Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Elektronik bileşenler için taşıyıcı malzeme olarak cam

Elektroniği cam üzerine de basabilecekken neden baskılı devre kartlarına ihtiyacınız var? Irlbacher Grubu 80 yılı aşkın süredir çeşitli endüstriler için özel cam işlemektedir. Schönsee'li şirket, patentli Impatouch teknolojisi ile camın arka kısmının devre taşıyıcı olarak kullanılabileceğini ve elektronik aksamın doğrudan cam üzerine monte edilebileceğini çeşitli uygulamalarda göstermiştir

Aile tarafından işletilen Irlbacher şirketler grubu, 1935 yılında Yukarı Pfalz'daki Schönsee'de
kurulmuştur ve günümüzde cam teknolojisinde küresel bir uzmandır.

On hektarlık alanda 600'den fazla çalışan 50'den fazla cam türünü en yüksek hassasiyetle işliyor - hijyenik HMI'lar, asil iç ve dış aydınlatma, şık şömine sobaları içinşık sobalar, estetik yapı teknolojisi, fonksiyonel sıhhi tesisat objeleri veya proses endüstrisi için mikrometre hassasiyetinde. Yüzde 40'ın üzerinde ihracat kotasına sahip olan şirket, dünya çapında 50'den fazla ülkeye teslimat yapıyor. Irlbacher uzun zamandan beri karmaşık, cam bazlı montajlar için bir çözüm sağlayıcı haline gelmiştir. Bunun temeli, şirketin bir düzine sofistike teknoloji platformundan oluşan kendi modüler çözüm kitidir.

Cam tedarikçisinden cam üzerindeki elektroniğe

Şirketin kendi elektronik geliştirme çalışmaları Ekim 2007'de başladı. Andreas Bodensteiner başkanlığında donanım ve yazılım geliştirme ile devre düzeni alanlarında çalışan sekiz kişilik bir şirket içi ekip, alt tabaka karmaşık olduğu için geleceğin "cam elektroniğini" yaratıyor.
Şirket uzun zamandan beri cam parçaları tedarikçisinden sistem çözümleri sağlayıcısına dönüşmüştür.
Dördüncü kuşak genel müdür Günther Irlbacher'in aklı fikri fikirlerle dolu: "Camdan yapılmış ön paneller şık görünür, çizilmeye karşı pleksiglastan daha dayanıklıdır ve yüksek değer ifade eder.

Ancak ön panelin arkasında işler karmaşıklaşıyordu: sensörlerin takılması ve kablolanması gerekiyordu, sinyal işleme için ek bir devre kartı bir montaj çözümü gerektiriyordu ve EMC koruması tam olarak sorunsuz değildi."Irlbacher Impatouch ürün serisiyle bunun çok daha basit, ucuz ve aynı zamanda çevre dostu olduğunu kanıtlıyor: sensörler ve iletkenler doğrudan cam üzerine basılıyor - bir devre kartına gerek yok ve prensip gereği dokunmatik sensör kablolarında EMC sorunları bile oluşmuyor.

Cam, baskılı devre kartına dönüşür

Süreç aslında oldukça basittir.
Bir tasarım unsuru olarak cam, aynı zamanda tüm elektronik bileşenler için taşıyıcı bir malzeme görevi görür. Kapasitif sensör elemanları ve iletken yolları doğrudan Impatouch cam ön panelin arkasına serigrafi ile basılır; böylece camın kendisi bir devre kartı haline gelir. İletken izler tasarım katmanının arkasında olduğundan
dışarıdan görünmezler. Basılı iletkenler ve tasarım katmanı daha sonra yakılarak cam aynı zamanda sertleştirilmiş güvenlik camına dönüştürülür.

Daha fazla haber

  • Uluslararası pazar için sezgisel HMI'lar
  • Dokunmatik HMI ekran olmadan da çalışır...

Dokunmatik ekrana yerleştirilmiş kılavuzlar sayesinde parmaklarınız her zaman nerede olduklarını...