Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

FLUX-GERÄTE GMBH resmi bir KLIMAfit şirketi olarak tanınmıştır

KLIMAfitnedir?
Baden-Württemberg eyaletinin KLIMAfit finansman yönergelerine uygun bir proje olan KLIMAfit ile şirketler, Arqum GmbH'nin desteğiyle sera gazı bilançolarını çıkarmakta ve enerji verimliliklerini artırmak ve bireysel emisyonlarını azaltmak için ekonomik olarak uygulanabilir önlemler almaktadır. Bu nedenle programa katılım sadece iklimin korunması, kaynakların kullanımı ve operasyonel know-how açısından değil, aynı zamanda maliyet tasarrufu açısından da değerlidir. Program sera gazı emisyonlarının azaltılmasına odaklanmaktadır.

Uygulama ve proje adımları
Altı ay boyunca, katılımcı şirketler dört çalıştayda iklimle ilgili tüm konularda danışmanlar tarafından eğitilir. Dış uzmanlar da her bir ana konu için ilgili alanlardaki mevcut uygulamalar ve yeni, yenilikçi teknolojiler hakkında rapor vermek üzere davet edilir. Atölye çalışmalarına paralel olarak düzenlenen bireysel danışmanlık oturumları projenin özünü oluşturmaktadır. Bu toplantılarda, sera gazı bilançosunun kapsamını belirlemek için her bir proje katılımcısıyla bireysel bir önemlilik analizi gerçekleştirilir. Sera gazı bilançosu başarılı bir şekilde oluşturulduktan sonra, katılımcılara danışmanların desteğiyle, emisyonları sistematik olarak azaltmak ve maliyetleri düşürmek için hangi alanlarda optimizasyon potansiyeli olduğu bireysel olarak gösterilir. Bu yaklaşımlar bir önlemler programına kaydedilir ve proje süresince ve mümkünse sonrasında uygulanır.

Sera gazı bilançosu
KLIMAfit'in ana içeriği, Sera Gazı Protokolü'nün gereklilikleri ve ilkelerine dayalı olarak her katılımcı şirket için bireysel bir sera gazı bilançosunun yapısal olarak geliştirilmesidir. Kapsam 1 (=doğrudan emisyonlar) ve Kapsam 2 (=dolaylı emisyonlar) olarak adlandırılan emisyonlar, her katılımcı şirket tarafından zorunlu içerik olarak belirlenmelidir. Bunlar elektrik ve ısıtma enerjisi tüketiminden ve araç filosundan kaynaklanan emisyonları içerir. Önemlilik analizi, miktar, veri kullanılabilirliği ve etki kapsamı kriterlerine dayalı olarak bir şirketin bilançosuna hangi Kapsam 3 emisyonlarının (= yukarı akış/aşağı akış emisyonları) dahil edileceğini belirlemek için de kullanılır. Buna örneğin iş seyahatleri, satın alınan mallar, banliyö emisyonları, ulaşım ve etkinlikler dahildir. Bunun sonucunda her şirket için ayrı bilanço limitleri belirlenir.

Projenin tamamlanması
Projenin sonunda, gerekli kriterlere uygunluk bağımsız bir komisyon tarafından kontrol edilir. Tüm katılımcı kuruluşlar yüksek profilli bir etkinlikte ödül alır.


Sonuç
Maliyetleri düşürmek ve aynı zamanda iklimin korunmasına katkıda bulunmak - bunlar FLUX-GERÄTE GMBH'nin Eylül 2022'de işbirliğinin başlangıcında belirlediği hedeflerdi. Dokuz aydan biraz fazla süren proje süresi boyunca FLUX, emisyonları ve maliyetleri azaltmak için çok sayıda bireysel önlem tanımlamayı başardı ve bu nedenle sonunda resmi bir KLIMAfit şirketi olarak tanındı.

FLUX İklim Kılavuzu
FLUX-GERÄTE GMBH
Dünyanın ilk elektrikli tamburlu pompası 1950 yılında FLUX olarak vaftiz edildi. O zamandan bu yana, tamburlu pompa teknolojisi alanındaki tartışmasız öncü, pompa teknolojisinin diğer birçok alanında da olağanüstü uzmanlık ve deneyim kazanmıştır. Geniş ürün yelpazesi artık motorlar, akış ölçerler ve aksesuarlarla birlikte çok çeşitli pompa tiplerinden tesis yapımı için alt sistemlere ve varil boşaltma sistemleri gibi özel sistem çözümlerine kadar uzanmaktadır. Uluslararası faaliyet gösteren aile şirketi, 7 iştiraki ve çok sayıda temsilciliği ile ürünlerini dünya çapında 100'den fazla ülkeye tedarik etmektedir.

Daha fazla haber

22.11.2023 09:00

Flux Pumps Brau Beviale'de
28.11.2023.-.30.11.2023 tarihleri arasında

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/ABD Katılımcı: FLUX Pumps Corporation USA

<...

12.04.2023 11:00

FLUX - Geleceğin işvereni
FLUX-GERÄTE GMBH "Geleceğin İşvereni" mührü ile ödüllendirildi