Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Listeye geri dön

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH'nin 3D-Ölçüm sistemleri (XENOS)

Ürün sorgulama  

Referans

ZEISS XENOS, araştırma enstitülerinin ölçüm laboratuvarlarında, havacılık ve uzay endüstrisinde ve optik endüstrisinde maksimum hassasiyetin talep edildiği her yerde evinizdedir. Üst düzey makine, teknik olarak mümkün olanın sınırlarındaki hassasiyeti yaklaşık bir metreküplük ölçüm aralığıyla birleştirir.

Yenilikçi mekanik tasarım

ZEISS XENOS, kendini kanıtlamış ZEISS CenterMax'ı temel alan yeni mekanik tasarımı ile etkileyicidir. Standart köprü tipi tasarımın aksine, Y kılavuzları, tüm hareketli eksenleri sıkıştırma alanından ayıran yan duvarların üzerindedir. Y yönünde sadece çapraz kiriş hareket ettiğinden, daha düşük hareketli kütleler vardır. Bu her zaman sabit kalır - hareketli bir tablaya kıyasla gerçek bir avantaj. Ağırlık azaltma ve sürekli hareket eden kütleler birlikte, tahriklerin hızlanma ve maksimum hız açısından optimum koordinasyonunu sağlar.

Tüm eksenlerde doğrusal tahrikler

ZEISS XENOS, tüm eksenlerde lineer tahrikler kullanır. Avantajları: yüksek hızlar, çok hızlı ivmelenme, yüksek konumlandırma hassasiyeti ve kesme kuvveti içermeyen tahrikler. Yüksek çözünürlüklü ölçeklerle birlikte, ZEISS XENOS'ta lineer sürücülerin kullanılması, 100 nanometrenin altında çok yüksek yol bağlılığı ve son derece yüksek konumlandırma doğruluğu sağlar. Örneğin, prob ucu sapması daha sabit kalır ve bu da daha yüksek doğruluk sağlar. Kavisli yüzeyleri ölçerken başka bir avantaj daha ortaya çıkar: bir prob ucu belirtilen yolu ne kadar güvenilir ve doğru bir şekilde takip ederse, hatalar o kadar hassas bir şekilde belirlenebilir.

Sanal merkezi tahrik

ZEISS XENOS, ZEISS tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji olan merkezi sürücü ile senkronize edilen Y yönünde iki lineer sürücüye sahiptir. X ekseninin konumuna bağlı olarak sürücülerin optimum kuvvet dağılımını sağlar. Bu, en yeni nesil kontrolör ve algoritma ile sağlanır. Ölçüm aralığı boyunca maksimum doğruluk ve mümkün olan en iyi yol tutarlılığının temel unsurudur.

Silikon-karbür seramik

ZEISS XENOS, makine yapısının hassasiyetle ilgili kısımları için yenilikçi bir silikon-karbür seramik kullanır. Şimdiye kadar, bu malzeme karşılaştırılabilir bir parça boyutu veya hassasiyeti için nadiren kullanılmıştır. Standart alüminyum oksit seramikle karşılaştırıldığında, silikon-karbür seramik yaklaşık yüzde 50 daha düşük termal genleşme, yüzde 30'a kadar daha yüksek sertlik ve yüzde 20 daha az ağırlık sergiler. Çelikle karşılaştırıldığında, yarı ağırlıkta iki kat daha fazla sertlik sağlar.

Geliştirilmiş VAST altın

ZEISS XENOS, standart olarak ZEISS'in VAST altın referans probu ile birlikte gelir. ZEISS XENOS'un geliştirilmesi sırasında, ZEISS'in bu güçlü sensörü daha iyi doğruluk ve tekrarlanabilirlik için daha da optimize edildi. ZEISS XENOS'ta ram ile daha sert bağlantı da yenidir. VAST altın sensör, asimetrik uç konfigürasyonları da dahil olmak üzere 800 milimetre uzunluğa kadar uçlar ve 500 grama kadar uç ağırlıkları için tasarlanmıştır.

Optimize edilmiş hava yatakları

Daha da sert bir bağlantıya sahip yeni hava yatakları stabiliteyi artırır ve dolayısıyla daha iyi hassasiyet sağlar.

Geliştirilmiş elektronik tasarım

Tüm koordinat ölçüm makinelerinde hareketli kabloların hassasiyet üzerindeki etkisi, geliştirilmiş dekuplaj ve merkezi olmayan modüller içeren yeni bir elektronik konsept sayesinde açıkça azaltılmıştır. Yeni Bilgisayar Destekli Doğruluk (CAA) kabul yöntemleri ve ek CAA düzeltmeleri, maksimum doğruluğa ulaşmada giderek daha hayati bir rol oynamaktadır.

Ürün sorgulama  

3D-Ölçüm sistemleri alanında daha fazla ürün

3D-Ölçüm sistemleri (CONTURA)

Kompakt Sınıfta Referans Makine

CONTURA - ZEISS'in esnek, güvenilir ve tavizsiz kalite güvencesi için sunduğu geniş platform. En yeni nesil daha da hassastır ve daha geniş...

3D-Ölçüm sistemleri (ACCURA)

Sizinle Birlikte Büyüyen Çözüm

Performans ve hassasiyet en önemli öncelikleriniz mi? Geniş konfigürasyon yelpazesi ile ZEISS ACCURA, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre uyarl...

3D-Ölçüm sistemleri (MMZ T)

Ölçüm aralığı ve hassasiyetin büyüleyici kombinasyonu Büyük dişliler için ideal.

MMZ T serisi, 14,8 m³'e varan ölçüm aralığı ile Carl Zeiss'ın masa köprüsü tipi ölçüm...

3D-Ölçüm sistemleri (MMZ E)

Büyük parçaların zemine aynı hizada yüklenmesi için idealdir.

MMZ E gantry ölçüm makineleri, dört taraftan açık erişim sağladıkları için zemin konveyörleri ile taşınan iş p...

3D-Ölçüm sistemleri (MMZ G)

Benzersiz büyüklük

MMZ G serisindeki büyük köprü tipi makineler en yüksek talepleri karşılar: Carl Zeiss tarafından sunulan tüm ölçüm makineleri arasında en geniş ölçüm ara...