Katalog

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Hassas ve hızlı 3D eleman ekleme sanatı

İşgücü kıtlığı ve proje geliştirme sırasında karar verme sürelerinin giderek kısaldığı bir çağda, 3D planlama ve tasarım gibi araçlar artık mevcut. Yapı elemanı üreticisi, mimar ve cephe üreticisi arasındaki yakın koordinasyon ve işbirliği, prefabrik elemanların daha kısa montaj süreleriyle uygulanabileceği anlamına gelmektedir.

Bunları hızlı ve hassas bir şekilde monte etmek için özel olarak geliştirilmiş alt yapı sistemleri, ön montaj seçenekleri ve teknolojilerinin yanı sıra planlama ve montajda yeniden düşünmek gerekmektedir. Yapı elemanları, günümüzün mimari gereksinimlerini karşılayan daha ağır ve daha az küçük ölçeklidir.

Mimari göz alıcılar olarak geniş formatlı yapı elemanları
Bremenli yatırımcı ve proje geliştiricisi "Peper & Söhne "nin etkileyici bina projesi SPURWERK'te çağdaş mimarinin gereksinimleri hayata geçiriliyor. Eski Neustadtsgüterbahnhof'un (Neustadt yük istasyonu) yerinde, yaklaşık 90.000 metrekarelik bir alanda ofisler, el sanatları, showroomlar ve restoranlardan oluşan modern, çok yönlü bir ticari karışım oluşturuluyor.

Westphal Architekten BDA, yeni ferah çalışma ortamının kentsel görünümünden sorumludur. Yeni geliştirilen mahalle, antrasit renkli, kat yüksekliğinde beton kaidelerle desteklenen çok katlı, grimsi yanardöner tuğla kaplı binalara sahiptir.

Eleman yapımında üç boyutlu, geniş formatlı beton sütunlar için güvenli destek
Kanıtlanmış SYSTEA profil sistemi UBE NG'nin özel bir yapısı, RIEDER tarafından cam elyaf betondan üretilen döşeme ve bağlantı parçalarını birbirine bağlar. Yukarı doğru hareket eden, ok benzeri 3D cam elyaf beton elemanların montaj süresini hızlandırmak için formparts serisinin iki boyutlu elemanları seçilmiştir. Elemanlar, sistem köşe braketleriyle tam olarak birbirine uyacak şekilde prefabrik hale getirildi ve ön montajdan sonra şantiyeye sevk edildi.

Kohlmeyer Fassadenbau ile yakın koordinasyon içinde, bu sayede sadece montaj sürecini birçok kez kısaltmakla kalmayıp, aynı zamanda ön montajın yüksek kalitesini şantiyedeki çalışmalarla mükemmel bir şekilde birleştirmek de mümkün oldu. Büyük formatlı elemanları sahada monte ederken, kesin bir düzlem tasarımına ve vinçle hassas bir montaja sahip olmak önemlidir.

SYSTEA profil sistemi UBE, büyük formatlı cephe panellerinin gizli sabitlenmesiyle karakterize edilir. Bremen bina projesinde, kaplama elemanları Rieder sistem braketleri kullanılarak gizli bir şekilde birbirine vidalanmıştır. Isı yalıtım gereksinimlerini karşılamak için SYSTEA sistemi termal olarak optimize edilmiştir. Agraffe sabitleme yerinde veya ön montajda yapılabilir. Daha kolay işlem için duvar braketleri, destek profilinin sabitlenmesini ve yerinde tutulmasını sağlayan bir montaj yardımcısı ile donatılmıştır.

SYSTEA bireysel görüşmeler ve sorular için hazırdır.

Daha fazla haber

Berlin'de Bauhaus denince akla otomatik olarak Gropius geliyor. Müller Reimann Architekten t...

SYSTEA, derhal yürürlüğe girmek üzere, BIMsystems tarafından waya'daki t&uuml...