Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

INNIO Group, ZEISS solüsyonu ile artık kir partiküllerinin kimyasal bileşimini analiz eder

jenbach'taki INNIO'da Operasyon Kalite Lideri olan Christian Troger, "Küçük bir metalik kir parçacığı bile yüksek performanslı motorlarımızda önemli hasara neden olabilir" diye vurguluyor. Örneğin biyel yatağında kum tanesi büyüklüğünde bir metal parçacığı bulunursa, yataktaki yağ tabakasının kopma riski ortaya çıkar. Yeterli yağlama olmadan bu durum krank mili ile biyel yatağı arasındaki sürtünmeyi artırır ve ciddi hasarlara yol açabilir.

INNIO Group, motor performansı ve güvenilirliği açısından endüstri çapında standartlar belirlemektedir. Jenbacher jeneratör setlerinin yanı sıra 250 KW ila 10,4 MW güç aralığındaki kombine ısı, güç ve soğutma sistemleri, çöp gazı, kanalizasyon gazı, biyometan veya hidrojen gibi çeşitli enerji kaynaklarıyla çalıştırılabilir ve müşterilerin net sıfıra geçişinin önünü açar.
Ancak motorların verimliliği ve güç yoğunluğu ne kadar yüksekse, tepe basınçları ve yatak yükleri de o kadar yüksek olur. Tasarımcıların cevabı daha sert rulmanlar ve daha küçük yağlama boşluklarıdır. Ancak bu, yağ filmi kırılmasına neden olan katil parçacıkların riskini artırmaktadır.

Daha fazla haber

Tozdan katkılı olarak üretilen bileşenlere

15.08.2024 01:05

ZEISS MMZ 1 tablosu
Büyük iş parçaları için kompakt çözüm



Tozdan katkılı üretilmiş bileşenlere Katmanlı üretim birçok tıbbi ürün için büyük bir...

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT ikilisi
Mikroskop ve ölçüm cihazı bir arada

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT ikilisi
Mikroskop ve ölçüm cihazı bir arada

Otomotiv ve elektromobilite endüstrisinin dinamik dünyasında güncel kalın! OEM'lerin ve tedarikçi...