Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Planlama ve tasarımı kolaylaştırmak: ACE'nin ücretsiz çevrimiçi araçları uygulamada

Dijitalleşme ve yalın yönetim yaklaşımı birçok şirkette memnuniyetle karşılanan bir zayıflama tedavisi olarak görülüyor. Dijital ilerlemenin planlama ve tasarım süreçlerini nasıl basitleştirdiği, her şeyden önce kullanıcı perspektifinden tasarlanan çözümlerle gösteriliyor. ACE'nin konfigürasyon ve hesaplama programları ile iki pratik vaka buna örnek teşkil etmektedir.


ACE Stoßdämpfer GmbH, tasarım mühendislerine sönümleme teknolojisinin ötesine geçen bir ürün portföyü sunmaktadır. Hız kontrolü ve güvenlik ürünlerinin yanı sıra şirket, titreşim kontrol teknolojisi yelpazesine çok sayıda çözüm eklemiştir. İster endüstriyel ve güvenlik amortisörleri, endüstriyel gaz yayları veya hidrolik fren silindirleri, sıkıştırma elemanları, döner frenler, pnömatik hava yayı elemanları veya titreşim izole edici plakalar ve kauçuk-metal izolatörler olsun, ACE web sitesinde 7/24 hemen hemen her yapı için bileşenlerinin yapılandırılması ve tasarımı için ücretsiz dijital hizmetler sunmaktadır:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Ayrıca ACE'nin ticari müşterileri, ACE ana sayfasındaki araçlarla bağlantılı çevrimiçi mağazayı kullanarak, tasarımla belirlenen ürünleri bir fare tıklamasıyla sorunsuz bir şekilde sipariş edebilir ve kısa sürede paket servisiyle teslim ettirebilirler.

Müşteri 1 titreşim sorununu ACE çevrimiçi aracı ile çözüyor

Bu, otomatik bir üretim sürecinde parçaların ön tasnifi, düzenlenmesi, taşınması ve tedarik edilmesi için bir hazne besleyici kullanan bir ACE müşterisi tarafından seçilen çözümdü. Çalışma sırasında titreşimler alüminyum bir çerçeveye iletiliyordu. Bunun sonucunda rahatsız edici bir uğultu sesi ortaya çıkıyordu. Müşteri ideal çözümü ACE web sitesinde birkaç dakika içinde buldu. Tek yapması gereken 212 kg'lık mevcut kütle, 100 Hz'lik bir uyarma frekansı ve destek noktaları gibi birkaç temel veriyi girmekti. O zamandan beri, dört titreşim izolasyonlu titreşim sönümleyici, müşterinin istediği yüzde 90'lık titreşim izolasyonunu aştı ve titreşim kaynağını güvenilir bir şekilde ayırdı.

Bu örnek çözümün başlangıç noktası, titreşim sönümleme için hesaplama programına doğrudan bağlantıdır:

www.ace-ace.de/tr/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Kullanıcılar tüm tipik tasarım durumlarının üçte ikisinden fazlasını çok kısa bir sürede kendileri hesaplayabilir ve uygun makine montajını görüntüleyebilirler. Program, birkaç temel veriyi girdikten sonra makinenin kütle merkezini ve dolayısıyla destek noktalarındaki münferit yükü doğrudan hesaplıyor ve alternatif ürünler ve dolayısıyla titreşim sönümleme için farklı nihai maliyetler arasında seçim yapma seçeneği sunuyor.

Teorik olarak, titreşim ölçümü ACE'nin kendi uygulaması olan VibroChecker kullanılarak sahada da hızlı ve kolay bir şekilde belirlenebilirdi. Langenfeld merkezli şirket bu ücretsiz uygulamayı iPhone ve iPad'ler için üç dilde ve ek bir küçük yardımcı programla masaüstü bilgisayarlar için de sunuyor. Örneğin, VibroChecker bir iOS uygulaması olarak Apple Store'da bu bağlantıda bulunabilir:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Müşteri 2 titreşimlere karşı özelleştirilmiş bir çözüm buldu

İkinci uygulama da malzemeleri birbirinden ayırmayı içeriyordu. Bu kez görev, birkaç ton ağırlığındaki iki patlatma tekerleği sistemini beton zeminden ayırmaktı. Bu amaçla sistemlerin altına titreşim yalıtıcı paneller yerleştirildi. Bunların birincil görevi, sistemlerin beton zemine ilettiği titreşimlerin hassas pürüzlülük ölçüm cihazlarını ve komşu ölçüm odasındaki personeli etkilemesini önlemektir. İkincisi, işlenecek yüzeylerin pürüzlülüğünü belirlemekle ilgiliydi. İki patlatma tekerleği sisteminin çalışma moduna bağlı olarak, iş süreci sırasında oluşan titreşimler nedeniyle bunun için gerekli ölçümler artık mümkün değildi.

Bu karmaşık durumda, uzun süredir ortağı olan ACE'ye ilk olarak telefonla danışıldı. Teknik danışmanlar, titreşim teknolojisi alanından SLAB panellerini tavsiye etti:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Tedarik edilen elemanlar, kurulum için mevcut makinelerin ve sistemlerin altındaki alt tabakaya çok az çabayla yapıştırılabilir. Viskoelastik PUR malzemeleriyle yapılan bu tür sönümleme çoğu endüstriyel uygulamada titreşimlerin izolasyonu veya yavaşlatılmasıyla ilişkilendirilse de ACE bu malzemeyle ek şokları ortadan kaldırmayı da başarmıştır. Bu amaçla, SLAB 030 ila SLAB 300 ürün ailesindeki levhalar ilgili uygulamaya göre hızlı bir şekilde özelleştirilebilir:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

Bu durumda, SLAB 720 panelleri daha büyük patlatma tekerleği sistemi için ve daha küçük SLAB 600 için belirli boyutlar, ücretsiz olarak çevrimiçi olarak da bulunabilen titreşim izolasyonlu paneller için hesaplama yazılımı kullanılarak belirlenmiştir:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Panellerin kalitesi ve boyutu, uyarma frekansı ve nokta yükü hesaplamaları kullanılarak önceden belirlenmiştir. Standart yoğunlukları 720 veya 600 kg/m³ ve malzeme kalınlıkları 25 mm olan bu paneller, artık komşu ölçüm odasında hissedilemeyecek kadar oluşan titreşimleri ortadan kaldırabiliyor. Müşteriye göre bu gerçek bir rekabet avantajı ve ACE için SLAB panelleri sayesinde çözülen ve sistemlerin birkaç ton ağırlığında olduğu düşünüldüğünde kelimenin tam anlamıyla zor olan bir başka durum.

Daha fazla haber

Üreticiler, tekerlekli sandalyeleri test ederken anlaşılabilir nedenlerle güven...

Tekerlekli sandalyeleri test ederken, üreticiler anlaşılabilir nedenlerle güven...

22.12.2023 01:05

Güvenlik Amortisörleri
Acil Durdurma Uzmanları Film ve TV Galalarını Kutluyor
Endüstriyel sönümleme teknolojisi söz konusu olduğunda ACE, dünya çapındaki çoğu mühendis ve tasarımcının ilk uğrak noktalarından biridir. Uzmanlar bugünlerde ne tür sorular sorarsa sorsun, ACE her zaman online olarak veya sahada kişisel temas yoluyla hızlı bir şekilde cevap verir.

Tekerlekli sandalyelerin tasarımında iyileştirme için çok yer var. Segway temel alınarak geliştir...

Taşıma ve dönüştürme sırasında rahatlama: ACE'den gazlı çekme yaylı ve yapısal damperli üniversal tornavida