Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

300°C'ye kadar yüksek sıcaklık çip dirençleri

SRT Resistor Technology GmbH, çip dirençler için uzun yıllara dayanan kanıtlanmış üretim süreçlerine dayanarak, artık 300°C aralığına kadar yüksek sıcaklık uygulamaları için uygun çip dirençler sunabilmektedir. Bu yeni olanak, bu çip dirençlerin temas yapısında hiçbir organik madde ve nikel ve kalay içermemesinden kaynaklanmaktadır. Bunun yerine, bu dirençlerin dış kontağı, direnç tabakası gibi yaklaşık 850°C'de pişirilen ve seramik alt tabakaya sinterlenen yüksek kaliteli bir PtAg alaşımından oluşmaktadır.

Yüksek çalışma sıcaklıkları için bileşenleri işlerken, 300 dereceye kadar sıcaklık aralığı için lehim seçeneklerinin çok sınırlı olması sorunu ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte, yüksek sıcaklıklara karşı dirençlerinin yanı sıra, bu çip dirençlerin teması, iletken yapıştırıcılarla güvenilir bir şekilde temas ettirilebilme özelliğine sahiptir. Bu, piyasada bulunan iletken epoksi veya poliimid bazlı yapıştırıcıların rasyonel ve güvenilir bir bağlantı yöntemi sağladığı anlamına gelir.

Şu anda, SRT direnç serisi CHR, CHS ve CHM, yüksek sıcaklık versiyonları CHR-HT, CHS-HT ve CHM-HT olarak mevcuttur.

Yüksek sıcaklık uygulamalarına ilişkin olarak tüm bu tipler için geçerli olan genel veriler "High-Temperature-Chip-R.pdf" veri sayfasında özetlenmiştir. Bu ve bu tiplerin bireysel veri sayfaları ana sayfamızdan İndirilenler bölümünden indirilebilir. Normal sıcaklık aralığındaki uygulamalara yönelik dirençlerle karşılaştırıldığında, yüksek sıcaklığa yönelik ürünlerde, dirençlerin olası sapma değişikliklerini tahmin etmek için son ölçümden önce ilgili bir ön yaşlandırma gerçekleştirilir.

Yüksek sıcaklıklarda uygulama olasılığına ek olarak, bu tip çip direnç serileri manyetik olmama özelliğine de sahiptir. Standart çip dirençler, temas sistemlerinde ferromanyetik özelliklere sahip bir nikel katman içerir. Bilgisayar tomografilerinde olduğu gibi yüksek manyetik alanlardaki uygulamalarda, bu manyetik özellik sadece bileşenler üzerinde mekanik kuvvetlerin oluşmasına değil, aynı zamanda elektronik faydalı sinyalin ciddi şekilde bozulmasına da neden olur. Bu özellik, bu tür çip dirençler için yeni bir uygulama alanı açmıştır.

Daha fazla haber

electronica China

08. - 10. Juli 2024

SNIEC - Shanghai / P.R. China

SRT Resistor Technology GmbH, yerleşim planını ve baskı tekniğini optimize ederek yüksek ohm çip...