Katalog

Systea GmbH

30.09.2022 15:09

SYSTEA cephe sistemleri BIM içeriği olarak dijital ortamda mevcut

SYSTEA, derhal yürürlüğe girmek üzere, BIMsystems tarafından waya'daki tüm alt yapı sistemlerinin BIM içeriğiyle birlikte kullanılabilir. Planlamacıların sistem çözümlerini doğrudan kendi CAD sistemlerine yerleştirmeleri ve yapılandırmaları ve üretim için önemli verileri üreticiye iletmeleri sağlanır. Bu adımla SYSTEA, BIMsystems ile işbirliği içinde dijital portföyünü genişletiyor.

SYSTEA, BIM ile planlama sürecini en iyi şekilde desteklemek için cephe yapılarını BIM içeriğine dijitalleştiriyor
BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) ile inşaat projeleri en başından itibaren dijitalleştirilebilir ve planlama, uygulama ve altyapıya ilişkin önemli bilgiler dijital ikiz olarak adlandırılan bir yapıda toplanabilir ve yönetilebilir. Pratikte uygulama için, diğer şeylerin yanı sıra bir bilgi kaynağı olarak BIM uyumlu veriler gereklidir. Planlamacıları dijital planlamada desteklemek ve inşaatın dijitalleşmesini daha da ilerletmek için SYSTEA, alt yapı sistemlerini BIM içeriği olarak kullanıma sunuyor.

Nisan ayından bu yana SYSTEA'nın ürün bilgileri waya'da BIM içeriği olarak mevcut. waya, ArchiCAD ve Revit CAD sistemleri için bir eklenti olarak işlev görüyor ve planlamacılar ile üreticiler arasında bir bağlantı oluşturuyor. SYSTEA, inşaat ürünlerinin geometri verilerine ek olarak, ilgili uzmanlığı da BIM içeriğine entegre etti. Bu da waya'daki BIM içeriğinin benzersiz çok yönlülüğü ile sonuçlanmaktadır. BIM içeriğinin CAD sistemine klasik olarak yerleştirilmesine ek olarak, waya BIM özellikli ürün konfigürasyonuna olanak tanır. SYSTEA'nın BIM içeriği çevrimiçi olarak yapılandırılabilir ve eklenti kullanılarak CAD planlamasına entegre edilmeden önce kişiselleştirilebilir. Bu, CAD sisteminde zaman alan manuel ayarlamaları geçmişte bırakır.

BIM içeriğinin yüksek derecede özelleştirilebilmesine ek olarak, planlamacılar anlaşılır waya arayüzü sayesinde sayısallaştırılmış alt yapı sistemlerinin aranması, seçilmesi ve yerleştirilmesinde etkin bir şekilde zaman kazanmaktadır. SYSTEA Ürün Müdürü Jürgen Walter bu yaklaşımı memnuniyetle karşılıyor: "SYSTEA olarak, iş ortaklarımızın günlük işlerini sürekli olarak kolaylaştırmak için çalışıyoruz. BIMsystems ile yanımızda bizi bu konuda destekleyen bir ortağımız var. Alt yapı sistemlerimiz bireysel ve yüksek kalitededir. Bu durum dijital uygulamaya yansıtılmalıdır. Bu nedenle BIMsystem'e güveniyoruz, çünkü karmaşık sistem gereksinimlerini de haritalandırıyor ve kullanıcı için hala kullanılabilir durumda."

"Sürekli daha karmaşık hale gelen bir dünyada, yaptığımız her şeyle iş ortaklarımızın günlük işlerini kolaylaştırmak istiyoruz." Bu slogan SYSTEA misyonunun bir parçasıdır. Hem cepheler için alt yapı üretiminde hem de dijital danışmanlık hizmetlerinde. Waya ile SYSTEA emlak danışmanları, planlamacı talepleri için ilgili BIM içeriğini doğrudan görüntüleyebilir, değiştirebilir ve planlamacıya doğru bir şekilde sunabilir. Böylece şirket, gereksiz yinelemeler olmadan planlamacılara süreçte etkin bir şekilde eşlik eder.

Sonuç: mimarlar, inşaatçılar ve esnaf ile konut şirketleri BIM planlamasında kayıpsız ağ oluşturma, doğrudan CAD sisteminde tavsiye, dijitalleştirilmiş proje ve ürün verileri ve planlama süreci boyunca adrese uygun bilgilerden yararlanır.

SYSTEA güncel ve doğru BIM içeriği sağlar - her zaman
BIMsystems mevcut dijitalleştirilmiş malzeme ve ürün verilerini SYSTEA BIM içeriği için dijitalleştirilmiş uzmanlık olarak kullanır. linya by BIMsystems bakım ortamı aracılığıyla bu ürün bilgileri BIM içeriğine dönüştürülür ve üreticinin kendisi tarafından kurallar ve mantıklar şeklinde uzmanlıkla oluşturulur, yönetilir ve güncellenir. Bu, waya'daki BIM içeriğinin her zaman güncel olduğu ve üretici tarafından uygulanabileceği anlamına gelir. "Cepheleri Basitleştirmek" böylece üreticiler ve planlamacılar için bir planlamacı gerçeği haline geliyor.

Bu nedenle cephe uzmanı artık BIMsystems'in waya'sına güveniyor. Çünkü SYSTEA için BIM sisteminin yüksek verimliliği ve işlevselliği ikna edicidir: kısa geri dönüş süreleri ve "linya" bakım ortamı aracılığıyla BIM içeriğinin oluşturulmasında çok az çaba.

waya, tüm temel işlevlere sahip planlamacılar için ücretsizdir! Kendilerinin ve diğer inşaat paydaşlarının SYSTEA'dan BIM içeriğini aramasına, dönüştürmesine, yapılandırmasına ve yerleştirmesine ve merkezi bir veri modelinde ortaklarla işbirliği yapmasına olanak tanır. Kurulum karmaşık değildir: Ücretsiz eklentiyi indirip kurduktan sonra, kullanıcıların yalnızca bir kez ücretsiz olarak kaydolmaları gerekir. Daha sonra, waya çalışmaya hazırdır ve doğrudan CAD sisteminden kontrol edilebilir.

Daha fazla haber

İşgücü kıtlığı ve proje geliştirme sırasında karar verme sürelerinin giderek kısaldığı bir çağda,...

Berlin'de Bauhaus denince akla otomatik olarak Gropius geliyor. Müller Reimann Architekten t...