Katalog

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Daha küçük akış çözümleri trend

Birçok pazarda minyatürleştirmeye doğru bir kayma görüyoruz. Örneğin, laboratuvarlarda çalışma alanı giderek daha pahalı hale geliyor. Küçülme ve ayak izi azaltma... trend bu. Hepsinin amacı aynı; maliyetlerden tasarruf etmek.

Bu durum akış çözümlerimizi nasıl etkiliyor? Minimal boyutlara sahip küçük akış ölçerler ve kompakt basınç kontrolörleri bu ayak izi küçültme eğilimine uyuyor. Bu nedenle, sürekli olarak daha küçük boyutlara sahip yeni ürünler tasarlıyoruz.

Akış çözümlerinde ayak izinin azaltılması neden önemlidir?
Hem Yaşam Bilimleri hem de Analitik endüstrilerinde çalışmış biri olarak, küçük ayak izlerine yönelik sürekli artan taleplerden ilham

alıyorum.

Laboratuvar alanlarının giderek daha pahalı hale gelmesi uzun yıllardır süregelen bir eğilimdir ve bu da akış cihazlarının kapladığı alanın küçültülmesine yol açmıştır.

Kapladığı alanın küçültülmesinin arkasındaki güçlü itici güç, ticari olarak Parker IntraFlow ve Swagelok MPC olarak bilinen NeSSi sistem girişimi olmuştur. Bronkhorst'un en kompakt cihazları olan IQ+FLOW serisi bu girişimden ilham almıştır. Sensörler ve valfler gibi dahili yapı taşları için 17 mm x 17 mm'lik bir ayak iziyle, evrensel 1,5 "x 1,5" NeSSI düzeninden bile daha küçük tutmayı başardık.

Kompakt akış ve basınç çözümleri
Yaşam bilimleri, biyoteknoloji ve analitik pazarlarda ayak izini azaltmanın ve maliyetlerden tasarruf etmenin çok önemli olduğunu bildiğimiz için, bu gereksinimleri istenen performansla birlikte karşılayan ürünler geliştirmeye devam

ediyoruz

.

Akış cihazlarımızın az yer kaplaması yıllardır odak noktamızdır.

En yeni ürün serisi uzantımız IQ+FLOW basınç kontrolörü serisinin bir parçasıdır. Ortam izolasyonlu basınç sensörlerine sahip yeni basınç kontrolörleri helyum, hidrojen, oksijen, metan, nem, aşındırıcı gazlar ve yanıcı gazlar gibi çok daha geniş bir ortam çeşitliliğini idare edebilir. Bu basınç kontrolörleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
IQ+FLOW, kompakt basınç kontrolörü

Genişletilmiş işlevsellik için manifold akış çözümleri
Sisteminizin tamamen yeniden tasarlanması üzerinde çalışıyorsanız ve yeni teknolojileri dahil etme şansınız varsa, manifold akış çözümlerini kullanmaya karar verebilir ve sisteminize daha fazla işlevsellik ekleyebilirsiniz

.



Analitik ekipman, basınç sensörleri, akış sensörleri, valfler ve daha karmaşık akış yolları ekleyerek genişletilmiş işlevselliğe sahip manifold akış çözümlerinden yararlanabilecek karmaşık bir akış sistemine iyi bir örnektir.
Manifold akış çözümleri

MEMS çip teknolojisi ile yenilik
Sensör teknolojisinin boyutu ve işlevi, ölçüm prensibinin fiziksel özellikleri tarafından yönlendirilir. Bu nedenle, ayak izini değiştirmek için alternatif ölçüm teknolojilerine bakmamız gerekiyordu.

Hollanda'nın uygulamalı bilimsel araştırma kuruluşu TNO ile birlikte çalışarak, MEMS (Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler) çip teknolojisi etrafında inşa edilmiş bir dizi ultra kompakt akış ölçer ve basınç kontrolörü tasarladık. Bu, geleneksel akış ölçerler ve basınç kontrol cihazlarının kapladığı alandan çok daha az olan 20 x 40 mm'lik minimum ayak izine sahip tamamen işlevsel cihazlar sunmamızı sağlar.

Özelleştirilmiş Akış Çözümleri
Oransal valfler, kapatma valfleri ve filtreler dahil olmak üzere akış ve basınç sensörleri, Lego gibi kompakt öğeler olarak mevcuttur. Bu bize kompakt çok kanallı akış sistemlerinizi tam da ihtiyaç duyduğunuz şekilde özelleştirme fırsatı verir.

Bundan nasıl faydalanabilirsiniz?

  • Kompakt montaj, alan verimliliği sağlar
  • Üstten montajlı ve yandan portlu modüller, kolayca erişilebilir
  • Kontrol işlevselliğinden ödün yok
  • Önceden test edilmiş 'Tak ve Çalıştır' manifold tertibatları, müşteri test gereksinimlerini azaltır
  • Analog veya dijital iletişim
Özelleştirilmiş bir akış çözümünün ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorsanız, bize bildirin ve ekibimize meydan okuyun.

Daha fazla haber

mASS-STREAM™ Gaz Akış Ölçerler ve Kontrol Cihazları
IQ + FLOW® serisinin ortam izolasyonlu sensörlerle genişletilmesi