Katalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrikli traktör ünitesi: bir haftalık pratik test

Elektrikli motor artık sadece otomobiller için bir alternatif olmaktan çok daha fazlası. Peki ya kamyonlar? Yüksek edinim maliyetlerine, kısa menzillere ve yüksek dara ağırlıklarına rağmen, bu teknolojinin yük taşımacılığında umut verici bir geleceğe sahip olacağı tahmin ediliyor. Kombine taşımacılık gibi alternatif taşımacılık seçeneklerinin öncüsü olan LKW WALTER, doğal olarak alternatif yakıtları ve tahrik sistemlerini de araştırıyor. Bunun sonucunda, Polonya'da akülü bir VOLVO çekici ünitesi (BEV) ile gerçekleştirilen son test haftası gibi çeşitli testler gerçekleştirilmiştir.


Test aşaması: bir haftalık tamamen elektrikli uzun mesafe taşımacılığı

Avrupa'daki ilk nakliye kuruluşlarından biri olarak, üretici Volvo'nun BEV çekici ünitesini Polonyalı bir nakliye ortağıyla birlikte bir hafta boyunca uzun güzergahlarda kapsamlı bir şekilde test edebildik. Polonya içindeki birkaç nakliye sırasında, teknoloji gelecek için çok umut verici olduğunu kanıtladı. Öne çıkan nokta: 2.435 km'lik bir mesafede 1.600 kg'ın üzerinde CO2 emisyonu tasarrufu - dizel bir araca kıyasla %65'in üzerinde bir tasarruf. Günde 629 km'ye kadar seyahat edilebilir.

Bunu neden yapıyoruz?

2022 yılında kombine taşımacılıkta 558.000'den fazla taşıma ve günde 350'den fazla sefer ile LKW WALTER, Avrupa yük taşımacılığında yeşil bir gelecek için sorumluluğunu yıllardır yerine getirmektedir. Bununla birlikte, güzergahta kelimenin tam anlamıyla hala büyük bir gelişme potansiyeli var. Akülü araçların kombine taşımacılıkta kısa ön ve ileri taşıma güzergahlarında sıfır emisyonlu koridorlar geliştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle yakın gelecekte testlerimizi genişletiyoruz ve yakın gelecekte kombine taşımacılık için bir başka dönüm noktasına ulaşmayı umuyoruz.

Daha fazla haber

Araçlarınızı mümkün olduğunca meşgul tutmak için size ü&cced...

Sürdürülebilirlik ve çevrenin korunması, toplumda, ekonomide ve tabii ki taşımacılık sektöründe g...