Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Makine mühendisliği sürdürülebilir olabilir mi?

Evet, hem de birkaç kez!

Makinelerimizin üretimi sırasında zaten enerji tasarrufu ve atık bertarafı sağlıyoruz. İleriye dönük bina yönetimi aynı zamanda ısıtma, aydınlatma ve elektrik için gereken enerjiyi de azaltır. Ancak düşük tüketim ve uzun çalışma süreleri sayesinde müşterilerimizin kullandığı kaynakların azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz.

Günümüzün çevre dostu teknolojilerini mümkün kılan yüzey işleme sistemlerimizle özellikle gurur duyuyoruz.

Sürdürülebilirliğe katkıda bulunan ve daha iyi bir yarın sağlayan sadece büyük şeyler değil, aynı zamanda birçok küçük şeydir.

Kaynakları korumak
1930'ların başlarında, Superfinish ile işlenmiş bir rulmanın sadece daha sessiz ve daha uzun ömürlü olmakla kalmayıp, aynı zamanda daha az güç gerektirdiği keşfedildi. Supfina bu Superfinish sürecini geliştirmeye devam etmiştir ve bugün bu süreç, işlerin hareket ettiği her yerde vazgeçilmezdir.

Sürdürülebilirlik bu nedenle en başından beri Supfina'nın ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Superfinish olmadan elektrikli mobilite mi?
Düşünmek bile zor.
Elektrikli otomobillerde birçok şey hareket halindedir ve düşük sürtünmeli bileşen yüzeyleri, enerjinin ekonomik kullanımı ve dolayısıyla daha uzun menziller için ön koşuldur.

Bu nedenle, ister motorda, ister akslarda veya tekerlek rulmanlarında olsun, her rulman noktasının yalnızca maksimum kilometre performansına değil, özellikle minimum sürtünmeye ulaşması gerekir.

Onlarca yıllık araştırma ve geliştirme, bugün modern süper finisaj teknolojisi ile bu gereksinimleri karşılamanın temelini oluşturmaktadır.

Çünkü rulmanların kalitesi aracın kilometre performansı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Daha az sürtünme = daha yüksek verimlilik.
Çözüm Supfina'da.

Bir rüzgar türbini, jeneratörlerdeki küçük rulmanlardan pulpit ve rotor milinin dönüşü için kullanılan büyük rulmanlara kadar birçok farklı rulmandan oluşur. Bu rulmanların her biri mümkün olan en düşük sürtünmeye, yüksek yük taşıma kapasitesine ve son derece uzun hizmet ömrüne sahip olmalıdır.

Bu üç gereksinim de mükemmel bir yüzey olmadan çözülemez. Supfina Superfinish, tüm rulman bileşenlerinde bu optimum yüzeyleri sağlar ve böylece dünya çapında rüzgar enerjisi yoluyla çevre dostu enerji üretimine katkıda bulunur.

Çevre için frenler.
Supfina teknolojiye sahiptir.

Muazzam ince toz kirliliğini ve bunun çevre üzerindeki etkisini azaltmak için sadece yeni tahrik sistemleri değil, aynı zamanda yeni frenler de geliştirilmeli ve kullanılmalıdır.

Döküm diskler üzerindeki fren balatalarının aşınması, yüksek seviyelerde ince toz emisyonları açığa çıkarır. İşte tam da bu noktada Supfina ve ortakları devreye girerek yeni bir sistem geliştirdi:

Fren disklerine lazer veya soğuk gaz püskürtme işlemi kullanılarak bir aşınma koruma katmanı uygulanır ve ardından bu uygulama için özel olarak tasarlanmış bir Supfina çift taraflı taşlama makinesi kullanılarak hassas bir şekilde optimum yüzeye getirilir. Bu, ortaya çıkan aşınmayı en aza indirir ve hizmet ömrünü uzatır - çevremiz için çifte avantaj!

1250 metrekarelik fotovoltaik sistem.
Bizim katkımız.

685 Güneş modülleri, 1250 metrekare yüzey, 250kWp çıktı ve yılda 100 ton CO2 tasarrufu: bunlar Supfina fabrika binasının çatısındaki fotovoltaik sistemin etkileyici rakamlarıdır.

Yıllık 260.000kWh beklenen verimle, 65 hanenin bir yılda tükettiği kadar elektrik üretir.

Bu yatırım, gezegenin geleceği ve şirketin geleceği için bir başka adımdır.

Akıllı bina yönetimi
çevremiz için
Supfina çok erken bir aşamada CO2-nötr bir ısıtma sistemini tercih etti. Diğer çevre projeleri arasında otomatik ışık kontrollü enerji tasarruflu LED salon aydınlatması ve fotovoltaik sistem yer almaktadır. Her biri Supfina'da daha fazla iklim nötrlüğüne doğru atılmış birer adımdır.

Ve bir sonraki adım şimdiden görünmektedir: fotovoltaik sistemin kapasitesi yakında iki katına çıkarılacaktır.

Daha fazla haber

Rulman endüstrisi otonom üretim konusunda geride kalıyor

Supfina, Siemens Solid Edge CAD sisteminde 2024 Kahraman Müşterisidir.

Supfina, Siemen...

"Önde gelen yüzey işlem çözüm sağlayıcılarından biri olarak Supfina ekibi, bu yıl Lyon'da düzenlenen Global Industrie'de Salon 4 Stand C156'da bir yeniliği - Supfina Fact süper finisaj makinesini - ilgili taraflara sunacak."
"Yüzey işlemede önde gelen çözüm sağlayıcılardan biri olan Supfina ekibi, bu yıl Leipzig'deki Grindtec fuarında Salon 5 Stand E04'te çift yüzey taşlama ile ilgili tüm konularda ilgili taraflara bireysel olarak danışmanlık hizmeti verecek."