Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Dokunmatik HMI ekran olmadan da çalışır

  • Uluslararası pazar için sezgisel HMI'lar
  • Dokunmatik HMI ekran olmadan da çalışır
Düz camın işlenmesi ve işlevselleştirilmesi konusunda dünya çapında uzman olan Irlbacher'in cam tabanlı, dokunsal, gömülü dokunmatik HMI'ları, ekransız ve dolayısıyla konuşmasız çalışabilen sezgisel kullanıcı arayüzleri sağlar. Cama entegre edilen ve eldivenle bile hissedilebilen PCAP tabanlı kumanda elemanları, kontrollerin ve düğmelerin yerini alarak ön panelde açıklık oluşmasını önlüyor. Özelleştirilmiş çözümler için tüm üretim adımları Almanya'da gerçekleştirilmektedir.

Dokunsal kontrol elemanları gömme veya yükseltilmiş olabilir. Parmak ucu şeklindeki elemanlar düğmelerin yerini alır ve ön tarafta bir işlemin nerede gerçekleştirileceği hemen fark edilebildiğinden sezgisel çalışmaya olanak tanır. Kaydırıcı veya kodlayıcı şeklindeki giriş cihazları da bu teknoloji kullanılarak modellenebilir. Uygun şekilde düzenlenmiş LED'ler veya küçük alfanümerik ekranlar mevcut ayar değerlerini gösterir. Arka aydınlatmanın ve ayrı sahnelerin buna göre tasarlanmasıyla, işletim prosedürleri ekran olmadan da sezgisel olarak anlaşılabilir ve nettir.

PCAP sensör sinyallerini analiz etmek için kullanılan mikro denetleyiciler, müşterinin uygulamalarının bir kısmını veya tamamını yerleştirmek için yeterli bilgi işlem gücü sunar. Bu durumda, özel araçlar müşterinin IP'sinin korunmasını sağlar. Bu, geliştirme görevlerinin paralelleştirilmesine, pazara sunma süresinin kısaltılmasına ve üretim maliyetlerinin düşürülmesine olanak tanır.

Irlbacher'in gömülü HMI'ları PCAP teknolojisine dayanmaktadır. Buna göre, tamamen kapalı, eklemsizdirler, herhangi bir açıklık gerektirmezler ve bu nedenle IP69K'ya kadar koruma dereceleri sunarlar. Temizlik - veya örneğin MedTech sektöründe hijyenik yeniden işleme - herhangi bir zamanda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Tasarım gereksinimlerine bağlı olarak, HMI gömme veya yapıştırılmış olarak entegre edilir veya cihazın gerçek ön yüzünü oluşturur.

Sensörlerin ve arka aydınlatmanın akıllı bir kombinasyonu, karmaşık cihaz davranışlarının bile en basit işletim prosedürleri kullanılarak haritalanabileceği anlamına gelir. Örneğin, cam ön yüze ilk dokunuş cihazı etkinleştirir; arka aydınlatma eşit şekilde yükseltilir. Bu, örneğin bir AÇMA düğmesine olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Entegre kontrol sistemi o kadar güçlüdür ki doğal arka aydınlatma da gerçekleştirilebilir. Böylece HMI'nın aydınlatması ilgili cihaz durumuna ve beklenen çalışma sürecine uyum sağlar.

Zamansız şıklıktaki HMI'larda genellikle temel renk olarak zengin siyah kullanılır. Şirket logoları, cihaz adları, semboller vb. de UV ışınlarına dayanıklı, çevre dostu seramik baskı kullanılarak ön cama uygulanabilir. Son bir işlem adımında, tüm renk katmanları camla ayrılmaz bir şekilde emaye haline gelir ve aynı anda sertleştirilmiş güvenlik camına dönüştürülür.

Yaklaşık 90 yıldır varlığını sürdüren Irlbacher Grubu, dünya çapında en geniş üretim seçeneklerine sahip cam işleyicisi olarak kabul edilmektedir. Şirket 15 yılı aşkın bir süredir cam üzerine elektronik devreler basmakta ve müşterilerini hem ekranlı hem de ekransız özelleştirilmiş gömülü dokunmatik HMI'lar için sofistike montaj çözümlerinin geliştirilmesinde desteklemektedir.

Daha fazla haber

Dokunmatik ekrana yerleştirilmiş kılavuzlar sayesinde parmaklarınız her zaman nerede olduklarını...

Elektroniği cam üzerine de basabilecekken neden baskılı devre kartlarına ihtiyacınız var? Irlbacher Grubu 80 yılı aşkın süredir çeşitli endüstriler için özel cam işlemektedir. Schönsee'li şirket, patentli Impatouch teknolojisi ile camın arka kısmının devre taşıyıcı olarak kullanılabileceğini ve elektronik aksamın doğrudan cam üzerine monte edilebileceğini çeşitli uygulamalarda göstermiştir