Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Endüstriyel amortisörler Laboratuvarda evren için kullanımda

Darmstadt'taki GSI Helmholtz Ağır İyon Araştırma Merkezi, iyonlar için büyük, küresel olarak benzersiz bir hızlandırıcı tesisi işletmektedir. Dünyanın dört bir yanından araştırmacılar bu tesisi, maddenin yapısı ve evrenin gelişimi hakkında yeni bilgiler edinmek amacıyla deneyler yapmak için kullanmaktadır. Ayrıca tıp ve teknoloji alanlarında yeni uygulamalar geliştiriyorlar. Dünyanın en büyük araştırma projelerinden biri olan yeni uluslararası hızlandırıcı merkezi FAIR şu anda Darmstadt'ta inşa ediliyor. FAIR ile madde, aksi takdirde sadece evrende gerçekleşecek bir şekilde laboratuvarda yaratılacak ve araştırılacaktır.


Gelecekteki FAIR hızlandırıcı merkezinin en önemli parçası, süper iletken mıknatıslarla donatılmış halka hızlandırıcı SIS100'dür. Bu hızlandırıcının çevresi 1,1 kilometre olacak ve ağır iyon sinkrotron SIS18'e sahip mevcut GSI tesisi yeni hızlandırıcı kompleksi için bir ön hızlandırıcı görevi görecektir. ACE'nin Magnum ailesinden endüstriyel şok emiciler, FAIR tesisinin planlanan hızlandırıcı halkalarından birinde, iyonları depolamak ve soğutmak için kullanılacak olan toplayıcı halkada kullanılacaktır. Güçlü lineer motorlarla donatılmış tahrik ünitelerinin uç konumlarını sabitlemek için kullanılırlar. Özel durdurma manşonlu MA3325EUM-14xxx ve PU başlıklı MA3325EUM-PP tip tanımlarına sahip endüstriyel amortisörler, hareketli lineer ünitenin mekanik uç durdurucusuna monte edilir. Ana görevleri, lineer motor tahrik ünitesinin olası hatalı kontrolleri durumunda atalet kuvvetlerini etkili bir şekilde absorbe etmek ve böylece yapıyı korumaktır. Kural olarak, lineer motor tahrik üniteleri, tahrik kızaklarının belirli bir mesafe boyunca iki yönde hareket etmesini sağlar. Bu normalde ilgili mesafenin sonunda duraklarda temas olmadan gerçekleşir. Tahrik ünitelerinin mekanik koruması için Darmstadt'taki mühendisler M33 dişli boyutlarına sahip ayarlanabilir ACE endüstriyel amortisörleri tercih etti. Bunlar, motorun röle ünitelerindeki bir arıza nedeniyle belirtilen aralığın dışına çıkması durumunda hareketli taşıyıcıyı güvenli bir şekilde durdurabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Her türlü olasılığa karşıiyi donanımlı

ACE'nin hem ön hem de arkada hassas bir şekilde ayarlanabilen hidrolik makine elemanları, 23,2 milimetrelik bir strokla döngü başına 170 Newton metre enerji emebilir ve 9 kilogram ile 1.700 kilogram arasındaki etkili kütle kuvvetlerini güvenli bir şekilde emebilir.700 kilogramı güvenli bir şekilde, geri tepme olmadan ve hasara yol açmadan emer. Bileşenler yalnızca acil durumlarda kullanılıyorsa, aksi takdirde yavaşlama da doğrusal tahrik tarafından üstlenildiğinden, ek enerji aşımlarına izin verilir.

ACE'nin orta büyüklükteki endüstriyel amortisörler için referans sınıfı olarak kabul edilen Magnum ailesi, binlerce uygulamada kanıtlanmış yüksek kaliteli sızdırmazlık teknolojisi ile donatılmıştır. Ayrıca, sertleştirilmiş kılavuz rulmanlar ve entegre sabit durdurucular sayesinde, sürekli çalışmada birçok çalışma koşulu altında son derece sağlam ve dayanıklı olduklarını kanıtlıyorlar. Makine mühendisliğinin tüm alanlarında kullanılırlar. Tipik uygulama alanları otomasyon ve elleçlemedir, örneğin doğrusal kızaklara entegre edilmiş mekanik bir güvenlik elemanı olarak veya döngü sürelerini artırmak için döner ünitelerin hareketinin sonunda açıklanan durumda olduğu gibi takım tezgahlarında ve işleme merkezlerinde. Tasarımcılar ayrıca kolayca erişilebilen ayar segmentleri sayesinde kademesiz olarak ayarlanabilen damperleri son konumlarda kızakları korumak veya ağır sanayide darbe plakaları üzerindeki kütleleri tamponlamak için kullanmaktadır.

Darmstadt'ta teknisyenler damperleri bir yandan özel durdurma manşonlarıyla diğer yandan da poliüretandan yapılmış başlıklarla donatmaya karar vermiştir. Birincisi ACE endüstriyel amortisörlerin zaten standart olan ortalamanın üzerindeki sağlam yapısını güçlendirirken, özel darbe başlıklarının kullanılması 3 ila 7 dB'lik bir gürültü azaltımını mümkün kılıyor. Tamamen şok emici bir bakış açısıyla, seçilen bu kombinasyon FAIR sisteminin en kötü senaryoda bile sessiz olmasını sağlamak için her şeyi yapmıştır.

Daha fazla haber

İsviçre Bilim Merkezi Technorama'da 500 deney istasyonu ziyaretçilere doğa ve tekno...

Spor bilimciler de tasarımlarında hidrolik makine elemanlarını kullanmaktadır. Özellikle de...

Biontech/Pfizer'den COVID-19'a karşı mRNA aşısının taşınması gerçek bir lojistik zorluktur...

ACE Stoßdämpfer GmbH, boyutlandırma yazılımının yanı sıra CAD verileri ve simülas...

ACE Stoßdämpfer GmbH artık tasarım mühendislerine sadece konfigürasyon ve he...

Film yıldızları için dublörler neyse, pahalı film kamerası sistemleri için de TUBUS yapısal dampe...