Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Geri tepmesiz darbe: Öğrenciler düşme testi konstrüksiyonları için ACE'nin minyatür şok emicilerini tercih ediyor

Üreticiler, tekerlekli sandalyeleri test ederken anlaşılabilir nedenlerle güvenli davranırlar. Bu çiçeği burnunda üç makine mühendisi, ünlü Alman şirketi MEYRA adına tekerlekli sandalyeler için bir düşme testi konstrüksiyonu geliştirirken işi şansa bırakmadı ünlü Alman şirketi MEYRA adına tekerlekli sandalyeler için test konstrüksiyonu.
Yapılarının iç işleyişini korumak için ACE'nin minyatür şok emicilerine güvendiler i̇nşaat.

Arne Hankemeier, Julian Raimann ve Tobias Ridder kısa süre önce Detmold'daki Felix-Fechenbach-Berufskolleg meslek yüksekokulunda makine mühendisliği alanında uzmanlaşmış devlet sertifikalı teknisyenler olarak eğitimlerini tamamladılar. Burada eğitim yönetiminden sorumlu olan Volker Geise, meslek yüksekokulunun makine mühendisliği bölümünde uygulamaya yönelik çalışma oranının çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, üç mezununun bitirme tezlerinin bir parçası olarak yakındaki MEYRA GmbH şirketiyle yakın çalışmak istemelerini en başından beri memnuniyetle karşıladı.

Kalldorf'ta uluslararası alanda faaliyet gösteren MEYRA Group'un bir üyesi olan şirket, yüksek kaliteli tekerlekli sandalyelerin önde gelen üreticilerinden biri ve aynı zamanda rehabilitasyon ekipmanları sağlayıcısı olarak da adından söz ettiriyor. "İnsanları hareket ettiriyoruz" iddiası doğrultusunda MEYRA, dünya çapında birçok engelli insanı daha fazla hareketlilik ve bağımsızlık elde etmeleri için desteklemekte ve motive etmektedir. Etkilenen kişilerle tıp uzmanları ve terapi ve bakım uzmanlarıyla sürekli diyalog halinde olması MEYRA'nın uzman tıbbi malzeme ticaretiyle yakın işbirliği içinde uygulamaya yönelik ürünler geliştirmesini de sağlamaktadır. Bu bütüncül ve pratik yaklaşım Alman üniversitesindeki çalışma grubuna çok uygun olsa da başka bir bağlantı daha vardı: Üç genç yetenekten biri olan Tobias Ridder, Arne Hankemeier ve Julian Raimann ile birlikte üniversitedeki bitirme tezi olarak tekerlekli sandalyeler için bir profesyonel düşme testi cihazı geliştirmeye karar verdiğinde zaten MEYRA'da özelleştirilmiş ürünler için tasarımcı olarak çalışıyordu. İşvereninin tam desteğiyle, öncelikle MEYRA'nın yeni tekerlekli sandalye modellerinin yük taşıma kapasitesini test etmek için kullanılacak bir yapı inşa etmeye başladılar.

Gereksinim: yüksek yük kapasitesi

Test tesisi, her tekerlekli sandalyenin önce izin verilen maksimum ağırlıkla yükleneceği ve ardından yapıya sürüleceği şekilde tasarlanmıştır. Her model daha sonra bir tutucuya kilitlenir ve kilitlendikten sonra pnömatik olarak kaldırılır ve önceden tanımlanmış bir yükseklikten düşürülür. Kaldırma cihazının çarpma plakasının kuvvetini azaltmak ve tüm yapıyı korumak için üç teknisyen amortisör takmayı düşündü. Bu planın arkasındaki amaç sadece tekerlekli sandalyelerin sağlamlığını kanıtlamak değil, aynı zamanda test cihazının kendisinin de mümkün olduğunca sağlam olmasını ve sadece birkaç kullanım döngüsünden sonra tamir edilmesini gerektirmemesini sağlamaktı.

Bir röportajda öğrenciler, hidrolik sönümleme elemanlarının temel avantajlarından birinin, yani doğrusal özellikleri nedeniyle geri tepme etkisi olmadan çalıştıklarının farkında olduklarını söylediler. "ACE Stoßdämpfer GmbH tarafından yapılan ve kursun bir parçası olarak katılabildiğimiz bir sunum sayesinde, belirli amortisörlerin sönümleme özellikleri açısından yavaşlama görevlerini daha iyi çözmekle kalmayıp aynı zamanda amortisörün etkisini en aza indirmeye de yardımcı olduğunu biliyorduk.ayrıca, özellikle sönümleme görevlerini çelik yayların veya kauçuk tamponların performansıyla karşılaştırdığınızda, testlerin eskisinden daha sessiz olmasına da yardımcı oluyorlar" diye hatırlıyor Arne Hankemeier.
ACE web sitesinde boyutlandırma araçları sunduğundan: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html ve ürünlere eşlik eden diğer birçok yardımcı hizmet, öğrenciler ACE'nin Langenfeld'deki Avrupa merkeziyle iletişime geçti. Satış mühendisleri, genç mühendislerin tasarım verilerini telefonda onaylamakla kalmayıp, onlara dört minyatür amortisör numunesini ücretsiz olarak sağladılar. Genç mühendislere yönelik bu destek ACE'de yıllardır uygulanan bir yöntemdir, çünkü şirket genç akademisyenleri ve teknik okulları desteklemenin genellikle yenilikçi çözümlere ve hatta yeni ürün serilerine yol açtığını görmüştür.

Problem çözücü: Hidrolik sönümleme elemanları

Ekip ACE'den dört adet MC25EUM minyatür amortisör aldıktan sonra her şey çok hızlı ilerledi: Kompakt tasarımları sayesinde hidrolik bileşenler mevcut tasarımlara bile hızlı bir şekilde entegre edilebiliyor. Diyafram conta teknolojisine sahip olan ve olmayan versiyonları bulunan amortisörler, kütleleri hızlı ve tahribatsız bir şekilde frenleyerek çok çeşitli makineleri optimize ediyor. Müşteriler ayarlanabilir ve kendinden dengelemeli versiyonlar arasında seçim yapabilirler. Bu durumda ikincisi kullanılmıştır. Minyatür amortisörlerin dış gövdeleri sağlam bir çelik parçasından yapılmış ve sıcaklığa dayanıklı özel sıvılarla doldurulmuştur. Bu hidrolik makine elemanları entegre sabit durduruculara sahiptir ve bakım gerektirmez. Endüstriyel amortisörler konusunda teknoloji ve pazar lideri olan ACE tarafından 60 yılı aşkın süredir geliştirilmiş ve mükemmelleştirilmiştir. Bu uygulamada kullanılan modeller 6mm strokludur ve döngü başına 2,8 Nm'lik bir enerji emilimine uygundur.

Üç üniversite mezununun ekip çalışması tüm projesi boyunca mükemmel bir şekilde işledi. Tobias Ridder tasarımdan, Arne Hankemeier ve Julian Raimann ise inşaat ve dokümantasyondan sorumluydu. Arne Hankemeier, sonuç olarak ACE tarafından desteklenen dört bileşenin entegrasyonunun küçük bir alıştırma olduğunu söylüyor ve şu olumlu sonuca varıyor: "Bileşenlerin kesintisiz dişini kullanarak ayarlamayı hassas bir şekilde yapabildik ve birlikte verilen kilit somunları ile bunları önceden ayarlanmış konumlarda güvenilir bir şekilde tutabildik. Bu damperler izin verilen yükü gerçekten güvenilir, sessiz ve hızlı bir şekilde emiyor ve amaçlarını tam olarak yerine getiriyor. Test serimizde, tasarımımızın küçük kurulum alanında çok çeşitli büyük kütlelerin neredeyse sessiz ve güvenli bir şekilde geri tepme olmadan frenlenebildiğini görmekten de çok memnun olduk.

Daha fazla haber

Dijitalleşme ve yalın yönetim yaklaşımı birçok şirkette memnuniyetle karşılanan bir zayıflama ted...

Tekerlekli sandalyeleri test ederken, üreticiler anlaşılabilir nedenlerle güven...

22.12.2023 01:05

Güvenlik Amortisörleri
Acil Durdurma Uzmanları Film ve TV Galalarını Kutluyor
Endüstriyel sönümleme teknolojisi söz konusu olduğunda ACE, dünya çapındaki çoğu mühendis ve tasarımcının ilk uğrak noktalarından biridir. Uzmanlar bugünlerde ne tür sorular sorarsa sorsun, ACE her zaman online olarak veya sahada kişisel temas yoluyla hızlı bir şekilde cevap verir.

Tekerlekli sandalyelerin tasarımında iyileştirme için çok yer var. Segway temel alınarak geliştir...

Taşıma ve dönüştürme sırasında rahatlama: ACE'den gazlı çekme yaylı ve yapısal damperli üniversal tornavida