Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Fiziksel Nem Miktarları ve Basınç Çiğlenme Noktası Hesaplayıcısı

E+E Elektronik'in yeni Nem Hesaplayıcısı, nemle ilgili tüm parametrelerin yanı sıra basınçlı çiğlenme noktasını da hesaplar.

E+E Elektronik'in Nem Hesaplayıcısı ile karmaşık nem hesaplamaları kolayca ve gerçek zamanlı olarak yapılabilir. Bu ücretsiz hesaplama aracı, herhangi bir yeni tarayıcıda çevrimiçi olarak çalışır ve akıllı telefonlara veya bir PC'ye uygulama olarak da yüklenebilir. Pratik hesaplama programı ile nemle ilgili 15 adede kadar parametre hesaplanabilir. Buna ek olarak, E+E Nem Hesaplayıcı basınç çiğlenme noktasını belirlemek için ayrı bir hesaplama moduna sahiptir.

Ölçüm belirsizliği dahil nem hesaplaması

E+E Nem Hesaplayıcı, bilinen üç fiziksel büyüklüğe (basınç, sıcaklık ve bir nem ölçümü) dayanarak çiğlenme noktası, donma noktası, mutlak nem, entalpi vb. gibi nemle ilgili 15 adede kadar parametreyi hesaplar. Diğer nem hesaplayıcılarından önemli bir farkı, E+E Nem Hesaplayıcısının ölçüm belirsizliğini de hesaba katması ve bu nedenle özellikle pratik sonuçlar sağlamasıdır.

Fiziksel nem miktarlarının hesaplanması ve dönüştürülmesine ek olarak, E+E Nem Hesaplayıcı basınç ve sıcaklık koşulları değiştikçe nem değerlerinin davranışını simüle etmek için de kullanılabilir. Gerçekçi hesaplamalar için hava ve diğer 10 gaz (argon, CO2, helyum ve metan dahil) taşıyıcı ortam olarak seçilebilir.

Belirsizliğin hesaplanması da dahil olmak üzere dönüştürme formülleri, yaygın nem teorilerine dayanmaktadır ve akredite E+E Elektronik kalibrasyon laboratuvarı tarafından onaylanmıştır.

Pratik çiğlenme noktası hesaplayıcı

E+E Nem Hesaplayıcı, nemi hesaplamanın yanı sıra basınçlı hava sistemlerinde çiğlenme noktasını hesaplamak için ayrı bir hesaplama moduna sahiptir. Bu, gaz basıncına bağlı olarak çiğlenme noktası sıcaklığındaki değişimi belirlemeyi kolaylaştırır.

Kullanıcı dostu ve işlevsel

E+E Nem Hesaplayıcısının kullanımı kolay ve sezgiseldir ve zengin bir dizi kullanışlı özellik sunar. Örneğin, fiziksel büyüklüklerin ölçüm birimleri tek bir tıklama ile SI'dan ABD birim sistemine dönüştürülebilir veya her bir fiziksel büyüklük için ayrı ayrı tanımlanabilir. Kullanıcılar, hesaplanan fiziksel büyüklüklerin listesini tek tek satırları görüntüleyerek veya gizleyerek kendi ihtiyaçlarına göre uyarlayabilirler. Hesaplama sonuçları PDF veya Excel dosyaları olarak dışa aktarılabilir ve ayrıca e-posta yoluyla gönderilebilir. Sıfırla düğmesine tıklandığında tüm hesaplamalar silinir ve ilk ölçüm listesini geri yükler.

E+E Nem Hesaplayıcısına humidity-calculator.epluse.com adresinden erişilebilir.

Daha fazla haber

Avusturyalı sensör uzmanı E+E Elektronik, CDS201, HTS201 ve TES201'den oluşan yeni nesil doğ...

E+E Elektronik, yeni HTS801 ile endüstriyel uygulamalara yönelik bugüne kadarki en güçlü nem ve s...

Uygun Maliyetli Nem ve Sıcaklık Ölçümü için Dijital Algılama Modülü

Avusturyalı sensör...

26.04.2023 - 28.04.2023 tarihleri arasında

Chennal Ticaret Merkezi

Salon 3, Stand...

Avusturyalı sensör üreticisi E+E Elektronik, dijital algılama elemanı portföyünü iki yeni ürün çe...