Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli ve ortakları Kuzey Amerika'nın bir limandaki ilk büyük ölçekli mekanize elektrikli araç şarj programını tamamladı

SSA Terminals, LLC, tam otomatik yüksek kapasiteli hızlı şarj konektörlerine (QCC) sahip sıfır emisyonlu elektrikli araçlar (EV'ler) için tasarlanmış 33 terminal çekicisini hizmete soktu.

Elektrik konnektör çözümlerinin önde gelen küresel üreticisi Stäubli Electrical Connectors, Kaliforniya Long Beach Limanı'ndaki 33 terminal çekicisi için otomatik şarj bağlantıları sağlamak üzere Matson Navigation Company ile ortak bir girişim olan SSA Terminals, LLC ile sözleşme imzaladı. Bu proje, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aktif limanlarda elektrikli araçlara yönelik en büyük otomatik şarj programlarından biridir. SSA Terminals ve Stäubli ayrıca şu anda Oakland Limanı'nda QCC'li beş ünite daha uygulamaktadır.

SSA Terminals ile gerçekleştirilen proje, Long Beach Limanı'nın Sıfır ve Sıfıra Yakın Emisyonlu Yük Tesisi (ZANZEFF) programı kapsamında Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu'ndan (CARB) aldığı 50 milyon dolarlık hibenin bir parçasıdır. ZANZEFF, eyalet genelindeki yük tesislerinde dönüştürücü emisyon azaltma stratejilerini finanse etmektedir ve sera gazı emisyonlarını azaltmak, ekonomiyi güçlendirmek ve özellikle dezavantajlı topluluklarda halk sağlığını ve çevreyi iyileştirmek için milyarlarca sınır ve ticaret dolarını kaldıraç olarak kullanan eyalet çapında bir program olan Kaliforniya İklim Yatırımlarının bir parçasıdır.

Bu proje için, terminal sahası çevresinde nakliye konteynerlerini taşımak için kullanılan 33 traktör bir EV güç aktarma organı ile donatıldı. Liman terminalinin işletmecisi SSA Terminals, traktörlere güç sağlamak üzere 175kW DC yüksek güçlü şarj cihazları kurmak için Avustralyalı Tritium şirketini ve QCC otomatik hızlı şarj çözümünü kurmak için Stäubli'yi seçti.

Kaliforniya ve limanları için faydalar

Stäubli'nin QCC sistemi, fişin her iki tarafında kendi kendini temizleyen ve dokunmaya karşı korumalı olan ve yanlış hizalamayı kolayca düzeltebilen kapalı bir pim ve soket tasarımı kullanır. Long Beach Limanı'ndaki 33 QCC sistemi, Tritium'un yükleme ekipmanını her terminal çekicisindeki bir konektöre otomatik olarak bağlayarak güvenli ve verimli bir yükleme sistemi oluşturuyor. İşte bu teknoloji çözümünün bazı önemli noktaları

  • Temassız çalışma: Tüm traktörler manuel müdahale olmadan aynı anda şarj edilebilir. Sürücüler sadece bir şarj istasyonuna girer ve QCC molalar veya vardiya değişimleri sırasında traktörleri bağlamak için dışarı çıkar. Bu, maksimum şarj süresi ve iş kullanımı sağlar.
  • Çevresel olarak sertleştirilmiştir: Her bir QCC bir megawatt'tan fazla güç için derecelendirilmiştir ve tuzlu hava, yüksek nem ve havadaki pas ve kauçuk gibi tipik olarak liman ekipmanını kirleten kirleticilere karşı dirençli UL sertifikalı bileşenlere sahiptir.
  • Az bakım gerektirir/bakım gerektirmez: QCC sistemi 100.000'e kadar tak-çıkar döngüsü için tasarlanmıştır ve 20 ila 30 yıl arasında beklenen kullanım ömrü ile çok az bakım gerektirir veya hiç bakım gerektirmez.
  • Daha iyi hava kalitesi: Bu proje, 2030 yılına kadar terminal operasyonlarını yüzde 100 emisyonsuz hale getirmeyi amaçlayan Long Beach Limanı ve Los Angeles Limanı Ortak Temiz Hava Eylem Planı'nın emisyon azaltma stratejilerinin karşılanmasına yardımcı olmaktadır.
"Stäubli, aracı altyapıya bağlama ve çevremizdeki havayı kirletmeden operasyonel verimliliği artıran yenilikçi sıfır emisyon teknolojisini gösterme fırsatı verdiği için SSA Marine'e minnettar."
David Rababy - Kuzey Amerika E-Mobilite Satış Direktörü.

Stäubli ile gerçekleştirilen bu proje, SSA Terminals'in faaliyetlerini karbonsuzlaştırma yolculuğunda bir başka adımdır. Şirketin deniz terminallerinde emisyonları azaltmak için yeni teknolojileri deneme ve uygulama konusundaki uzun inovasyon geçmişine dayanıyor.

SSA Terminals / SSA Marine Hakkında

SSA Terminals, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Asya'da 250'den fazla terminal tesisi ve demiryolu operasyonları ile dünyanın önde gelen bağımsız, özel sektöre ait deniz terminali operatörlerinden biri olan SSA Marine'in bir yan kuruluşudur. SSA Marine, kurulduğu 1949 yılından bu yana müşterilerinin çıkarlarını en iyi şekilde gözeterek büyümeye devam etmiştir.

Long Beach Limanı Hakkında

Long Beach Limanı, dünyanın önde gelen limanlarından biri, Pasifik ötesi ticaret için bir geçit ve mal hareketi ve çevre yönetiminde bir liderdir. Liman yılda 200 milyar dolardan fazla ticaret gerçekleştirmekte ve 575.000'i Güney Kaliforniya'da olmak üzere ülke çapında ticaretle ilgili 2,6 milyon iş sağlamaktadır.

Daha fazla haber

Fransız dokuma fabrikası ESG gereksinimlerini karşılamak için Stäubli'ye yatırım yapıyor
Stäubli PV konnektörlerinin pazar lideri MC4 portföyü artık MC4-Evo stor adı verilen batarya enerji depolama sistemleri için DC bağlantılı bir bağlantı çözümü de içeriyor.