Katalog

PRODEV MÜHENDİSLİK MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

PRODEV MÜHENDİSLİK MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

PRODEV MÜHENDİSLİK MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Listeye geri dön

PRODEV MÜHENDİSLİK MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.'nin Çelik silolar (PRODEV SILO)

Ürün sorgulama  

Çimento Silosu, çimento depolamak için kullanılan, yüksek depolama kapasitesine sahip dikey tasarımlı bir silodur. Çimento betonun ana hammaddesi olduğu için beton santrallerinin en önemli unsurlarından biri çimento silolarıdır. Beton santrallerinin yanı sıra çimento fabrikalarında, alçı fabrikalarında, yapı kimyasalları tesislerinde de kullanılmaktadır.

Çimento silosunun çok yüksek hacme sahip olması gerektiğinden taşıma problemleri ile karşılaşılmaktadır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için parçalar halinde ve sökülebilir olarak imal edilmektedir. Silo gövdesi modüllerden oluşmaktadır. Her modül 3 adet sökülebilir parçadan oluşmaktadır.

Çimento silosunun tepesine çıkmak için gemici merdiveni kullanılır. Gemici merdiveni ve korkuluklar da modül modül üretilir ve birbirine cıvatalanır.

Bu sayede çok büyük hacimli çimento siloları çok küçük hacimlerde sevk edilebilmektedir.

Boşaltma için helezon konveyör kullanılmaktadır. Silo içerisindeki çimentoyu miksere veya tartım grubuna ulaştırma görevini başarıyla üstlenir. Besleme tarafından bir redüktörlü motor ile tahrik edilir.

Silo filtresi, silodan dolum yapılırken tozun yayılmasını engelleyerek ortam havasının temiz kalmasını sağlar. Böylece hava kalitesinin korunması yönetmeliği kapsamında istenen emisyon değerlerinin elde edilmesi sağlanır.

Ürün sorgulama