Katalog

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: Çoklu kod okuyucular ve görüntü işleme sistemleri için IO-Link

IO-Link ile Vision? Bu mümkün!

IO-Link sensör veri iletiminin geleceğidir. Bu teknoloji basınç, sıcaklık, dolum seviyesi sensörleri ve benzerlerinde zaten standarttır. Ancak görüntü işlemede durum farklıdır: Birçok kullanıcı, büyük veri hacimleri ve düşük veri hızları nedeniyle IO-Link'in sınırlarına ulaştığı konusunda çekincelere sahiptir. Ifm'nin O2I çoklu kod okuyucusu, IO-Link'in görüntü işlemede bir geleceği olduğunu gösteriyor.

IO-Link iletişim sisteminin endüstride bir zafer haline gelmesi sebepsiz değildir. Bu teknoloji basitliği güvenilirlikle birleştiriyor. Yapısını açıklamak da nispeten kolaydır. Sistem, IO-Link cihazları olarak adlandırılan ve teknoloji aracılığıyla bir master'a bağlanan çeşitli sensörler ve aktüatörler içerir ve bu da üst düzey kontrolöre giden arayüzü temsil eder. Bu da sistemi kontrolör ve fieldbus'tan bağımsız hale getirir. Standartlaştırılmış IO-Link hem kurulumu hem de bakımı basitleştirir. Örneğin gıda endüstrisinde bir sıcaklık sensörü arızalanırsa, hızlı bir şekilde değiştirilebilir ve parametrelendirme yeni sensöre aktarılabilir; bu nedenle tak ve çalıştır artık bir gelecek vizyonu değildir. IO-Link, tam ölçüm değerlerini parazit olmadan kontrolöre iletir ve sensör parametrelerine şeffaf uzaktan erişim sağlar. Proses değerine ek olarak, ikincil bilgiler de sensörden alınabilir ve işlenebilir. Sonuç, proses değerini kontrolöre iletirken aynı zamanda sensöre özgü tanılama verilerini ve bellek değerlerini master aracılığıyla bir IoT kontrolörüne gönderen bir Y yoludur. Durum izleme ve kestirimci bakım da iletişim sistemi aracılığıyla kolaylaştırılır. Ancak IO-Link'in hala bazı uygulama alanlarında kullanımını zorlaştıran bir sorunu vardır. Protokol üç farklı hız sunmaktadır: 4.8, 38.4 ve 230.4kBaud. Bu, geleneksel sensör verilerinin iletimi için tamamen yeterlidir, ancak görüntü işleme ile oluşturulabilen işlem verilerinin iletimi için yeterli değildir. Bununla birlikte, IO-Link'e yönelik eğilim görüntü sistemleriyle sınırlı değildir. O2I çoklu kod okuyucu ile ifm, IO-Link'in görüntü işlemede nasıl kullanılabileceğini göstermektedir.

Kod ve metin için çoklu kod okuyucu
Çoklu kod okuyucu, farklı 1D/2D kodların ve metinlerin tek bir görüntüde analiz edilmesini sağlar. Bu, üretim sürecinin farklı aşamalarıyla ilgilidir ve özellikle lojistik bu teknolojiden faydalanır. O2I, kodların ve metin bilgilerinin kalitesini kontrol eder veya tüm üretim süreci boyunca ürün takibini sağlar. Okuyucu, genellikle karanlık veya gölgeli olan üretim ortamlarında kullanım için de donatılmıştır. Entegre RGBW aydınlatma, okuyucunun kod, metin ve arka plan arasındaki zor renk kombinasyonlarını bile güvenilir bir şekilde algılaması için ayarlanabilir.

O21, IO-Link'ten çeşitli şekillerde yararlanır. Veri aktarımı için 230.4kbaud hızında COM3 standardını kullanır. Daha iyi aktarılabilirlik için, 32 bayttan büyük veriler otomatik olarak birkaç bloğa bölünür ve böylece kontrolöre hızlı bir şekilde aktarılır. Veri blokları otomatik olarak ayrılır ve tutma süresi ayrı ayrı ayarlanabilir. Bunun avantajı, kontrol sisteminde özel fonksiyon bloklarına gerek olmamasıdır. IO-Link, aktarıma ek olarak çok kodlu okuyucunun kullanımını da kolaylaştırır. Kullanıcılar sensörü doğrudan mevcut sistem altyapısına kurabilir. Okuyucu bir öğretme düğmesi aracılığıyla ayarlanır ve birkaç saniye içinde çalışmaya hazır hale gelir. Kod ile hizalanır ve ardından otomatik olarak odaklama, kod tipi tanıma ve pozlama ayarını gerçekleştirir. Yine de daha karmaşık görevleri yerine getirmeniz gerekiyorsa, istediğiniz zaman Ethernet arayüzünü de kullanabilirsiniz. Temel yapılandırma, tetikleyicileri veya IP adresini ayarlamak için de kullanılabilen özel bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla mümkündür. Akıllı telefon daha sonra O2I'nin görüş alanında tutulan bir veri matrisi kodu oluşturur. Sensör, kodda saklanan yapılandırmayı otomatik olarak benimser.

Sihirbaz aracılığıyla yapılandırma
Akıllı telefon uygulaması aracılığıyla yapılandırma, çok kodlu okuyucuyu ayarlamanın tek yolu değildir. Şirket, ifm Vision Assistant yazılımı ile sektördeki profesyonel kullanıcılar için sensörün daha kapsamlı bir şekilde yapılandırılabileceği bir araç sunmaktadır. çeşitli mantık fonksiyonlarını kullanarak, harici bir değerlendirme ünitesine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak sensör içindeki sıra kontrolünü programlıyorlar. O2I ayrıca tek bir görüntüdeki birkaç farklı kodu otomatik olarak tanır. kodlar Vision Assistant aracılığıyla kolayca atanabilir. Canlı bir görüntü ve ayarların görselleştirilmesi, kullanıcıların her zaman genel bir bakışa sahip olmalarını sağlar.

Sonuç
ifm'nin O2I çoklu kod okuyucusu, sonuçların toplanması ve aktarılması söz konusu olduğunda görüntü işleme ve IO-Link'in avantajlarının hiçbir şekilde birbirini dışlamadığının kanıtıdır. Ifm, Ethernet ve fieldbus ile karşılaştırıldığında sınırlı veri hızıyla bile uygulamaların basit, hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebileceğine inanmaktadır - görüntü sensörlü uygulamalarda bile.

Daha fazla haber

Essen, Aralık 2023 - Alman Tasarım Ödülü bir kez daha ifm'in oldu. Jüri, en son 2021 yılında şirketin üç ürününü prestijli ödülle onurlandırdıktan sonra, 2024 yılında durum izleme aracı moneo RTM için ödülü sunacak. Bu, ifm'nin bir yazılım ürünü için aldığı ilk tasarım ödülüdür.
Ifm electronic'in İstanbul'daki yeni ofisinin açılışı 2022 Eylül'ünde çok sayıda davetli ve çalışanın katılımıyla gerçekleşti.
  • Ultra saf su ve suyun hassas akış ölçümü
  • Paslanmaz &ccedil...
Tek bir cihazda nesne algılama ve nesne denetimi