Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Biyo-bazlı 96-kuyulu PCR plakaları artık yarı etekli

Laboratuvarlar, yüksek verimli süreçlerinde kullandıkları plakaların yüksek performansına ve güvenilirliğine güvenmektedir. Ancak fosil bazlı plastiklerden yapılan tek kullanımlık plakalar kullanıldığı sürece yüksek tüketim daha yüksek CO2 ayak izine yol açmaktadır. Müşteriler burada çok daha fazla sürdürülebilirlik istiyor.

Eppendorf'un biyobazlı sarf malzemeleri, biyobazlı sarf malzemelerimize geçerken mevcut protokolleri yeniden doğrulamak zorunda kalmadan laboratuvar çalışmalarını çok daha sürdürülebilir hale getirme fırsatı sunuyor.

Biyo-bazlı sarf malzemelerine geçişin bir parçası olarak Eppendorf artık portföyüne twin.tec® Trace Plates - otomasyon dostu etekli ve yarı etekli 2 bileşenli PCR plakaları - da ekledi. Plakalar 96 kuyuya sahiptir ve yarı saydam renksiz olarak mevcuttur.

Plakaların tüm bileşenleri artık ikinci nesil yenilenebilir hammaddelerden üretilen ve kütle dengesi yaklaşımına uyan biyo-bazlı dairesel polimerlerden üretilmektedir. Optimum ısı transferi sağlayan son derece ince duvarlı kuyular %100 biyo-bazlı polipropilenden, sert çerçeve ise %77 biyo-bazlı polikarbonattan yapılmıştır. Bu kombinasyonun sonucu son derece güvenilir ve sürdürülebilir bir PCR plakasıdır.

Eppendorf twin.tec Trace PCR Plakaları BioBased, ISCC PLUS* sertifikalı bir ortamda üretilir ve ACT sertifikalıdır. Almanya'daki tüm biyo-bazlı Eppendorf laboratuvar sarf malzemeleri ISCC PLUS sertifikasyon sisteminin gerekliliklerini yerine getirmekte ve düzenli dış denetim ve sertifikasyonlardan geçmektedir.

Daha fazla haber

Hassasiyet ve saflığın tartışılmaz olduğu yaşam bilimleri laboratuvarlarında, çevre dostu...

Araştırmacılar 2024 Clemens Plaschka, Avusturya'ya gidiyor

Prof Laura Machesky başkanlığındaki bağımsız jüri, 20.000 Avroluk ödül için Clemens'in haberci RN...

Mastercycler® X40 ile günlük laboratuvar rutinleriniz sadece güvenilir ve verimli olmakla kal...

Yaşam bilimleri sektörünün önde gelen iki şirketi olan Takara Bio Inc (Takara Bio) ve Eppendorf SE, stratejik bir ortak pazarlama anlaşması kapsamındaki işbirliklerini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır.
promosyonlar 01 Eylül 2023 - 31 Aralık 2023