Katalog

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Schuetz messtechnik'ten 0,1 mm² ila 100 mm² arası kablo transdüserleri

MAT1000 transdüser, gelen mal denetimi, üretim izleme ve kalite güvencesinde kablo, tel ve diğer malzeme numunelerinin elektrik direncini ölçmek için kullanılır. Bir kablo veya telin bir metrelik numunesi olarak adlandırılan test numunesi, dönüştürücüye kelepçelenir ve tam olarak 1000 mm aralıklı iki potansiyel musluk arasındaki elektrik direnci ölçülür.

Özellikle MR200/250/300C-A serisi cihazlarla birlikte MAT1000 dönüştürücü, yaklaşık 0,1 mm²'den 100 mm²'nin üzerindeki kesitlere karşılık gelen 200 m'den yaklaşık 100 7'nin altına kadar elektrik dirençlerini ölçmek için kullanılabilir. Son derece hassas ölçümler için bir ön koşul olan homojen bir akım dağılımı, potansiyel musluk ile akım bağlantısı arasındaki uzamsal mesafe ile elde edilir.

İzin verilen en büyük çapın yaklaşık sekiz katıdır. Hafif metalden yapılmış, paslanmayan, iki sabit sıkıştırma cihazına sahip sağlam ve burulmaya dayanıklı bir yatak, test numunesinin güvenli bir şekilde tutulmasını sağlar. sıkıştırma çenelerinin kaba bir ön ayarı, çapa göre ayarlamaya izin verirken, hızlı serbest bırakma kolları sorunsuz test alanı çalışması sağlar.

Transdüser su altında kullanılabilir. Teslimat kapsamına dahil olan plastik bir kılavuz ray, ince tellerin sarkmasını ve dolayısıyla uzunluktaki değişiklikleri önlemek için kullanılabilir. Bununla birlikte, her şeyden önce, kılavuz raydaki bir oluk, test numunesinin hava akımlarına ve dolayısıyla sıcaklık ve dirençteki hızlı değişikliklere karşı korunmasını sağlar.