıdığı araştırma ve endüstriyel laboratuvar ortamlarında sürekli izleme için tasarlanmıştır. Çalışma, havanın çok dar bir giriş deliğinden yüksek hızda çekilmesi ve bunun üzerine havadaki mikroplar da dahil olmak üzere partiküllerin bir Petri kabında uygulanan bir kültür yüzeyine çarpması ve yapışması ile yapılır. Petri kabı, havanın her zaman kültürün yeni bir alanına çarpmasını sağlamak için girişin altında yavaşça döndürülür. Bu, çift çarpma olasılığını büyük ölçüde azaltır. Bu, iki mikrobun aynı noktada sonlandığı ve inkübasyon sırasında tek bir koloni olarak göründüğü mikrobiyolojik ve fiziksel bir olgudur. Pinpoint Scientific'in tasarımcıları, özellikle gıda veya tıp endüstrisindeki laboratuvarların temiz oda ortamlarında ve ilaç endüstrisinde numune alırken kullanıcıların işini olabildiğince kolaylaştırmak için, hız kontrolü için yüksek kaliteli bileşenler ararken ACE Stoßdämpfer GmbH'nin İngiliz distribütörüne başvurdu. Tüm gereksinimleri ve istekleri değerlendirdikten sonra, kaputu çalıştırmak için Almanya'da üretilen hidrolik fren silindirlerini önerdi.

Özel bir çözüm için hidrolik fren silindirleri



ACE'nin İngiltere'deki satış mühendislerinden biri olan Wyn Gordge, ilk durumu şöyle anlatıyor: "Distribütörümüz Applied Automation şirketiyle sık sık başarılı bir şekilde çalıştık, böylece bu durumda da teslimat hızlı bir şekilde müşteri tarafında istenen sonuca götürdü."Hidrolik fren silindirlerinin kullanılmasındaki belirleyici noktayı, müşterinin numune alma kapağının önemli bir çaba sarf etmeden açılmasını istemesi olarak tanımlıyor. Bu gereklilik olmasaydı, ACE'nin bir valf aracılığıyla istenen açılma ve kapanma hızına hassas bir şekilde ayarlanabilen paslanmaz çelik endüstriyel gaz yayları prensipte makine elemanları olarak da uygun olurdu. Ancak, görsel olarak çok benzer endüstriyel gaz yaylarının aksine, HB15-50 tipi hidrolik fren silindirlerinin kaputun açılma işlemini tetiklemek için sadece vurulması gerektiğinden, seçim ACE'nin hız düzenleme alanında mevcut olan bu bileşenlere düştü. Bu uygulama için bir başka artı nokta da, bu fren silindirlerinin ek sönümleme ile nazik bir kapanma süreci sağlamasıdır.

Stabilus Group'un uzman bir markası olarak ACE ve laboratuvar teknolojisi için bileşenlerin deneyimli bir distribütörü olarak Applied Automation başka bir güce oynayabildiler. Bir geliştirme ortağı olarak tanınan ve küçük miktarlar için bile özelleştirilmiş çözümlere değer veren ACE, bir hidrolik başarısına imza attı: ImpactAir örnekleyicileri çoğunlukla kritik laboratuvar ortamlarında ve temiz odalarda kullanıldığından, Pinpoint Scientific'in şartnamelerine göre fren silindirinin gövdesinde sönümleme ortamı olarak makine yağı kullanılması söz konusu değildi. Bu gereklilik ve hassas uygulama alanları nedeniyle ACE, çok benzer viskozite ve hizmet ömrüne sahip özel bir bitkisel yağ seçti. Ürün tasarımı sırasında Pinpoint Scientific tasarımcıları, dış gövdeleri standart olarak kaplamalı çelikten yapılmış olan hidrolik fren silindirlerini kaplamak için paslanmaz çelik manşonlar ekledi. Bu önlem bir yandan temiz odalarda çalışma için yüksek hijyen gereksinimlerini karşılamaya hizmet ederken, diğer yandan manşonların paslanmaz çelik malzemesi ImpactAir-140'ın genel tasarımına mükemmel bir şekilde uymaktadır.

ACE tarafından kullanılan makine elemanları, itme veya çekme kuvvetinin 20 N ile 800 N arasında kademesiz olarak ayarlanabilmesi sayesinde kaputun açılması ve gerektiğinde 60 derecelik bir açılma açısında tutulması için idealdir. Çift etkili veya tek etkili hidrolik fren silindirlerinin ayarlanması, piston üzerindeki ayar segmenti aracılığıyla kolayca yapılır. Pinpoint Scientific'in açıkladığı gibi, yüksek kaliteleri ve uzun hizmet ömürleri nedeniyle, laboratuvar sektöründeki son müşterilerin açma ve kapama işlemlerinin sıklığı ile ilgili isteklerinin neredeyse hiçbir sınırı yoktur. Aksi takdirde, hızların hassas bir şekilde düzenlenmesine yönelik bu makine elemanları öncelikle çok çeşitli otomotiv veya endüstriyel yapılarda, aynı zamanda elektronik, mobilya ve eğlence endüstrilerinde de kullanılmaktadır.

Daha fazla haber

İsviçre Bilim Merkezi Technorama'da 500 deney istasyonu ziyaretçilere doğa ve tekno...

Spor bilimciler de tasarımlarında hidrolik makine elemanlarını kullanmaktadır. Özellikle de...

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal dampe...