Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Adım adım güvenlik ve verimlilik: ACE'den küçük amortisörlü üniversal somun taşıyıcılar

Korona pandemisi sırasında dezenfektanlara olan talep yüksekti. Metallatelier GmbH, bir kimyasal madde üreticisi için çeşitli tipteki kapların kapaklarını vidalamak üzere hızlı bir şekilde küçük bir üniversal tornavida serisi üretti. Bu kullanıcı raporunun 1. Bölümü, üretimde tahrikten tork sınırlayıcılara ve sensörlerden küçük amortisörlere kadar akıllı bileşenlerin etkileşiminin vidalamada nasıl daha fazla hız, şişe boyutlarında daha fazla esneklik ve daha fazla güvenlik sağladığını ortaya koymaktadır.

Metallatelier GmbH, özel makine yapımı alanında özel bir rol oynamaktadır. Bunun nedeni, Konstanz Gölü bölgesindeki Deggenhausen'de bulunan atölyenin, kurucusu ve sahibi David Fuchs'un ve personelin çeşitli projelerde sergilediği çok yönlülüktür. 1985 yılında David Fuchs'un yaratıcı ve mimari fikirlerinin metal sektöründe hayata geçirilmesine yardımcı olduğu sanatçı dostlarına teknik destek sağlamak amacıyla kurulan şirket, sanat, mimari ve tasarım vizyonlarını kanıtlanmış yüksek bir teknik düzeyde gerçekleştirmeye devam ediyor. Buna ek olarak David Fuchs ve ekibi 2006 yılında bir temizlik maddesi üreticisine, şişelerin otomatik vidalanmasında daha önce bilinmeyen esneklik ve arıza güvenliği için faydalı model korumalı özel bir makine sağlamayı başardı. Böylece Metallatelier GmbH'nin ilk üniversal tornavidası doğmuş oldu.


Vidalı kapak montajı için benzersiz cihaz

Özel makinenin bu ilk nesli SARS-CoV-2 ile mücadelede başarılı bir katkının temelini oluşturmaktadır. Ana kahraman, diğer şeylerin yanı sıra kimyasal ticareti yapan, aynı zamanda yıkama ve temizleme hammaddelerinin yanı sıra temizlik maddeleri de üreten Bilgram Chemie GmbH'dir. Oberschwaben'deki Ostrach'ta bulunan şirketin yetkilileri Universal Screwdriver 1.0'ı, özellikle de pompa püskürtme başlıklı olanlar da dahil olmak üzere çok çeşitli temizlik maddesi şişelerinin güvenli bir şekilde kapatılmasını otomatikleştiren tekil vidalı kapak montaj cihazını biliyorlardı. Bu yüzden Metallatelier'den bir devam serisi üretmesini istediler. İlk nesil kullanımın hızlandırılmasıyla ilgiliyken, şimdi dezenfektan talebini karşılayabilmek için üretim hızının artırılmasına odaklanıldı. david Fuchs yeni gereksinimlerin bir kısmını şöyle açıklıyor: "Öte yandan, tasarımımızı yeni kapaklara ve bant yüksekliklerine daha da değişken ve hızlı bir şekilde uyarlamak gerekiyordu, çünkü müşterimiz üç özel makinede manuel dezenfeksiyonla öncelikle küçük şişeleri doldurmak istiyordu."

Bu hedeflere ulaşmak için temel çalışma prensibi önceki tasarımla aynı kaldı: Şişeler, etilen-propilen-dien (monomer) kauçuk (EPDM) ile kaplı iki sıkıştırma çenesi tarafından vidalama mekanizmasının altında merkezi olarak sabitlenir. Daha sonra dört tutucu silindir vidalı kapağı kavrar ve önceden ayarlanmış torka ulaşılana kadar sıkıca vidalar. Alttaki küçük amortisörlerin yardımıyla sadece pnömatik kızak frenlenmez, aynı zamanda kavrama mekanizmasının son konumu da amortisörlerin konumuyla belirlenir ve böylece makine farklı vida kapağı boyutlarına göre ayarlanır. Kızak ayrıca genellikle son konumuna ulaşmadan önce küçük bir amortisör tarafından durdurulur. Üstteki aynı zamanda taşıyıcının her seferinde son konumuna gitmek zorunda kalmamasını, ancak tutucu silindirler vidalı ünitenin daha fazla taşınması için yeterince açık olduğunda zaten durdurulmasını sağlamaya hizmet eder. Sistemin bir diğer zaman tasarrufu amacı: kulplu şişeler veya pompa püskürtme başlıkları da daha iyi taşıma veya konteynırlara paketleme veya zaten kapalı bir durumda yükleme amacıyla döndürülebilir ve böylece tek tip pozisyonlara getirilebilir.






Daha fazla haber

İsviçre Bilim Merkezi Technorama'da 500 deney istasyonu ziyaretçilere doğa ve tekno...

Spor bilimciler de tasarımlarında hidrolik makine elemanlarını kullanmaktadır. Özellikle de...

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal dampe...